Soma'da Kurtuluş Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Soma'da Kurtuluş Kutlamaları

Soma\'da Kurtuluş Kutlamaları

Manisa'nın Soma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

13.09.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Cengiz Topel Meydanı'nında Atatürk Anıtına Soma Belediyesi tarafından çelenk sunulması ile başlayan etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Soma'nın kurtuluş etkinliklerine Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Kılınç, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve az sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Ergene Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunu anlattı.

Somalıların kurtuluş savaşında düşmanla cesurca savaştığını belirten Ergene, "Bu karanlık günlerde önce İzmir ardından İstanbul işgal edildi. Bu kötü niyetli işgallerden Somamızda nasibini aldı. Ama Soma'yı işgal etmek o kadar da kolay olmadı. İzmir'in işgalinin ardından bir taraftan Manisa bir taraftan da Bergama istikametinden Yunanlıların Soma'ya doğru işgali başladı. O dönemde Soma'da yaşayan vatansever Atalarımız bir araya geldiler. Ellerindeki bütün imkanlarını birleştirdiler. Burada oluşturulan askeri birliklerle önce Bergama'ya arkasından Akhisar'a yardıma gidildi. Cinge tarafında yapılan çarpışmalarla Bergama kurtuldu. Soma'nın kurtuluşu ise Bergama'nınkinden 1 yıl sonra oldu."dedi. Ünlü araştırmacı yazar Avni Altıner'in anılarından bir kesit sunan Ergene, "o zamanlar yazarımız İzmir Bornova, orta ziraat okulunda öğrenci. Atatürk okulu ziyaret ediyor. Avni Bey'i görünce nerelisin diyor. Somalıyım deyince şöyle diyor Atatürk, 'Somalıalr çok kahraman insanlardır. Yunan'ı durdurmasalardı. Biz Erzurum Sivas kongrelerini yapamaz. 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açamazdık. Milleti kurtuluş savaşına hazırlayamazdık.' Diyor Atatürk ve Avni Bey'in sırtını okşuyor. Büyük Önder'in ağzından böylesine övgü dolu sözleri duymak bizim için onur ve gurur meselesidir."dedi.

Şanlı mücadelede bu vatanın kurtulması için üç kıtada tarih boyunca şehit olan bütün şanlı ecdadımıza rahmet diliyorum."dedi. Konuşmanın ardından Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Kurtuluş Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement