Sultanhisar Çilekleri Meclis'te Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Çilekleri Meclis'te Tanıtıldı

Sultanhisar Çilekleri Meclis\'te Tanıtıldı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde yetiştirilen Nysa çileği, TBMM'de tanıtıldı.

28.05.2013 16:20

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde yetiştirilen Nysa çileği, TBMM'de tanıtıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerinde yaklaşık 8 bin dekar alanda, 40-45 bin ton çilek üretimi yapıldığını söyledi.

Bu çileklerin Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İran, Irak ve Rusya gibi ülkelere ihraç edildiğini dile getiren Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ihracaattan 30 milyon dolar para geliyor. Burada özellikle Nysa Çilekleri Tanıtım Günleri düzenledik. Bu kapsamda çilekleri Meclis'te dağıttık. Aydın, jeotermalde yüzde 80 bir kaynağa sahip. Şu anda da Sultanhisar Belediyesi'ne ait jeotermal sahamız var. Bugün Tarım Bakanımız ile de görüşeceğiz. Bin 500 dönüm alanda tarıma dayalı ihtisas sera bölgeleri kurulması için başvurduk. İlimizde jeotermal seracığılı geliştirip, çilekleri topraksız tarım ve kaplı seralarda jeotermal ısıtmayla yetiştireceğiz ve Aydın'ı bu alanda Türkiye birincisi yapmaya çalışacağız. 10 yıl içinde Avrupa'nın en büyük seraları Aydın'da kurulacak. Altyapı çalışmaları başladı. Amacımız, ülkemize katma değer yaratmak, çiftçimizin önünü açmaktır. Bu amaçla Parlamento'da, yetiştirdiğimiz 2 bin adet çilek fidesi, 2 tona yakın da aroması yüksek çilek dağıttık. Ayrıca 100 adet özel sepet içinde çilek reçeli, jeotermal kurutulmuş çilek, taze çilek ve çilek turşusu hazırladık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da ikram ettik." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Çilekleri Meclis'te Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement