Vali Tuna ve Beraberindeki Heyet Çanakkale'de - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna ve Beraberindeki Heyet Çanakkale'de

Vali Tuna ve Beraberindeki Heyet Çanakkale\'de

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale’ye gitti.

07.06.2014 19:28

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye gitti.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın daveti üzerine Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri toplantısına katılan heyet, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Daha önce vali olarak görev yaptığı Çanakkale'yi bu kez Eskişehir Valisi olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Vali Tuna, ziyaret esnasında günün anısına Vali Çınar'a kültür başkentliği anı tabağı hediye etti. Ziyaretin ardından Vali Tuna, Çanakkale Valisi Çınar ve beraberindeki heyet ile birlikte Çanakkale İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl kutlamaları toplantısına katıldı.

Vali Tuna ve Ajansın Yönetim Kurulu üyelerini Çanakkale'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çınar, toplantıda yaptığı konuşmada, 2015 yılında Çanakkale Zaferleri'nin 100. yılını kutlayacaklarını söyledi. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını en iyi şekilde kutlamak istediklerini anlatan Vali Çınar, "Bu tarihe yönelik bütün faaliyetler, planlamalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen kanun teklifi ile kurulacak 'Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı' tarafından yürütülecek. Başkan, genel müdür statüsünde bir kişi olacak. Başkanın üzerinde de bir koordinasyon kurulu oluşturulacak. Yapılanma taslakta başkanlık bünyesinde oluşturulacak koordinasyon kurulu, Kültür ve Turizm Bakanı'nın başkanlığında Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı müsteşarları ile Çanakkale Valisi olmak üzere 11 üyeden oluşacak. Bakanın olmadığı toplantılarda koordinasyon kuruluna Başbakanlık Müsteşarı başkanlık edecek. Bu yapılanmaya yine kanunla birçok ayrıcalık sağlanacak ve ilelebet de varlığını sürdürecek" şeklinde konuştu.

2015 yılında ulusal ve uluslararası akıllarda kalıcı birçok etkinliğe imza atmak istediklerini kaydeden Vali Çınar, bu bağlamda 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın edindiği tecrübelerin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Ardından konuşan Vali Tuna ise, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Çanakkale Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Saim Eskioğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan Gider, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Milli Parklar İl Müdürü 3. Bölge Müdürü İsrafil Doğan, Gestaş Genel Müdürü Hasan Yörükçü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler ve ilgili yetkililer katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tuna ve Beraberindeki Heyet Çanakkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement