Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Azad Barış: "Baskıyı Yoğunlaştırarak 7 Haziran Dönemine Yakın Bir Süreci Yaşatmak İstiyorlar" - Son Dakika
Yerel

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Azad Barış: "Baskıyı Yoğunlaştırarak 7 Haziran Dönemine Yakın Bir Süreci Yaşatmak İstiyorlar"

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, Diyarbakır merkezli 21 ilde 128 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili “Baskıyı yoğunlaştırarak 7 Haziran dönemine yakın bir süreci yaşatmak istiyorlar" dedi.

27.04.2023 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Azad Barış, Diyarbakır merkezli 21 ilde 128 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili "Baskıyı yoğunlaştırarak 7 Haziran dönemine yakın bir süreci yaşatmak istiyorlar" dedi.

Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Adayları Azad Barış ve Sorgül Aytek Avşar, HDP İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Azad Barış, aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, tiyatrocu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu 128 kişinin gözaltına alındığı Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan operasyonu eleştirerek, şunları söyledi:

"DEMOKRASİ ADINA HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ"

"Tüm muhalefeti ve Türkiye kamuoyunu ilgilendiren bir şey bu, sadece bize karşı bir operasyon değil bu. Demokrasiye ve demokratik seçimlere bir müdahaledir, bu müdahale kabul edilemez. Kimilerinin sesli sessiz kaldığından bağımsız olarak hiç kimseden bir talebimiz yok, demokrasi adına herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Yapmıyorlarsa burada bir sorun var, yapmıyorlarsa kurguladığımız, düşündüğümüz, hayalini kurduğumuz, ütopyasına adım attığımız yolculuk yarıda kesilir. Onun için hiç kimsenin sessiz kalma lüksü yoktur, kesinlikle bunlara dur demek gerekiyor. Baskıyı yoğunlaştırarak 7 Haziran dönemine yakın bir süreci yaşatmak istiyorlar. Burada karamsar bir tablo çizmek için değil, tamamıyla neşe, coşku ve sevinç atmosferi içinde bir seçim yapmak istiyoruz, coğrafya ne kadar acılar içinde olsa da bize yakışan bu olması gerekiyor çünkü fikriyatımız da bu. Basına dair baskılar kabul edilemez, coğrafyanın tamamını sarmalamış bir baskı mekanizması var. Bu lenduha sistem karşısında direniş olmadan, sağlam duruş olmadan dayanmak mümkün değil. Basının hedefte olmasının sebebi şu, burada olup biten bütün kötülüklerin üstünün örtülmesi için bu yapılıyor.

"MAKYAJ İŞİMİZE YARAMAYACAK, BİZ TEMELDEN DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'de yapısal bir sorun var, ama bu altyapıyla alakalı bir sorun değil, demokratik temel haklar anlamında yapısal bir sorun var. Bizim için demokrasi, temel haklar, özgürlükler olmazsa olmazımızdır. Dolayısıyla biz bu meseleye bakarken altyapısal dediğimiz şey reformcu bazı şeyler değil, bir restorasyondan bahsetmiyoruz, makyaj işimize yaramayacak, biz temelden dönüştürmek istiyoruz. 'Demokratik Cumhuriyet' dediğimiz, yeni inşa dediğimiz süreç bu zaten. İkinci yüzyılda yeni bir inşaya geçeceksek, birinci yüzyılda yaşanmış olan her şeyle yüzleşmemiz gerekiyor. Az bırakılan bir halkın mensubuyum ben, bir inancın mensubuyum, az bırakıldık çünkü. Ben azınlık demek istemiyorum, neden az bırakıldık, kendimizden eksilmedik, az bıraktırıldık. Buradayız, demokrasi için buradayız, özgürlükler için buradayız, bunları ajitasyon propaganda olsun diye söylemiyoruz, bedeller ödeyerek, duvarları yıkarak ve bu surları daha sağlamlaştırarak ortaya çıkaracağımız enerji, tüm Türkiye için sinerjiye dönüşecek, burası kazanırsa Türkiye kazanacak, Türkiye kazanırsa biz evrensel değerler merkezi içinde bize layık olan hak ettiğimiz yerde yer alacağımıza inanıyorum."

Bir gazetecinin, "AK Parti Diyarbakır İl Başkanı, YSP barajı aşmayabilir, biz de 10 milletvekili çıkartacağız" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Azad Barış, "Ben hayvan haklarını savunuyorum, yanlış anlaşılmasın, bazılarının şöyle hayalleri oluyormuş hayvanlar dünyasında, gökten kemik yağabilir diye, öyle yanıt vereyim" dedi.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Azad Barış: "Baskıyı Yoğunlaştırarak 7 Haziran Dönemine Yakın Bir Süreci Yaşatmak İstiyorlar"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Azad Barış: 'Baskıyı Yoğunlaştırarak 7 Haziran Dönemine Yakın Bir Süreci Yaşatmak İstiyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement