"Yurttaşlığa Belediye Katkısı" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

"Yurttaşlığa Belediye Katkısı" Sempozyumu

"Yurttaşlığa Belediye Katkısı" Sempozyumu

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "İnsanların yaşadığı topluma ait olması için yurttaşlık kavramını benimsemesi gerekir" dedi.

20.09.2013 12:50

ANKARA (İHA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "İnsanların yaşadığı topluma ait olması için yurttaşlık kavramını benimsemesi gerekir" dedi.

Çankaya Belediyesi ve CEMR-Avrupa Belediyeler ve Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen "Yurttaşlığa Belediye katkısı" sempozyumu, Rixos Grand Hotel'de başladı.

Sempozyuma, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Işıkhan Güler ile Slovakya Cumhuriyeti, Romanya, Arnavutluk, Litvanya, Moldova, İsveç ve İspanya gibi ülkelerden çok sayıda temsilci katıldı.

Çankaya Belediyesi'nin de üyesi olduğu ve kendisinin de Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü CEMR'ın Avrupa Birliği'nin kurucu örgütleri arasında yer aldığını ifade eden Tanık, sempozyumun Avrupa yurttaşlığı kavramının az bilindiği ülkemiz için önemini vurgulayarak, demokrasinin gelişimi açısından yurttaşlık bilincinin yerel yönetimler tarafından kazandırılmasının da önemli bir görev olduğunu söyledi.

Tanık, şöyle devam etti: "Gelişim hazırlanma süreci uzun zamanda tamamlandı. Siyanmarın gündeminde Avrupa yurttaşlığını savunması çok anlamlı çünkü Avrupa Birliği Avrupa Yurttaşlığına iyi deneyimliyorlar. Biz de az da olsa gelişmeye başladı. Renk, dil, din, ırk farklılıkları olmadan yaşamamız lazım. Biz bir kürenin her bir adımında etkileyecek kişileriz bu nedenle "Yurttaşlığa Belediye Katkısı" sempozyumu bizim için hayırlı sonuçlar doğuracak. Karnıyla beyniyle düşünen değil kalbiyle düşünenlerden olmamız gerek."

Tanrıkulu ise, aktif yurttaşlık kavramını yerel yönetimlerde tartışılmasını çok önemli gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

"Gezi parkı olaylarında yaşanılanlar tam olarak aktif yurttaşlık kavramını gösteriyor. Özellikle bugünlerde anayasanın tartışıldığı belirli noktalarda tıkandığını görüyoruz, Ankara Çankaya Belediyesi herkese örnek olacağını düşünüyorum."

İnsanların yaşadığı topluma ait olması için yurttaşlık kavramını benimsemesi gerektiğine dikkat çeken Tanrıkulu, "İnsanların dil, din, ırk cinsiyet ayrımı yapmadan demokratik şekilde yaşaması gerekir. Çankaya Belediyesi sadece bir belediye değil, sosyal demokratik belediyeciliğinde adıdır" ifadesini kullandı.

Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu'nun da bir gösteri sunduğu sempozyum, " Türkiye'de yurttaşlık kavramının evrimi", "Türkiye'de Avrupa Yurttaşlığı Fikri" ve "Aktif Yurttaşlığın Yeni Biçimleri" başlıklı üç oturum halinde 21 Eylül tarihinde 9: 30, 11: 00 ve 14: 00'de Rixos Grand Hotel'de sürecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yurttaşlığa Belediye Katkısı' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement