8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

8.Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, 15 ülkeden 450 itfaiyecinin katılımıyla 18-21 Ekim tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

17.10.2012 14:40

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, 15 ülkeden 450 itfaiyecinin katılımıyla 18-21 Ekim tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 5 gün sürecek yarışmalara 15 ülkeden 450 itfaiyecinin sporcu olarak katılacağını söyledi.

Şampiyonayı 10 ülke itfaiyecilerinin de gözlemci olarak takip edeceğini bildiren Aktekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'dan itfaiyecilerin katılacağını belirtti.

Şampiyonada itfaiyecilerin kancalı merdiven ile kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4x100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma dallarında ter dökeceklerini anlatan Aktekin, yarışmalarda Türkiye'yi iki takımın temsil edeceğini kaydetti.

Şampiyonanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını vurgulayan Aktekin, "Şampiyona Türkiye'de ilk kez Antalya'da yapılıyor. Şampiyonanın başarılı geçmesi temenni ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da şampiyonada Türkiye'nin iki takımla temsil edileceğini belirterek, takımlardan birinin Antalyalı itfaiyecilerden oluştuğunu, diğerinin ise İzmir, Adana ve Samsun illerinden karma takım olduğunu kaydetti.

Şampiyonaya iki aydır hazırlandıklarını dile getiren Pehlivan, şampiyonanın Akdeniz Üniversitesi Stadyumu ve Cam Piramit önündeki alanda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement