Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'yi geçtiAnkara ve Çankırı'dan, Şırnak'ın Siloopi İlçesi'ne sevk edilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Barış Gücü bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı.

03.11.2016 22:12

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'yi geçti

Ankara ve Çankırı'dan, Şırnak'ın Siloopi İlçesi'ne sevk edilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Barış Gücü bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ankara ve Çankırı'dan sevk edilen ve 1 Kasım tarihinde yola çıkan 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy, saat 21.00'da Mardin'in Kızıltepe İlesi'ne ulaştı. Geceyi Gaziantep'te geçiren zırhlı araç konvoyu, Kızıltepe İlçesi'nde durmadan tarihi İpek Yolu güzergahından, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçeleri güzergahından Silopi'ye gidecek. Zırhlı araç konvoyunun bu gece Silopi'ye ulaşması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------------

-Askeri zırhlı araç ve tankların geçişi

-Kızıltepe ilçe merkezindeki üst geçitten çekilen görüntüler

-İpek Yolu'ndan geçiş yapan araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), -

==============================================================

Tank ve zırhlı araç konvoyu Kızıltepe'ye, iş makineleri ise Silopi'ye ulaştı (EK)

İŞ MAKİNELERİ SİLOPİ'YE ULAŞTI

Çankırı'dan yola çıkan askeri zırhlı araçların arasında bulunan ve sabah erken saatlerde Gaziante'ten yola çıkan; 12 TIR'dan oluşan askeri araç ve tekerlekli iş makinelerinden oluşan araç konvoyu ise Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ulaştı. Konvoy, Silopi ile Habur Gümrük Kapısı arasında, İpek Yolu'nun 10'uncu kilometresindeki Haç Konaklama tesisinde konuşlandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

İş makinelerinden görüntü

Mehmet Ali DİNLER-Mehmet Selim YALÇIN/MARDİN-ŞIRNAK, -

==============================================================

15 Temmuz gazisi: O gece şehit olmaya hazırdık

Burdur'da düzenlenen 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu panelde konuşan 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat, "O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sergi ve Konferans Salonu'nda Burdur Gelişim Merkezi ile Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu etkinlik çerçevesinde panel düzenlendi. Panel öncesi Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve darbe girişiminde gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin, '15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Etkinliğin panel bölümünde Vali Şerif Yılmaz ve MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz'ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara ve İstanbul'da yaralanarak gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin yaşadıklarını MAKÜ öğrencileriyle paylaştı.

'VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİYOR'

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde tankların önüne çıkan Safiye Bayat, "15 Temmuz nedir? İkram gecesidir. Allah'ın bize tecelli ettiği çok güzel bir gecedir. Anlayana, o ruhu yaşayana çok güzel bir gecedir. İlahi adaletin tecellisini gördük o gece. İnandığımız değerlere, inançlara, ihanet ettiler. Önce çaldılar, sonra ihanet ettiler. Allah o gece tüm inananları korudu. Hz. Muhammed'in hadisi gibi vatan sevgisi imandan geliyor. Bizi sindiremediler. O gece Allah'a çok dua ettim. Askerlerin açtığı ateş sonucu ayağımdan yaralandım ve bir süre tedavi oldum. O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" diye konuştu.

'TANKLARIN KIŞLADAN ÇIKMASI UYGUN DEĞİLDİ'

Genelkurmay önünde yaralanan Kazım Çakır, "İlk anlarda 'Türkiye Cumhuriyeti'nde anormal şeyler oluyor' diye düşündüm. Birkaç yere telefon açtım, sağlıklı bilgi alamadım. Tankların kışlalardan dışarı çıkması, şehir merkezlerinde olması hiç uygun değildi. Bizim de dışarda olmamız gerektiğini düşündüm ve dışarı çıktım" dedi.

'ELİMİZDE ÇAKI BİLE YOKTU'

Genelkurmay önünde yaralanan Ahmet Arık da şöyle dedi: "O gece elimizde çakı bile yoktu. Tek silahımız bayrağımızdı. Türk milletinin kutsal emaneti bayrağı alarak o gece meydanlara indik. Bu alçaklar, hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar."

Görüntü dökümü

----------------------------

Fotoğraf sergisinin açılışı

Salondan detay

Sergiden detay

Rektör Korkmaz'ın konuşması

Vali Yılmaz'ın konuşması

Gazilerin konuşması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=================================================

Kırklareli merkezli FETÖ operasyonunda şüpheli öğretmenler adliyede (2)

14 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Kırklaleri merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 18 öğretmenden 14'ü tutuklandı. Mahkeme 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere, 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Tutuklananların adliyeden lçıkarılması

Polis araçlarına konması

Adliye önünde bekleyen yakınları

Detaylar

KIRKLARELİ,

=================================================

Nusaybin'de Suriye'ye açılan 400 metrelik tünel bulundu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde MİT koordinasyonunda, jandarma ve polisin ortak çalışması sonucu, Suriye'ye açılan ve içerisinde patlayıcı olduğu değerlendirilen 400 metrelik tünel bulundu.

Mardin Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Suriye Kamaşlı'da faaliyet gösteren PKK/KCK, PYD/ YPG terör örgütü mensuplarınca Nusaybin ilçesine kadro ve malzeme aktarmak amacıyla 50 metresi Türkiye topraklarında toplamda 400 metre uzunluğunda tünel bulunduğu belirtildi. İçerisinhde patlayıcıların da bulunduğu belirtilen tünel ile ilgili Mardin Valiliği'nın açıklaması şöyle:

"Suriye ile 151,6 km sınırı olan ilimizin sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, Valiliğimiz ve Mardin MİT Bölge Biriminin koordinasyonunda, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının da katkılarıyla yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde; 03/11/2016 günü Suriye/Kamışlı'da faaliyet gösteren PKK/KCK, PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca İlimiz Nusaybin ilçesine kadro-malzeme aktarmak maksadıyla kazılmış toplamda 400 metre uzunluğunda olan ve sınırımızı 50 metre geçen, içerisinde patlayıcıların olduğu değerlendirilen tünel bulunmuş olup; güvenlik birimlerimizce bahse konu tünelin imhasına yönelik çalışmalara başlanmıştır. Güvenlik birimlerimizce sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü; Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

MARDİN, -

=================================================

FETÖ'den gözaltına alınan 2 emniyet müdürü adliyede (2)

TUTUKLANDILAR

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Mersin eski Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Batman eski Emniyet Müdürü Semih Teymur, 11 saat süren duruşmanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BATMAN,

=================================================

Kapatılan derneğin 10 yöneticisi gözaltına alındı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), - SAKARYA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Sakarya Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nin 10 yöneticisi gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan Sakarya Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nin yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda dernek başkanı Hasan A.'nın da aralarında bulunduğu 10 yönetici gözaltına alındı.

Şüphellier, sorgulanmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Sakarya/ Adapazarı - Aziz GÜVENER

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement