Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Kılıçdaroğlu'dan 'askerlerimizi rejim vurdu' açıklaması uyarısıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda üç şehit, 10 yaralıyla sonuçlanan saldırıyı rejime ait uçakların yaptığına ilişkin açıklamasının, Türkiye'yi çok tehlikeli bir...

24.11.2016 13:58

Kılıçdaroğlu'dan 'askerlerimizi rejim vurdu' açıklaması uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda üç şehit, 10 yaralıyla sonuçlanan saldırıyı rejime ait uçakların yaptığına ilişkin açıklamasının, Türkiye'yi çok tehlikeli bir sürece sürükleyebileceğini söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) 5'inci Olağan Genel Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Antalya'nın Kundu turizm bölgesindeki Adalya Hotel'de gerçekleşen genel kurula, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yönetim kurulu ve TÜROFED'e bağlı turizm birliklerine üye Türkiye'nin dört bir yanından turizm sektörü temsilcileri katıldı. Toplantıya CHP genel başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Selin Sayek Böke, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar da katıldı.

Turizmcilerle beraber olmanın kedisi için bir ayrıcalık olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ayrıcalığı sağlayan da sizin özveriyle çalışmanız, Türkiye'nin istihdamına, büyümesine büyük katkı vermenizdir. Bütün zorluklara rağmen katkı vermeye devam ediyorsunuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana'daki bombalı saldırı ve Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 3 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili de açıklamada bulundu. Sözlerine terörle başlamak istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tatsız bir konu. Adana'da yaşanan terör olayı emin olun hepimizin sabah aldığı en kötü haber. Sayın valiyi aradım, olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalıştım. Sayın başkan (TÜROFED Başkanı Osman Ayık) konuşmasını yaparken siyaset kurumunda uzlaşmaya değindi. Aslında çok önemli bir konu. Belki de hepimizin üzerinde uzlaşacağı en temel konulardan bir tanesi terördür. Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun, bütün siyasal partiler, meslek kuruluşları, sivil tolum örgütlerinin terör konusunda ortak payda geliştirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Her terör olayından sonra yaptıkları çağrıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Defalarca 'Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız vermeye hazırız' dedik. Çünkü bu ülkenin insanı teröre evlatlarını vermekten bıktı. Ülkemizde huzur istiyoruz. Son 14 yıla baktığımızda PKK terör örgütü vardı, şimdi iki terör örgütü daha biri IŞİD, biri FETÖ denilen terör örgütü. Ne oldu da 14 yılda Türkiye üç terör örgütüyle birden muhatap oldu ve ne oldu da Türkiye bu terör örgütlerini kendi coğrafyasından silip atamadı. Bunun üzerine hepimizin düşünmesi lazım. Kuşkusuz bizim düşüncelerimiz var ama bu toplantının konusu bu değil" dedi.

İkinci önemli konu olarak da Fırat Kalkanı Operasyonu'nda üç şehit, 1'i ağır 10 yaralı olmasını gösteren Kılıçdaroğlu, Suriye rejimine ait uçaklarla vurulduğu yönündeki açıklamalara karşı sağduyu çağrısında bulundu. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasının, rejime ait uçaklarla vurulduğu şeklinde olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Yani Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde. Bu bizi çok tehlikeli bir kapıya getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye'yi sürükleyebilir. O nedenle buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde birşey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsurudur. Ortadoğu'daki her olumsuzluk karşısında Türkiye başvurulan bir kaynaktı. O noktadan bir hayli uzaklaşmış bulunuyoruz. O nedenle sağduyu çağrısı yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girişi

Protokolün görüntüsü

Katılımcıların görüntüsü

Detaylar

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===================================

Şehit Üsteğmen Zafer Er'in babaocağında yas

KİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerlerinin bulunduğu üsse, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan 30 yaşında ki Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'da ki baba ocağına acı haber ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde, Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu Suriye'nin El Bab İlçesi'nin batısındaki üs bölgesine, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan 30 yaşında ki Üsteğmen Zafer Er'in Ankara Sincan'da ki baba evine kara haber ulaştı. Şehit haberi sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından Mustafa ve Hatice Er çiftine verildi. Şehit haberi üzerine Er'in yakınları eve akın etti. Sincan Belediyesi tarafından sokağa taziye çadırı kurulurken, apartmanlara Türk Bayrakları asıldı.

Şehit üsteğmen Zafer Er'in bekar olduğu öğrenilirken, cenaze tarihi ve yerinin henüz belirlenmediği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

Şehit evinin görüntüsü

Türk bayraklarının görüntüsü

Şehit evine gelenler

Taziye çadırının görüntüsü

Haber-Kamera: Tahsin GÜNER/ ANKARA

===========================================

Şehit ateşi Eskişehir'e düştü

FIRAT Kalkanı Operasyonu kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda şehit düşen askerlerden piyade uzman çavuş evli 2 çocuk babası 30 yaşındakı Melih Özcan, Eskişehir'deki babaevini yasa boğdu,.

Melih Özcan'ın şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'ta oturan babası Mehmet ve annesi Melek Özcan'a bildirdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan Özcan çiftçi gözyaşına boğuldu. Şehidin baba evine Türk Bayrakları asıldı, bir ambulans da evin önünde hazır bekletildi.

Şehidin babası Mehmet Özcan'ın Valilikte vali yardımcılarının şoförlüğünü yaptığı, anne Melek Özcan'ın da Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki temizlik şirketinde çalıştığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-Evin önüne askeri yetkililerin gelişi,

-Şehidin yakınlarının ağlayarak eve girmesi,

-Askerlerin babaevine Türk Bayrağı asmalaır,

-Annenin eve gelitirilmesinden çekilen görüntüler,

-Şehidin sağlık fotoğrafları bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

================================

Şehit ateşi Samsun'a düştü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93'üncü gününde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın Samsun'un Alaçam İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93'üncü gününde Suriye'nin El Bab bölgesinde, Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan 3 askerden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın acı haberi Samsun'un Alaçam İlçesi'nde oturan babasının evine ulaştı. Şehit Bolat'ın ailesi ile birlikte Alaçam İlçesi Kadıköy Mahallesi Çuha Sokak'taki evlerinde yaşadığı belirtildi. Şehit Bolat'ın acı haberi ailesine İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat'ın baba evine geldi.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93'üncü gününde şehit olan 25 yaşındali Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın acı haberi memleketi Samsun'un Alaçam İlçesi'ndeki baba ocağında yas var. Oğlunun şehit haberini alan anne Döne Bolat evde sinir krizleri geçirdi. Baba Durmuş Bolat ise evinin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit Bolat'ın bekar ve 4 kardeş olduğu, 4 ay önce izne geldiği belirtildi. Şehidin baba evinin önünde ambulans bekletildi. Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat'ın baba evine gelerek taziyelerde bulurken, şehitin cenazesinin yarın Alaçam Kent Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Şehidin baba evinden detay

-Şehidin babasından detay

-Şehidin yakınlarının taziyeye gelmesi

-Şehidin fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=================================

Van'da FETÖ operasyonu: 11 polis tutuklandı

VAN'da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 polisten 11'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyetteki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına yönelik soruşturmada 11 Kasım 2016'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 15 polis emniyetteki ifadelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliyede çıkarılan polislerden 2'si Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından, 2 şüpheli de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 11 şüpheli ise terör örgütü üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltı kararı çıkarılan 1 şahsın yakalama çalışmaları da devam ediyor.

Haber: Orhan AŞAN/ VAN, -

========================================

Deniz Baykal, Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk'ü evinde ziyaret etti

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, görevden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Türk ile görüşmek için geldiği Mardin'de Türk'ün eşi Mülkiye Türk'ü evinde ziyaret etti. CHP'li Baykal, 12 Eylül askeri darbesinin ardından 36 yıl sonra bir başka acı nedeniyle Ahmet Türk ile yeniden bir araya geleceğini belirterek, "Ahmet beyin çıkmasından sonraki desteği ve katkısıyla yeni bir anlayışla Türkiye'de silahı, şiddeti ve terörü ortadan kaldırırız" dedi.

Ankara'dan uçak ile Mardin'e gelen Deniz Baykal, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve il yöneticileri tarafından karşılandı. Daha sonra Ahmet Türk'ün merkezdeki evine giden Baykal ve beraberindekileri Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk karşıladı. Türk kahvesi ikram edilen CHP'li Baykal, daha önce aynı parti ve aynı parlamento çatısı altında görev yaptığı Ahmet Türk ile 36 yıl sonra yeniden bir araya geleceğini belirterek, "12 Eylül'de yaşadıklarına, maruz kaldıklarını ben de üzüntüyle izlemiştim. Kasrı Kanco'ya gelmiştik, orada ziyaret etmiştik Ahmet beyi. 12 Eylül'den sonra gözaltına alındı, büyük acılar yaşadı. O günleri Ankara'da beraber hatırladık, değerlendirdik. Artık o olayları yaşanmayacağı bir ülke özlemimizi birbirimize ifade ettik. Aradan, 12 Eylül'den bu yana 36 yıl geçti. Şimdi tekrar maalesef belli olaylar devam ediyor. İnşallah o günler gene geçecek. İnşallah hep birlikte güzel günleri birlikte yaşayacağız. Bu acı, bu kötü günler geride kalacak. Ahmet beyi yıllardır bilirim. Şiddetin, terörün dışında bir siyaset arayışı içerisinde oldu. Ama ülkede yaşanan büyük gerginlikler, büyük çatışmalar, kutuplaşmalar, maalesef herkesi rehin aldı. Buna son vermemiz lazım. Buna çok üzülüyorum. Şiddet bu bölgede yaşayanları da rehin aldı, siyasetçileri de rehin aldı. Buna bir son vermek lazım. Bu şiddeti siyasetin dışına çıkarmayı mutlaka başarmalıyız. Bu konuda duyarlı anlayışlara sahip çıkmak gerektiğine inanıyorum. Rahmetli Şerafettin Elçi de şiddetin dışındaki bir siyaseti temel almıştı bunu biliyorum. Beraber hükümetlerde bulunduk, arkadaşlık yaptık. Ahmet beyle aynı parlamentoda, aynı parti çatısı altında yaşadık. Ortada bir arkadaşlık bir dostluk var. Birlikte yaşadığımız bir siyaset dönemi var iyisiyle, kötüsüyle. O duygularla vefat edince Şerafettin Elçi'nin taziye ziyaretine gitmiştim. Çünkü niye? O şiddetin, terörün karşısında bir insandı. Ahmet beyi de biliyorum, gerçek duygusunun. tercihinin o olduğunu biliyorum" dedi.

ŞİDDET, SİLAH VE TERÖRE KARŞI SİYASET

Türkiye'de şiddet, silah ve terörizme karşı siyaset üreten kişilerin kendisini tutsak ve rehin hissettiği siyasal bir ortam yaratıldığını savunan Baykal, "Ama maalesef ülkede öyle bir siyasal ortam yaratıldı ki, bu ortamın içinde şiddete, silaha, teröre karşı siyaset yapmak isteyen insan da kendini tutsak hissediyor, rehin hissediyor ve bir parçası haline dönüştürülmeye zorlanıyor. ve bu çok sağlıksız bir şey, bunu önlememiz lazım. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Ben bu sorumluluk duygusu içinde, anlayışı içinde Ahmet beyle aynı parti, aynı meclis çatısı altında birlikte olmuşuz. Daha sonra yollar ayrıldı olabilir. Ama bu şiddet ve terör karşısında hala aynı düşüncelerine devam ettiğine inandığım gerçek tercihinin o olduğunu bildiğim için Ahmet beyin, bunun unutulmamasını, bunun değerli olduğunu, herkesin bunu görmesini, Türkiye'nin bu anlayışa mutlaka sahip çıkması gerektiğine inandığım için bu ziyareti yapıyorum. Bütün aileye geçmiş olsun. Böyle günler siyasetimizde oluyor. İnşallah bunları aşarız. Bugün de güzel bir haber alırız inşallah" diye konuştu. Terör, şiddet ve silaha karşı daha temel çözümlerin olduğunu Ahmet Türk'ün serbest kalmasıyla vereceği destekle silah, şiddet ve terör anlayışının ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu: "Tabi daha temel çözümlere ihtiyaç var. Onu da biran önce Ahmet beyin de çıktığından sonraki desteği ve katkısıyla yeni bir anlayışla Türkiye'de terörü, silahı ortadan kaldırırız. Yani buna şiddetle ihtiyaç var. Bölgede yaşayan insanların ihtiyacı var, ülkenin ihtiyacı var, artık yeter yani. Kimse bu şiddetin kurbanı olmamalı, haklı haksız kurbanı olmamalı. Kimse şiddet sarmalının içerisine çekilmemeli, sürüklenememeli. Bunu yaratabilmemiz lazım. Bu duygular içerisindeyiz. Tarihin içerisinde 36 yıl sonra tekrar bu acılarla bir araya geliyoruz. 12 Eylül'den sonra bu acıları Ankara'da bir araya geldik anlatıyordu. Lanet ediyordu; 'Türkiye'de bunlar bir daha olmamalı' diyordu. Fakat bunu yaşamış insanlar olarak bizlere özel görevler düşüyor. Ahmet beye de, bana da bu ülkenin evlatlarına büyük görevler düşüyor."

Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk de Deniz Baykal'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Görüşme devam edenken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Ahmet Türk'ün evine gelerek Deniz Baykal ile bir araya geldi. Kısa süren görüşmeden sonra Baykal ve beraberindekiler Mardin Adliyesi'ne geçti. Mardin Adliyesinde Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğü belirtilen Baykal ve beraberindekiler daha sonra Mardin Valiliğine geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Deniz Baykal'ın gelişi

Baykal ve beraberindekiler Ahmet Türk'ün evine geçişi

Baykal'ın Mülkiye Türk tarafından karşılanması

Baykal'ın konuşması

Mülkiye Türk'ün Baykal'a teşekkür etmesi

Kahvelerin içilmesi

Baykal, Altan Tan ve beraberindekilerin çıkışı

Baykal ve beraberindekilerin adliyeye gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/MARDİN,-

=========================================

Valilik arkasındaki taş yığını polisi alarma geçirdi

SİVAS'ta valilik binasının arkasında oluşturulan taş yığını, patlayıcı olabileceği şüphesiyle panik yarattı. Bomba imha uzmanı tarafından sinyal kesiciyle incelenen yığın altında şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Sivas'ta belediyenin park için çalışma yaptığı kazılmış alandan toplandığı sanılan taşlarla Valilik binası arkasında yığıntı oluşturulduğunu görenler, durumu şüpheli bularak polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, sabah saatlerinde Adana Valiliği otoparkında meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri halkı bölgeden uzaklaştırarak bomba imha uzmanının gelmesini bekledi. Olay yerine gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanı, sinyal kesiciyle birlikte alana yaklaşarak burada incelemede bulundu. Yapılan incelemede şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntü

-Valilik binası

-Oluşturulan taş yığıntısı

-Güvenlik önlemleri

-Bomba imha uzmanın incelemesi

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===========================================

Depreme dayanıklılık testinde bina böyle yıkıldı

TÜRKİYE'de karbon elyaf üreticisi bir firma, karbon elyaf takviyeli polimer (CFRP) teknolojisini kullanarak Yalova'da aynı özelliklere sahip iki bina üzerinde deprem simülasyonu gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak yapılan çalışmada karbon elyaf kompozitlerle güçlendirilmiş bina yıkılmazken güçlendirilmeyen bina yerle bir oldu.

DowAksa firması, Yalova Valiliği tarafından tahsis edilen arazi üzerinde 2007 Deprem Yönetmeliği'nden önce yapılan binalarla aynı özelliklere sahip iki bina inşa etti. Yan yana yapılan iki binanın birisi bu firma tarafından geliştirilen yüksek mukavemetli karbon elyaf takviyeli polimer teknolojisiyle güçlendirildi. İkinci bina ise, olduğu gibi bırakıldı. Yapay deprem oluşturmak için binalara pistonlar yerleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper İlki'nin öncülüğünde 25 mühendisin katılımıyla yapılan test sonunda karbon elyaf ile güçlendirilen bina ayakta kalırken güçlendirilmeyen bina ise yerle bir oldu.

Üç katlı iki ayrı yapı üzerinde sismik kuvvetleri simüle etmek için gerçekleştirilen test, bu yöntemle bu ölçekte gerçekleştirilen dünyadaki ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Testi değerlendire Prof. Dr. Alper İlki, "Proje, ülkemizde yapı ve deprem mühendisliği alanında sanayi-üniversite işbirliğinde gerçekleştirilmiş olan en önemli ve örnek teşkil edebilecek çalışmalardan biri olmuştur" dedi.

DowAksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ise, giderek yaşlanan altyapı ve binaların, dünya genelinde artan bir sorun oluşturduğunu, kamu güvenliğini tehdit ederek, ekonomik faaliyetlerin aksamasına neden olduğunu söyledi. Berkman, "Bunlar, milli sermayeleri eritmektedir. Binaları, boru hatlarını, yolları ve köprüleri onarmanın uzun süreli ve etkili yollarını bulmak küresel bir mücadeledir. Umuyoruz ki bu projenin çıktıları ile hem ülkemize hem de deprem gerçeğiyle yaşayan diğer ülkelere bu mücadelede bir faydamız olur" diye konuştu.

Görüntü dökümü

Binaların görüntüsü

Yıkım sırasında bir binanın yerle bir oluşu

Detaylar

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=========================================

İHD: Doğu ve Güneydoğu'da son bir yılda 94 kadın öldürüldü

DOĞU ve Güneydoğu'da kadına yönelik şiddet raporunu açıklayan İHD Diyarbakır Şubesi, iki bölgede son bir yılda 94 kadının güvenlik güçlerinin, yada failin erkek olduğu aile içi ve toplumsal yaşamda maruz kaldıkları saldırılar sonucunda yaşamını yitirdiğini belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadına yönelik hak ihlallerinin raporunu açıkladı. İHD Kadın Komisyonu üyesi Gülistan Yalçındağ, bölgede yaşanan çatışmaları süreç ve sonrasındaki sokağa çıkma yasaklarının bölge halkına yaşamayı yasakladığını ileri sürdü. Yalçındağ, "25 Kasım 2015-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir yıllık raporlarımıza göre, 94 kadın güvenlik güçlerinin, yada failin erkek olduğu aile içi ve toplumsal yaşamda maruz kaldıkları saldırılar sonucunda yaşamını yitirmiştir. En az 39 kadın maruz kaldığı şiddet nedeniyle yaralanmış ve ilgili mercilere başvuru yapmıştır. 26 kadın gözaltında ve gözaltı yerleri dışında, cezaevlerinde işkence ve kötü muameleye maruz kalmışlardır. Çatışmalı süreçten yaratılan mağduriyetin başında kadın ve çocuklara yönelik hak ihlalleri yer almaktadır. Biz insan hakları savunucuları kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı suçu olduğunu vurguluyoruz"dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Yalçındağ'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

================================================

Sandıklı'da kuduz karantinası

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 2 hafta önce ölü bulunan tilkide kuduz mikrobu tespit edilmesi üzerine 1 mahalle ve 2 köy karantinaya alındı.

Sandıklı merkez Hisar Mahallesi'nde 7 Kasım'da boş bir arazide Sandıklı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ölü tilki bulundu. Çevredekilerin tilkinin ölmeden önce saldırgan tavırlar sergilediğini söylemesi üzerine, kuduz olabileceği ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. Ölü tilki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Konya Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Gelen sonuçta hayvanın kuduz mikrobu taşıdığı belirlendi.

Kaymakam Faik Arıcan başkanlığında yapılan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon toplantısında Hisar Mahallesi ile 2 kilometre uzaklıktaki Karacaören Köyü ve 4 kilometre uzaklıktaki Kızık Köyü'nde karantina kararı alındı. İkinci bir emre kadar bu bölgelere hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Bölgeye, 'Kuduz Risk Bölgesi' yazılı uyarı tabelaları asılırken, ilçede her hafta kurulan Hayvan Pazarı da ikinci emre kadar kapatıldı. Sandıklı Halk Sağlığı yetkilileri tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve köylerde de halkı kuduza yönelik bilgilendirme yapılırken, risk bölgesindeki hayvanlar kuduza karşı aşılandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Arap, "Vaka yaşanalı yaklaşık 3 hafta oldu. Bu bölgeyle ilgili de gerekli önlemleri aldık. 8 bine yakın hayvanı kuduza karşı aşılama yaptık" dedi.

Hisar Mahallesi sakinlerinden 67 yaşındaki Ömer Sarıtaş, "Kuduz olduğunu mahalleli olarak duyduk. Ama kedi mi, köpek mi, tilki mi, bilmiyoruz. Bize bir şey söyleyen olmadı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kuduz risk bölgesi yazılı tabelanın olduğu mahalleden,

Kuduz riski bölgesi yazılı tabeladan

Mahalle sakini Ömer Sarıtaş röportaj

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

==========================================

Gaziantep'te Halep Çarşısı esnafından yıkım kararına protesto

GAZİANTEP'te, 400 işyerinin bulunduğu 50 yıl önce yapılan Halep Çarşısı'nın depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınmasına esnaf, yol kapatarak tepki gösterdi.

Çukur Mahallesi'nde bulunan Halep Çarşısı esnafı, çarşı için alınan yıkım kararına tepki göstermek için Karagöz Caddesini trafiğe kapatarak eylem yaptı. 'Ekmek hakkımız', 'Cumhurbaşkanımız ekmeğimiz elden gidiyor' gibi dövizler taşıyan yaklaşık 200 esnaf, sloganlar atarak Mütercim Asım Caddesi'nde yürüdü. Çarşıda 80 işyerinin, mülkiyet sahibi olan 1 kişinin çarşı için 'Depreme dayanıksız' raporu aldığını ve bu sebeple yıkım kararı verildiğini söyleyen öfkeli esnafı, yol kapatması üzerine polis sakinleştirdi. Olay yerine gelen polis amirleri, yol kapatan esnafa sorularını çözmek için aralarından seçilen 5 kişiyi yetkililerle görüştürme sözü verdi. Bunun üzerine bir süre daha slogan atan esnaf, ikna olarak eyleme son verdi.

Kendilerine işyerlerini 24 saat içinde boşaltmaları yönünde belediye tarafından tebligat yapıldığı söyleyen esnaf, aileleriyle birlikte yaklaşık 3 bin kişinin çarşıdan ekmek yediğini ifade etti. Yaklaşık 50 yıl önce yapılan çarşının sağlam olduğunu iddia eden esnaf, kendilerini mağdur edeceğini ifade ettikleri yıkım kararından vazgeçilmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Caddede toplanan esnaf

Esnafın sloganlar atması

Esnafın elindeki dövizler

Esnafla konuşan emniyet müdür yardımcısı

Esnaflrla röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP-DHA)

========================================f

Burdur'da Öğretmenler Günü kutlandı

BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Burdur'daki Öğretmenler Günü kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, öğretmenlere karanfil vererek günlerini kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

Kutlama programı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Buradaki törende emekli öğretmenler adına konuşan Ayhan Tokcan, öğretmenliğin hayat felsefesi olduğunu söyledi. Tokcan, "Bugün öğretmen olmanın gururunu bir kez daha coşkuyla yaşıyorum. Öğretmenler Günü sadece güzel konuşmaların yapıldığı, süslü şiirlerin okunduğu gün olmamalıdır. Bugün sıradanlaştırılmamalıdır" dedi.

Daha sonra öğretmen Sami Bülbül tarafından Ceyhun Atıf Kansu'nun 'Dünyanın bütün çiçekleri getirin' adlı şiir okundu.

Törende konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, "Bugün tüm öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan bilgi deposu, ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren değerlendirme alışkanlığını kazandıran bir kişidir öğretmen" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verildiği törende emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri' Vali Şerif Yılmaz tarafından verildi. Adaylık sürelerini dolduran öğretmenlerin yemin etmelerinden sonra Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin verdiği konserle program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in karanfil vermesi,

Çelenk sunma,

Saygı duruşu ve istiklal marşı,

Törene katılanlar,

Ayhan Tokcan'ın konuşması,

Şiir okunması,

Mahmut Bayram'ın konuşması,

Ödül töreni,

Konser

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================

Mersin'de Öğretmenler Günü kutlandı

MERSİN'de öğretmenler günü düzenlenen törenle kutlandı.

Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan Mili Eğitim Müdürü Koca, öğretmen yetiştirmeyi kendisi için hedef seçmeyen her uygarlığın er ya da geç yıkılmaya ve unutulmaya mahkum olduğunu ifade ederek, "Uygarlık ne kadar çok şatafatlı olursa olsun, yasalar ne kadar iyi yetiştirilmiş hukukçulara hazırlatılırsa hazırlatılsın, bunları eğitim ve öğretim yoluyla birey ve toplumlara özümsetecek, aşılayacak, uygulama sahasını sağlayacak öğretmenini yetiştirmediği sürece başarılı olamaz. Öğretmenlik, insanı sevmeyi, yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi, güvercini ölen bir çocuğa başın sağolsun demeyi, umut etmeyi, gözyaşını paylaşma sanatıdır" dedi.

Vali Özdemir Çakacak ise, Adana'da haince yapılan terör saldırısı sonucu 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında terörü lanetledi. Öğretmenliğin önemini anlatan Çakacak, "Toplum olarak Öğretmenler Günü'nü hayatımız boyunca minnet duyacağımız öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunmanın, onların üzerimizdeki emeğini asla unutmayacağımızın sembolü olan bir gün olarak görüyoruz. Bu bağlamda bir kandil misali ışığını öğrencileri ve toplumu aydınlatmak için kullanan öğretmenlerin günün kutluyorum. Öğretmenlik mesleği, tarihin her döneminde saygı duyulan ve bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar önem taşıyan bir meslektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak hizmetlerinden dolayı öğretmenlere teşekkür belgesi takdim ederken. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da İl Müdürü Koca'ya çiçek verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement