Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)ORDU'DA TİPİDE MAHSUR KALAN 30 ARAÇ KURTARILDIORDU'nun yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1 metreye ulaşırken, gece tipi nedeniyle mahsur kalan 30 araç, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

14.12.2016 12:33

1)ORDU'DA TİPİDE MAHSUR KALAN 30 ARAÇ KURTARILDI

ORDU'nun yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1 metreye ulaşırken, gece tipi nedeniyle mahsur kalan 30 araç, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı. Ordu'nun yüksek rakımlı ilçelerinde dün geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Bazı ilçelerdeki mahallelerde kar nedeniyle elektrik ve telefon hatlarında arızalar oluştuğu, bu nedenle de aksamalar olduğu belirtildi. Ulubey- Gürgentepe yolu Dokuz Dolambaç mevkiinde ise gece tipi nedeniyle karda mahsur kalan 30'a yakın araçta karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. Akkuş'a bağlı Çayıralan'da da YEDAŞ ekipleri kar ve kötü hava şartlarına rağmen arızaları giderebilmek için yoğun çaba sarfetti. Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleride kapanan 60'a yakın mahalle yolunun tekrar ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmasını da sürdürüyor. Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise, ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığını söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Tipide mahsur kalan araçlardan görüntü

-Mahsur kalan vatandaşlardan görüntü

-Kurtarma çalışmasından görüntü

(SÜRE: 02.39 - BOYUT: 161 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

DHA FEED

======================================================

2)KARLA KAPLI YAYLA YOLU AÇILDI, 112 HASTAYA MÜDAHALE ETTİ

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde kar kalınlığının 40 santimi bulduğu bin 725 rakımlı Dikmen Yaylası'nda rahatsızlanan 60 yaşındaki Ali Polçuncu iş makinesinin yolu açması sonrası 112 Acil ekibi tarafından müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Sakarya'da kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, kar kalınlığının 40 santime ulaştığı bin 725 rakımlı Hendek Dikmen Yaylası'nda gece rahatsızlanan hastaya ulaşmak için çalışma yapıldı. Dikmen Yaylası'ndaki evinde rahatsızlanan Ali Polçuncu'nun yakınları 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Yola çıkan ambulans, 40 santimi bulan kar nedeniyle ilerleyemeyince mahalle muhtarı Menderes Ayvaz belediyeden yardım istedi. Hendek Belediyesi'nden gelen iş makineleri yolu açarken, arkasından ise ambulans ilerledi. Akciğer rahatsızlığı bulunan Ali Polçuncu ambulansa alınarak Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, Dikmen Yaylası'nın Sakarya'nın en yüksek bölgesi olduğunu söyleyerek, kar kalınlığının bazı bölgelerde 1 metreyi bulduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------

İş makinesinin yolu açması

Hastanın ambulansa alınması

Hastaya müdahale

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

DHA FEED

======================================================

3)GAZİANTEP'E MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

HAVA sıcaklığının eksi derecelerde seyrettiği Gaziantep'te mevsimin ilk karı yağdı.

Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kenti beyaz bir örtüye bürüyen kar yağışı trafikte aksaklıklara neden oldu. Polis ekipleri de trafik akışının yoğun olduğu bölgeler ile kentin çıkış noktalarında önlem alarak sürücüleri kar lastiği takmaları ve sis lambalarını yakarak hız yapmadan ilerlemeleri konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şehir merkezinde etkili olan kar yağışı

Kar yağışı altında şemsiye ile yürüyen vatandaşlar

Kar altındaki Gaziantep kalesi

Trafikte kar yağışı altında ilerleyen sürücüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 133 MB

=================================================

4)MALATYA'DA İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Malatya'nın Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Merkeze yılın ilk karı düştü. Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl merkezinde ise taşımalı eğitim yapılan okullar dışındaki tüm okullarda eğitim ve öğretim devam ediyor.

Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, taşımalı eğitim yapan okullar dışında tüm okullarda eğitime devam edildiği bildirildi.

Yağışın aralıklarla sürdüğü şehirde sürücüler yollarda zor anlar yaşarken, belediye ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarına başladı.

YOLLAR KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre;

Malatya- Adıyaman karayolunun Sürgü yolu mevkii, Adıyaman ve Malatya'yı bağlayan Yeşilyurt yolu, Sivas'ın Divriği ilçesi ile Malatya'nın Arapgir ilçesini bağlayan karayolu yoğun kar ve tipi dolayısıyla trafiğe kapandı. Malatya- Kayseri, yolu Gürün- Pınarbaşı arasında kapanırken, batıya giden araçlar Darende'de bekletiliyor. Malatya- Sivas karayolu, Hekimhan- Kangal arasında, Kangal sınırlarında ulaşıma kapandı. Elazığ yolunda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Malatya'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, Malatya-Kayseri ve Sivas karayolu yoğun kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.

Mikail PELİT/MALATYA, -

=====================================================

5)OTOMOBİLDE SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN GENÇ ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, sabah işe gitmek için bindiği ve ısıtmak için bir süre beklediği otomobilde takılı LPG sisteminden sızdığı öne sürülen gazdan zehirlenen 16 yaşındaki Muhammet Mustafa Doğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, sabah saatlerinde Osmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, tekstil fabrikasında çalışan Muhammet Mustafa Doğan, evlerinin bahçesinde park halinde bulunan babasına ait plakası öğrenilemeyen otomobili çalıştırdı. Babası gelene kadar otomobilin ısınmasını bekleyen genç, araçta takılı bulunan LPG sisteminden sızdığı iddia edilen gazdan etkilenerek zehirlendi. Bir süre sonra Muhammet Mustafa Doğan'ı otomobilde hareketsiz halde fark eden yakınları, sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine gelen ambulansla Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülen Doğan, acil serviste doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ölüm haberi ile yakınlarını yasa boğan gencin cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Hastane acil servisi

Hastane önündeki jandarma ve polis araçları

Ölen gencin yakınlarının ağlaması

Ölen gencin cenaze aracı ile otopsi merkezine götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 155 MB

===================================================

6)GENELKURMAY SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ

GENELKURMAY Başkanlığı, Isparta'da inşa edilen Kara Havacılık Okulu'nun yüklenicisiyle sözleşmeyi feshetti.

Isparta'da yapımı devam eden Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri Projesi ihalesini alan firmayla olan sözleşme Genelkurmay Başkanlığı tarafından feshedildi. İçerisinde 18 idari bina ile pistler ve hangarların bulunduğu ve yüzde 90'ın üzerinde gerçekleşme sağlanan inşaat durdu. Proje için önümüzdeki şubat ayında ikmal ihalesi yapılacağı belirtildi.

Yaklaşık 40 milyon TL'lik yeni yatırım için ihale yapıldıktan sonra inşaatın yeniden başlaması hedefleniyor. Bu gelişmeyle Kara Havacılık Okulu'nun tamamlanıp hizmete girmesi 6- 7 ay daha gecikmiş oldu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement