Gündem Özeti / 14 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 14 Aralık 2016

Gündem Özeti / 14 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

14.12.2016 00:01

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

Yıldırım, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.30/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulunacak, saldırının gerçekleştiği Beşiktaş Şehitler Tepesi'ne karanfil bırakacak, Taksim Acıbadem ve Çapa Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi gören yaralıları ziyaret edecek.

(İstanbul/15.30/16.00/16.30/17.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında Üçlü Danışma Kurulunun 3'üncü toplantısı gerçekleştirilecek.

(Ankara/13.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlığın Yurtdışı Teşkilatı Uluslararası Eğitim Yöneticileri Çalıştayı kapanış törenine katılacak.

(Ankara/11.30)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere'de temaslarda bulunacak, Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk STK temsilcileriyle bir araya gelecek.?

(Londra)

4- TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Vakfını ziyaret edecek, Gaziantep OSB köprü açılışı, GAPSHOES 24. Uluslararası Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, Girişimcilik Sertifikası programlarına katılacak, Gaziantep Sanayici ve İş Adamları ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Gaziantep/10.00-18.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Marka Festivali'ne katılacak.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, ekim ayı dış ticaret endeksleri ile kasım ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dönem Başkanı Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova'nın ev sahipliğinde düzenlenecek öğle yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/13.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'daki temasları kapsamında Körber Vakfınca düzenlenen toplantıya katılacak.

Avrupa'dan sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek Çelik, Alman hükümetinin göç, mülteci ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile görüşecek, Türk ve Alman iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek "Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları"na iştirak edecek.

(Berlin)

3- Türkiye'nin arabuluculuğunda, Suriye'nin Halep ilinde muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında sağlanan mutabakatın ardından ateşkes süreci ve sivilleri tahliye hazırlıkları izleniyor.

(Halep/İdlib)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kültür Sanat Muhabirleri Derneğince düzenlenen "Kültür Sanat Buluşması Sohbetleri"ne katılacak.

(Ankara/19.00)

2- Cengiz Aytmatov, doğumunun 88. yıldönümü dolayısıyla Topkapı Türk Dünyası'nda düzenlenecek programla anılacak.

(İstanbul/14.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 2. haftaya 7 maçla devam edilecek.

Anagold 24 Erzincanspor- Galatasaray, Atiker Konyaspor- Trabzonspor, Beşiktaş- Kayserispor karşı karşıya gelecek.

(Erzincan/14.15/Konya/18.30/İstanbul/20.30)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Muratbey Uşak-PAOK ve Partizan-Beşiktaş Sompo Japan maçları yapılacak.

(Uşak/20.00/Belgrad/22.30)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Gaziantep Basketbol-Södertalje Kings ve Demir İnşaat Büyükçekmece- Antwerp Giants maçları oynanacak.

(Gaziantep/İstanbul/19.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe-USK Prag ve Mersin Büyükşehir Belediyespor-Wisla Can Pack karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Krakow/21.00)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Bellona AGÜ, Rusya'nın MBA Moskova, Galatasaray ise yine Rusya'nın Dinamo Novosibirsk takımlarını konuk edecek.

(Kayseri/18.00/İstanbul/20.00)

6- Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank-Uralochka ve Dresdner- Eczacıbaşı VitrA karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/19.00/Dresden/21.00)

7- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda Çanakkale Belediyespor- Levski Sofya ve Stiinta Bacau- Bursa Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(Çanakkale/17.00/Bacau/18.00)

8- Voleybol Efeler Ligi 7. hafta erteleme maçında Afyon Belediyesi Yüntaş ile Maliye Milli Piyango karşı karşıya gelecek.

(Afyon/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement