Gündem Özeti / 22 Ekim 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 22 Ekim 2013

Gündem Özeti / 22 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

22.10.2013 00:08

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in oğlunun, ATO Congresium Merkezi'ndeki düğün törenine katılacak.

(Ankara/20.00)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesinin temel atma törenine katılacak. Törende, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bulunacak.

(Ankara/14.00)

3- AK Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenlenen "ABD- Türkiye Yatırım Haftası" etkinlikleri kapsamında, General Elektrik ve bazı şirketlerin yöneticileriyle toplantı yapacak, Intel Başkan Yardımcısı John Davies ile öğle yemeğinde bir araya gelecek. Cisco Başkanı Gary Moore ile görüşecek Babacan, Uber Technologies üyeleri ile resepsiyon ve akşam yemeğinde buluşacak.

(San Francisco)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gönül Elçileri Projesi 1. Etap Kapanış Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/16.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda Parlamentosu AB İşleri Komitesi heyetini kabul edecek. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert onuruna öğle yemeği verecek Bağış, 7. INAS Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.15/12.30/15.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bilgi Ekonomisi Küresel Forumu'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Dostları çekirdek grubunun, İngiltere Dışişleri Bakanlığının Lancaster House binasındaki toplantısına katılacak.

(Londra)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak.

(TBMM/15.30)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Betül Burnaz'ın TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'ndeki "Deveran Aralığı" konulu akrilik resim sergisinin açılışında bulunacak.

(Ankara/16.00)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT Pul Müzesi açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

9- TBMM Genel Kurulu'nda, "Tam Gün Yasası" ile ilgili kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1-  Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye)

3- Irak'taki şiddet olayları takip ediliyor.

4- AB dışişleri bakanları, Türkiye-AB müzakerelerinde açılması kararlaştırılan Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu başlıklı 22. fasıl için tarih belirlemeye çalışacak.

(Brüksel)

5- NATO savunma bakanlarının 2 gün sürecek toplantısında siber savunma, füze kalkanı, Afganistan ve Rusya'yla ilişkiler görüşülecek.

(Brüksel)

6- Fransa ve ABD arasındaki dinleme krizi ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Fransa/ABD)

7- Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir, Güney Sudan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Cuba)

8- İsrail'de yerel seçimler yapılacak.

(Kudüs)

9- Avrupa Parlamentosu, 1990 yılında Sakharov İnsan Hakları Ödülü'ne layık gördüğü Myanmar Ulusal Demokrasi Birliği lideri Suu Kyi için genel kurulda özel tören düzenleyecek.

(Strasbourg)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu 3. çeyrek bina inşaatı maliyet endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine 13 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi'nin kapanış toplantısı yapılacak.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/17.00)

2- Dünya Halter Şampiyonası Polonya'da sürüyor. Şampiyonanın 3. gününde kadınlarda 58, erkeklerde 62 kilo müsabakaları yapılacak.

(Wroclaw)

3- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka'nın Kopenhag takımıyla oynayacağı maçın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, antrenman öncesi tesislerde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/16.30/17.00)

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, Türk Telekom Arena'daki antrenman öncesi basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/18.30/19.00)

4- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası 2. hafta maçlarında, Banvit, Rusya'da Unics Kazan, Aykon TED Ankara Kolejliler de Karadağ'da Buducnost Voli ile karşılaşacak.

(Kazan/TSİ 18.00/Podgorica/TSİ 20.30)

5- Voleybolda DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk maçında, Halkbank ile Polonya'nın Jastrzebski Weigel takımları, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/19.00)

6- Türk Hava Yollarının (THY), Basketbol Avrupa Ligi yönetimiyle sponsorluk ve işbirliğini 2020 yılına kadar uzatması dolayısıyla Ceylan InterContinental Otel'de, basın toplantısı ve imza töreni yapılacak. Programa, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Avrupa Ligi Üst Yöneticisi Jordi Bertomeu katılacak.

(İstanbul/13.00)

7- DenizBankın, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile yapacağı işbirliğinin tanıtımı amacıyla Swissotel'de basın toplantısı yapılacak. Toplantıya, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ile CEV Başkanı Andre Meyer katılacak.

(İstanbul/10.30)

8- 2012 Türkiye Fair Play Ödülleri töreni Olimpiyatevi'nde yapılacak.

(İstanbul/18.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 22 Ekim 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement