İran'ın Şam Konsolosluğu'na düzenlenen kanlı saldırı sonrası Tahran'da protesto - Son Dakika
Güncel

İran'ın Şam Konsolosluğu'na düzenlenen kanlı saldırı sonrası Tahran'da protesto

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluğu'na yapılan hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi, Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybetmesi sonrası Tahran'da İsrail karşıtı gösteri düzenlendi. Göstericiler, ABD'ye ve İsrail'e ölüm sloganları atarak intikam çağrısında bulundu ve İsrail'e füze atılmasını istedi.

02.04.2024 00:05  Güncelleme: 00:43

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluğu'na yönelik hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi, Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybetmesi sonrası Tahran'da İsrail karşıtı gösteri düzenlendi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

YÜZLERCE İRANLIDAN İNTİKAM ÇAĞRISI

Başkentteki Filistin Meydanı'nda toplanan yüzlerce İranlı, "ABD'ye ölüm", "İsrail'e ölüm" sloganları atarak intikam çağrısında bulundu.

Saldırıların arkasında ABD'nin olduğunu ileri süren göstericiler, büyükelçiliğe yapılan saldırıya aynı şekilde büyükelçiliğe saldırı şeklinde cevap verilmesini istedi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

"FÜZEYE KARŞI GÜZE SLAGANLARI"

Saldırıya tepki gösteren göstericiler sık sık "Füzeye karşı füze" sloganı atarak İsrail'e füze atılması gerektiğini söyledi. Filistin ve Hizbullah bayrağı taşıyan göstericilerin sembolik çocuk cenazelerini kucağına alması dikkati çekti.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

NE OLDU?

Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamada, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına İsrail tarafından düzenlenen füze saldırısında Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dahil 7 yetkilinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Tel Aviv yönetimi ise Şam'da İran'ın konsolosluk binasına düzenlenen saldırıyı resmi olarak üstlenmedi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri
İran\'ın Şam Konsolosluğu\'na düzenlenen kanlı saldırı sonrası Tahran\'da protesto
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'ın Şam Konsolosluğu'na düzenlenen kanlı saldırı sonrası Tahran'da protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • barış özcan: Sizde bizler gibi kınayın gitsin. 116 12 Yanıtla
  • Murat Yılmaz: iki şeytan savaşsın. Ölenlere gram üzülmem. O büyükelçilik sayesinde İran yüz binlerce insan öldürdü Suriye'de. Ortadoğu'da akan kanın en büyük sebebi İran'dır. 1 1 Yanıtla
  • Alper Elma: Amerika ve İsrail'in eskiden bu yana bölgede bitirmek istedikleri bir ülke olan İran'ın İsrail için bir tehdit olduğunu eskiden beri biliyoruz, bence bunun yanında perdenin arkasındaki ikinci bir sebep Amerika'dir, burada İran'ı bitirmek istemesi Rusya'yı zayıflatacaktır bu kışkırtmaların sebebi budur.bir taşta iki kuş vurmak misali İsrail'e tehdit olan bir ülkeyi ortadan kaldırmak ve aynı zamanda Rusya'nın bölgedeki müttefik destek ayağını kırmak. ve üçüncü olarak bu dediklerim olursa terörist pkk'nin İran topraklarındaki faaliyet alanlarınıda genişletmiş olacaklar ve daha geniş bir alana yayacaklar, ve bu şekilde Türkiye içinde yapılacak faaliyetlerin önünü açacaklar.Burada ülkemiz içinde bedeller ödenecektir. dikkatli ve iyi adımlar atmamız gerekiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement