Bilişim Anadolu ile Buluşuyor" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bilişim Anadolu ile Buluşuyor" Toplantısı

İstanbul'da 11 14 Eylülde gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Euasia Fuarı öncesi, "Bilişim Anadolu ile buluşuyor" toplantısı, Eskişehir'de gerçekleştirildi Fuara Eskişehir'den katılacak olan Teknokent firmalarına CeBIT Bilişim Avrasya tarafından finansal destek sağlanacak.

22.04.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu "CeBIT Eurasia" Fuarı ve "CeBIT Global Konferans"ının  "Bilişim Anadolu ile buluşuyor" toplantısı, Eskişehir'de yapıldı.

Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul Yeşilköy'de 11-14 Eylül tarihlerinde, Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim Alt Yapı Sanayicileri Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ve KOSGEB'in destekleriyle yapılacak "CeBIT Bilişim Eurasia" ve "CeBIT Global Konferans"ının bu yıl çok daha aktif geçeceğini söyledi.

Fuarın bu yıl ki temasının "Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam" olacağını belirten Özer, Eskişehir'den katılacak olan Teknokent firmalarına CeBIT Bilişim Avrasya'nın finansal destek vereceğini açıkladı.

Eskişehir'in bilişim potansiyeli açısından Anadolu'daki iller arasında ilk onda yer aldığını dile getiren Özer, "Eskişehir'e gelmemizin iki temel nedeni var. Bunlardan birisi Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile üyelerinin CeBIT'e uygun finansal destek vererek, katılımlarını sağlamak. Bu hem kendimize hem de ülkemize yatırımdır. Bir diğeri de 'Şehir Platformu' oluşturmak. Konya, Kayseri ve Gaziantep'e ek olarak, Eskişehir de bu imkana sahip olsun istiyoruz. Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuara katılımlarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Sektörel hedef iller arasında, Eskişehir, Kayseri, Konya, İzmir, Trabzon, Ankara, Erzincan, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep ve Adana'nın yer aldığını anlatan Özer, şunları kaydetti:

"CeBIT Bilişim Eurasia'nın yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor.  Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, uluslararası satın alma heyetleri fuarı ziyaret edecek. Özellikle Körfez, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri için Arapça tanıtımın başlanması ile Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak, Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek olan özel tanıtım  programı ile 3 bin 500'ü aşkın katılımcı ve ziyaretçiye ulaşılacak. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi 'Hosted Buyer Program' dahilinde konsolosluklar ve Deutcshe Messe'nin uluslararası acenteleri vasıtası ile alım heyetleri CeBIT Bilşim Eurasia etkinliklerine davet edilecek. Bu yıl ki hedef ülkeler arasında, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Endonezya, Fransa, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Suriye Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan bulunuyor."

Afrika pazarına da açıldıklarını bildiren Özer, "Burada Türk ticaret ataşelikleri açılmaya başladı. Havayolu şirketleri de direk uçuşlar başlattı. Türk yatırımcılarımızı bu bakir alanla bir araya getirebilmek adına bizler buradan alım heyetleri organize ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CeBIT Global Conferans Eurasia

CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı ve aynı çatı altında düzenlene CeBIT Global Conferans Eurasia'nın bu seneki ana konularını açıklayan Özer, şöyle devam etti:

"'Mobil İletişim', 'E-Health/Sağlık Bilişim Kongresi', 'Metropolitan Şehirlerde Bilişim Çözümleri',  'Medya ve İletişimde Bilişim', 'Uydu ve İletişimde Bilişim','Nesnelerin İnterneti', 'Büyük Veri ve Bulut', 'Datability', 'Güvenlik' 'IT R&D', 'E- Devlet' ve 'E- Finans' başlıklı konular yer alıyor olacak. Yurt içi ve yurt dışından bir çok sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, bilişim duayenleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşecek."

KOSGEB'in finansal desteğinin bu yılda devam edeceğini anımsatan Özer, bu kaynağın sınırlı bir kaynak olduğunu ve ve bundan yararlanmak isteyen firmaların bir an önce katılım için başvuru yaparak, fuar yerlerini ayırtmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Prensip anlaşması

ESO Genel Sekreteri Emre Heper de oda olarak, CeBIT'e desteklerinin bu yıl da devam edeceğini bildirdi.

CeBIT Global Konferans iş ortağı Semor AŞ Koordinatörü Satı Kelkit ise kentteki tüm firmaları CeBIT'te bir araya gelerek, sinerji oluşturma çağrısında bulundu.

Toplantıya Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi ATAP AŞ Genel Müdürü Fazıl Aydınmakina ve ETO Meclis Üyesi Hüseyin Gürol da katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilişim Anadolu ile Buluşuyor' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement