Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(19.5.HATAY'da yaralı olarak bulunan yavru bir ceylan, Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kliniği'nde, tedavi altına alındı.)

20.05.2012 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(19.5.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Yavru ceylan güvende

HATAY'da yaralı olarak bulunan yavru bir ceylan, Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kliniği'nde, tedavi altına alındı.

Antakya'daki İncirlik Köyü yakınlarında yaralı bir ceylan yavrusu ihbarı alan Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, yavru ceylanı tedavi amacıyla kliniğe getirdi. Yavru ceylan, Veteriner Fakültesi'nde ilgiyle karşılanarak tedaviye alındı. Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Aliye Sağkan Öztürk, "Ceylanın arka baldır bölgesinde ufak bir yara vardı. Yara bakımını yaptık. Tedavi sonrası doğal yaşamına bırakacağız. Çok ciddi bir problemi yok. O yüzden doğal ortamına bırakılmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Mehmet EZER/ ANTAKYA, (DHA)

(19.5.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////////

Müze mi, otopark mı?

MÜZELER Haftası kutlanırken, Adana Arkeoloji Müzesi'nin bahçesi, adeta otaparkı andıran görüntüsüyle dikkat çekti. Müzeyi ziyarete gelen vatandaşlar, değerli eserlerin sergilendiği bahçede, müzede çalışanların park ettiği araçlar yüzünden zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, "Burası müze mi, otopark mı?" diye sordu.

Fuzuli Caddesi ile Turhan Cemal Beriker Bulvarı kavşağında bulunan Adana Arkeoloji Müzesi, 18-24 Mayıs günleri arasında yapılan Müzeler Haftası kutlamaları nedeniyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Kapısında, kültürel mirasa sahip çıkılması çağrısında bulunulan afişlerin asıldığı Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçileri, içeri girdiklerinde ilginç bir manzarayla karşılaştı. Yanında bin araçlık kapalı otopark, önündeki cadde de araç park alanı olmasına rağmen, müze çalışanlarının araçlarını müze bahçesine park etmesi dikkat çekti. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, müzeyi terk etti.

Adana, Mersin ve Hatay bölgesinden Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin uzun çabalar sonucunda bir araya getirilmesiyle 1928 yılında kurulan Adana Arkeoloji Müzesi, şimdiki yerine 1972 yılında taşındı. 40 yıldan beri meraklılarına tarihi mirasın sergilendiği Arkeoloji Müzesi, sahip olduğu envantere kayıtlı eserler sayesinde bölgenin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyor.

Fatih KARAÇALI/ADANA,(DHA)

(19.5.2012,FOTOĞRAF)

/////////////////

Zabıta Müdürü de kep fırlattı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Kozan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, 52 yaşındaki Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı da kep fırlattı.

Okul bahçesindeki mezuniyet töreninde konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Faruk Toklu, mezuniyetin yolun sonu değil, başlangıcı olarak görülmesi gerektiğini belirterek " Biz sizlere mesleki anlamda kapıları açacak anahtarları verdik. Ancak bundan sonra göstereceğiniz çaba ve azim sizlerin başarılı bireyler olmanızda önemli olacaktır. Ööğrencilere emek veren akademik personelİ ve ailelere de ayrıca teşekür ediyorum"dedi. Daha sonra, okulda düzenlenen çeşitli sosyal ve sportif etkinliklere katılan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Törende 370 öğrenci hep birlikte havaya keplerini fırlatarak mezuniyeti kutladı.

52'SİNDE MEZUN OLDU

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Mutlu Dağlı da mezuniyet sevinci yaşadı. 1983 yılından bu yana Kozan Belediyesi'nde görev yaptığını ve 18 yıldır zabıta müdürü olarak çalıştığını ifade eden Dağlı, "Okumanın yaşı olmadığını göstermek ve kendimi geliştirmek için Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü'ne girdim. 2 yıllık eğitim süresi boyunca okumanın önemini bir kez daha anladım" dedi.

Yaşar KORKUSUZ/ ADANA, (DHA)

(19.5.2012,FOTOĞRAF)

///////////////////

Melen Projesi'ni incelediler

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve bürokratlar, İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması amaçlanan Melen Projesi'ni yerinde inceledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) İstanbul Bölge Müdürü Yalçın Çomoğlu'nun davetlisi olan Zihni Aldırmaz, İstanbul'a ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Sarıkaya ile birlikte gitti. İlk etapta DSİ Bölge Müdürü Yalçın Çomoğlu'ndan proje ile ilgili genel bilgiler alan Aldırmaz, projenin en etkileyici bölümü olan ve İstanbul Boğazı'nın altından geçen tüp geçitte incelemelerde bulundu.

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin maliyetinin tamamının DSİ tarafından karşılandığını belirten Yalçın Çomoğlu, İstanbul Boğazı'nın altından geçen 4 metre çapındaki çelikten yapılan tüp geçitin uzunluğunun da 5 kilometre olduğunu belirtti. Zihni Aldırmaz, Çomoğlu ve beraberindekiler araçla tünele girerek, İstanbul Boğazı'nın altından geçen ve deniz seviyesinden 135 metre aşağıda olan tünelde Asya ve Avrupa kıtalarının sınırında anı fotoğraf çektirdi.

ADANA, (DHA)

(YB) (19.5.2012,FOTOĞRAF)

/////////////////

Adanalılar kan kardeşi olacak

TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kan Bağışı Kampanyası'nda, Adanalıları kan kardeşi yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çetinkaya Mağazaları'nın Kuruköprü Şubesi'nde Kızılay tarafından başlatılan kampanyada konuşan Niyazi Çetinkaya, "Yaptığımız bu bağışları çok anlamlı buluyoruz. Hayırlı bir işe katkı sağlıyoruz. Kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu biliyoruz. Hem ailece hem bütün çalışanlar olarak bu kampanyaya destek vereceğiz" dedi. Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, "İnsanlık için iyilik yürüyüşünde Çetinkaya ailesini, yöneticilerini çalışanlarını Kızılay'ın yanında bulduk, desteklerini esirgemediler" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

(YB) (19.5.2012,FOTOĞRAF)

///////////////////

Kadınlara selülit önerisi

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, kadınların özellikle karın bölgesindeki yağlanmalara, radyofrekans cihazıyla bu soruna çözüm bulunabileceğini söyledi.

Bu sorunun ın, yeme alışkanlıklarından kaynaklandığını belirten Güvenç, "Bu sorun artık kronik sorunlardan biri haline geldi. Aktif-pasif egzersizler, zayıflama cihazları, değişik diyet tekniklerine rağmen yine de çözülemeyen bu sorun için daha ileri tedavilerle kökten çözüm yoluna gidilmesi lazım. Biz de bu kapsamda hem daha iyi hizmet vermek hem de daha iyi sonuç almak adına radyofrekans cihazımızı ünitemize aldık" dedi.

YAZIN KEYFİNİ ÇIKARIN

Radyofrekans dalgalarıyla yağ dolumunun yıkımında artış, kan dolaşımında hızlanma olduğunu belirten Uzm. Dr. Ulaş Güvenç, "Bu sistem ile hızlı ve sağlıklı bir şekilde sıkılaşma ve incelme sağlayabiliyoruz. Sistemi yurtdışında çalıştığımız dönemde de uyguladık ve etkin sonuçlar aldık. Artık yaz geldi. Havuz ve deniz keyfini çıkarmak isteyenler, bölgesel olarak incelmek isteyenler, selülit problemi olanlar için bu cihazla tedavi gerçekten hızlı ve etkin sonuç veriyor" diye konuştu

ADANA, (DHA)

(YB) (19.5.2012,FOTOĞRAF)

////////////////////

Nizipli hayırseverlerden 5 okul

GAZİANTEP Valiliği tarafından 2011 yılı Aralık ayı içerisinde başlatılan 'Bir Okul, Bin Gelecek' ve 'Geleceğe Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası kapsamında, Nizipli hayırseverler tarafından yapılacak olan 5 okul için imzalar atıldı. Nizip Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yönetiminde gerçekleştirilen törende, 33 derslikli Osman Sayın Anadolu Lisesi, 24 derslikli Hasan Hüseyin Akdoğan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 24 derslikli Necibe Kemal Akdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, 12 derslikli Maruf Maruoğlu Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve 33 derslikli İŞMONT- Meziyet Bildirici İlköğretim Okulu'nun protokolü imzalandı. Törene, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ile çok sayıda davetli katıldı.

Metin İLİKSOY NİZİP (Gaziantep) (DHA)

(19.05.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////////

Yaşlılara köşk yapılacak

PAYAS Belediye Başkanı Bekir Altan, kentteki yaşlılara sahip çıkmak ve daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için yakın zamanda 'Payas Yaşlılar Köşkü 'ünü yapacaklarını söyledi.

Kurulacak olan köşkün yaşlılara uygun özelliklerde olacağını, isteyen yaşlıların sabahları evlerinden alınarak akşam tekrar evlerine bırakılacağını söyleyen Başkan Altan, "Geçmişten geleceğe hizmet anlayışımız ile, yaşlılarımız ikinci baharlarını köşkte yaşayacaklar. Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak Payas Yaşlılar Köşkü 5 katlı olup tamamen yaşlılarımızın günlük yaşantısı için özel olarak yapılacaktır. Köşkün inşaatı 8 ayda tamamlanacaktır. Yapacağımız bu köşkte onlar için özel olarak müzik odası, resim atölyesi, kütüphane, dinlenme odası, spor odasında vakitlerini geçirecekler. Her gün akşamüzeri tekrar özel araçları ile evlerine bırakılacaktır. Ziyaretçilerini köşklerinde kabul edecekler engin tecrübelerini burada genç nesillerle paylaşacaklar. Kimi zaman yaşlılarımız için geziler düzenlenecek, kimi zaman da köşklerinde özel aktiviteler yapılacak" dedi

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(19,05,2012, FOTOĞRAF)

////////////////////

Öğretmenler Korosu'ndan 30'uncu yıl konseri

ADANA Öğretmenler Korosu, kuruluşunun 30'uncu yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, bahar konseri verecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 22 Mayıs'ta saat 20.00'de yapılacak konserde, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Ayşen Birgör de sahne alacak. Aynı zamanda Adana Öğretmenler Korosu'nun kurucusu olan Şef Faik Kasapoğlu'nun yöneteceği konserin birinci bölümünde, 14 adet koro ve solo şarkı seslendirilecek. Konserin ikinci bölümünde ise sahneye, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Ayşen Birgör çıkacak.

ADANA, (DHA)

////////////////////

Silifkeli kadınlar dergi çıkardı

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde, Göksu Nehri'nin Antik Çağ'daki adını taşıyan 'Kalykadnos' dergisinin ilk sayısı çıktı. Edebiyata gönül veren kadınların çıkardığı derginin, Akdeniz kültürü ve sanatına yönelik yayın yapacağı bildirildi.

Ayda bir yayınlanacağı duyurulan derginin yayın kurulunda, Resmiye Özel Serbes, Lütfiye Clarke, Neslihan Akgül ve Leyla Kalkanlı bulunuyor. Derginin ilk sayısının sunuş yazısında, "Siz okurlarımızın karşına arkeolojiden, tarihe, edebiyattan felsefeye kadar zengin bir içerikle, fotoğraf ve karikatürleriyle yerel bir dergi, bir renk ve yeni bir ses olarak çıkıyoruz. Haydi, sizde gelin hep beraber yurdumuzun cennet köşesi, çilek kokulu Göksu'nun kalbi Silifke'nin değerlerini tanıyalım, tanıtalım unutmayalım, unutturmayalım" denildi.

ADANA, (DHA)

///////////////////////

Sergi geliri okula gidecek

EMPATİ Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği, yakın zamanda temeli atılacak olan 'Empati İlköğretim Okulu'nun yapımına destek sağlamak için 'Mutfak Sanatları Sergisi' açtı.

Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezindeki sergi, Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata, Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun eşi Seval Fadıloğlu, Empati Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu ve dernek üyelerinin katılımıyla açıldı. Serginin açılışında konuşan Dernek Başkanı Topçuoğlu, "Bütün önceliğimiz şu anda eğitim. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Empati İlköğretim Okulu'nun yapımına destek sağlamak üzere bu gün Mutfak Sanatları Sergisi'ni açtık" dedi. Düzenlenen sergi Gaziantepli kadınların büyük beğenisini kazanırken, eğitime destek amaçlı sergide yer alan ürünler de kısa bir sürede satın alındı.

GAZİANTEP, (DHA)

(19.5.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////////

Kadınlar 'iz' bıraktı

İSTANBUL'da 'İlk İz Sanat Evi'nde eğitim aldıktan sonra farklı şehirlerden gelerek Gaziantep'te sergi açan 11 kadın tasarımcının sergisi, kentte büyük ilgi topladı.

Kuratörlüğünü Fatma Nur Bayraktar ve Gaziantep organizasyonunu Sevilay Güllü'nün yaptığı sergi, izleyen sanatseverleri heyecanlandırdı. Tarihi Bayazhan Sergi Salonu'nun ilk kez bir takı sergisine ev sahipliği yaptığı etkinlikte, birbirinden ilginç takılar, ziyaretçileri adeta büyüledi. Gaziantep'te sergi açmanın mutluluğunu yaşayan 11 tasarımcı kadın, "Gaziantep'te böyle bir sanat çalışması içerisinde bulunmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Böyle anlamlı günde bize mutluluğu yaşatan ve sergiye öncülük edenlere teşekkür ediyoruz. Gaziantep çok güzel bir şehir. Adeta bir kültür mozaiği. Birbirinden farklı tasarımlarımızı bu kültür mozaiğiyle buluşturmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu" dedi. Sergiye, Sermin Şekeroğlu, Şendil Coşansu, Hale Elmacı, Serhay Dinç, Süeda Aybak, Nezahat Alper, Nazlı Hazel Erdem, Bahar - Semin Şen ve Bilge Gültekin katkıda bulundu.

GAZİANTEP, (DHA)

(19.5.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

ldırmaz sergi açtı

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 'Folklorik Bebek ve Keçe Sergisi'nin açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi'nde Yıldız Noyener ile Azra Seda Ertik'in açtığı sergi, izlenime sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın açtığı serginin, bu akşama dek izlenebileceği bildirildi. Sergide 100'den fazla eserin bulunduğunu söyleyen Yıldız Noyener ile Azra Seda Ertik, sergiyi onurlandırdıkları için Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti. Sergi sahiplerini kutlayan Aldırmaz, sanata ve sanatçıya destek olacaklarını belirtti.

ADANA, (DHA)

////////////////////

YODER'den liselilere proje desteği

ÇUKUROVA Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER), Adana Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle yürütülen 'Otomotiv Sektörüne Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi'ne destek verdi.

Adana Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin sahibi olduğu, Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi'nin de ortağı olduğu projenin, liseli öğrencilere istihdam amaçlı hazırlandığı bildirildi. Bölgedeki genç nüfusun ve dezavantajlı grupların, işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki bilgi, beceri ve niteliğini yükseltmesini amaçlayan projeye, YODER'in de destek verdiği belirtildi.

DESTEK MUTLULUĞU

YODER Başkanı Mehmet Simge Baş, dernek olarak, istihdama yönelik, böylesine güzel bir projenin iştirakçisi olmanın, liseli gençlere katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özellikle sektöre yönelik projelere her zaman destek verebileceklerini vurgulayan Baş, "Bu projede iştirakçi olarak bizim de emeğimizin olmasından memnuniyet duyuyorum. Güzel kentimiz Adana, son zamanlarda işsizlik sorunu ile anılmaya başlansa da, bu ve benzer projelerle istihdam alanı oluşturarak ve istihdama yönelik eleman yetiştirerek, işsizliğin kentimizde sorun olmaktan çıkmasını sağlayabiliriz" dedi.

ERKAN KEÇELİ'NİN ADI VERİLDİ

10 eğitici ve 30 öğrenci olmak üzere 40 kursiyerin yararlandığı 9 ay süreli projenin sona ermesi ve laboratuvarın açılışı nedeniyle Adana Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde tören yapıldı. Oto Gövde Eğitim Laboratuvarı'na, projede emeği bulunan, ancak, geçen ay kalp krizi sonucu yaşamını yitiren okulun öğretmenlerinden Erkan Keçeli'nin adı verildi. Türkiye'de ilk kez Adana'da kurulan bu laboratuvara, lisede 10'uncu sınıfı başarıyla bitiren öğrenciler arasından, 16 öğrenci alınacağı duyuruldu. İstihdam garantili olarak 2 yıl süreyle eğitim alan öğrencilerin, otomotiv sanayinde istihdam edilecekleri de kaydedildi.

ADANA, (DHA)

/////////////////////

Cezaevinde 30 tonluk üretim

OSMANİYE'deki Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'da bulunan 42 dönüm nar ve 13 dönüm elma bahçesinden bu yıl 30 ton ürün bekleniyor. Büyük bir çiftliği andıran Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun Müdürü Mustafa Ertekin, mevcut arazilerinin kendilerine artık yetmediğini belirtti.

Yetiştirilen ürünlerden elde edilen gelirlerin karının devlete gittiğini belirten Ertekin, "Hükümlüklerimiz çalıştıkları için sigortalı oluyor, iaşeleri veriliyor ve kardan da pay alıyorlar. Nar bahçemizde 3 bin nar fidemiz var. 13 dönüm tam bodur elma bahçemiz de ise 4 bin 200 ağaç var. Geçen yıl 10 ton ürün aldık ve bu sene 30 ton ürün bekliyoruz" dedi.

MANTAR DA ÜRETİLİYOR

Meyve bahçelerinin yanı sıra mantar yetiştiriciliğinden de oldukça iyi ürün aldıklarını belirten Ertekin, şöyle konuştu:

"Mantar atölyesinde 5 hükümlü ve bir atölye şefi görev almakta. Hükümlülerimize burada mantarın nasıl yetiştirileceği hangi ortamlarda büyütüleceğini öğretmekteyiz. Düzenlediğimiz kurslarımızda Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüzden gıda ve ziraat mühendislerimiz den destek almaktayız. Yılda beş kez ekim yapıp yaklaşık 10-12 ton ürün elde ediyoruz. Ürünlerimiz satış marazalarımızda halkın beğenisine sunulmakta ve cezaevimizde yemek olarak değerlendiriliyor. Şimdi 80 kadar hükümlümüz bulunmakta ve bu hükümlülerimiz 30 iş kolunda çalıştırılmaktalar" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.05.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement