Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt ve Gümüşhane'de protesto edildi.

20.07.2016 00:32

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'nin yanı sıra Trabzon Müftülüğüne bağlı bazı imamlar, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanındaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Burada imamlar, Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polisler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

Saral, burada yaptığı konuşmada, milletin tarih yazdığını vurgulayarak, "Sizler tarih yazdınız." dedi.

"Ezan'la her doğan, kıyamda Erdoğan olur" diyen Saral, "Sizin ayaklarınızdan öpüyorum. Sizin ayaklarınızın tozu olmaya, Rabbim bu can bu tende olduğu müddetçe, sizlere hizmetlerin en büyüğünü, ülkemin 81 vilayetinde destan yazan milletime hizmetimizi en güzel şekilde yapacağımıza, yüce Rabbimin huzurunda söz veriyorum. Rabbim tekrar bu günleri bizlere inşallah yaşatmaz." diye konuştu.

Balta ise Maçka'daki terör saldırısına değinerek, "Bu sabah Maçka'da hain bir terör saldırısı oldu. Siz zannediyor musunuz tesadüf bu terör saldırısı. Oradaki şehit polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara da Allah'tan şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bir oyun oynandığını ifade eden Balta, şunları kaydetti:

"Oyun şu, birinci perde başarısızlıkla sonuçlandı. Bundan sonra Türk kavgasını gerçekleştirmeye çalışacaklar. Bundan sonra Alevi-Sünni kavgasını gerçekleştirmeye çalışacaklar. Provokasyonlar yapabilirler, bütün bunlara karşı uyanık olmamız lazım. Bütün bunlara karşı gene biz özellikle devletimizi temsil eden emniyet güçlerimize, askerimize ve onların gösterdiği yolda yürümemiz lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim için önemlidir."

Özak da Maçka'daki terör saldırısına değinerek, "Bugün 3 şehit evladımızın törenine katıldık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu kahpe zihniyet şunu bilsin ki" ifadesini kullanan Özak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam'a hizmet eden 79 milyon insan bu ülkeyi ilelebet koruyacaktır çünkü böylesine bir millete sahibiz. Gerçekten gurur duymalıyız. Bu hainler, gazi meclisimizi bombalamıştır. O meclis işgalde dahi bombalanmamıştır. O meclis, 16 Temmuz'da yine milletvekillerimizle ve onların etrafındaki halkımızla yine görevini yapabilmiştir. Helal olsun halkımıza ki tankın önüne kendini atabiliyor, F-16'nın kurşunlarına kendini atabiliyor, hiç kimseden korkmuyor, milli iradeye sahip çıkıyor ve bu şehitlerimize layık olabiliyorlar."

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı çeşitli marşları seslendirdi.

Ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Rize

Rize'de, Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Meydanda Rize Belediyesi tarafından yağmur dolayısıyla kurulan çadırda vatandaşlar nöbet tutmaya devam ediyor. Yağmura aldırmayan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla meydana akın etti. Bazı vatandaşların protestoya çocuklarıyla katıldığı görüldü.

Meydanda bir grup genç, Hz. Ali'nin sözü, "Her şeyi affedin lakin vatanınıza ihanet edeni asla affetmeyin." yazılı pankartını açtı.

Öte yandan, meydandan geçen araçlar da toplanan kalabalığa araçlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pankartı ile Türk bayrağı asarak korna eşliğinde destek verdi.

Gruptakilere, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Saadet Partisi İl Başkanı Muhammet Kaçar, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, muhtarlar, MUSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize Memur-Sen İl Temsilci Resul Usta da destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atan gruptakilerin alandaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, darbe girişimini slogan atarak protesto etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tek yürek olduğunu belirtti.

Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın, darbe girişimine karşı durarak şehit olduğunu anımsatan Yılmaz, Erol Olçak'ın, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Türk milletinin, birlik ve beraberliğini gösterdiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu sadece AK Partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin, Milliyetçi Hareket Partisinin, Büyük Birlik Partisi ya da Saadet Partisinin meselesi değil. Bu, Türkiye'nin meselesi, hepimizin meselesi. Bu meseleyi çözmek bizim borcumuz. Darbeye direnme ancak bu kadar güzel olabilir. Vatandaşlarımız tankların altına yattı. Herşeyi hesap ettiler. Teknolojiyi, bombaları hesap ettiler ama hesap edemedikleri bazı şeyler vardı. Bir tanesi ekrana vereceğimiz ninemizdi. Tanka karşı elinde odunla çıkan ninemizi hesap edemediler."

Yılmaz'ın konuşması sırasında dev ekranda, darbe girişimi sırasında vatandaşların dışarıya çıkarak gösterdiği tepkiler gösterildi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Bu arada, katılımcılara yemek ve ayran ikramında bulunuldu.

Öte yandan, Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçen araçlar da toplanan kalabalığa korna çalarak destek verdi.

Bayburt

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Bayburt'ta başlatılan protesto gösterileri de sürüyor.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Dörtyol Kavşağı'nda başlayan "Demokrasi Yürüyüşü"ne Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dörtyol Kavşağı'ndan başlayan protesto yürüyüşünde protokol üyeleri ve vatandaşlar, mehteran ekibi eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Saat Kule Meydanı'nı geçerek Bayburt Valiliği önüne geldi.

Bayburt Belediyesince Valilik binası önünde kurulan platformdan mehteran gösterisi yapıldı. Bu sırada başlayan yağışa aldırış etmeyen vatandaşlar, Valilik önünden ayrılmayarak yağmur altında protestolarını sürdürdü.

Yağış altındaki mehteran gösterisinin ardından konuşan Belediye Başkanı Memiş, ülkenin birliğini bozmak için bazı çapulcuların giriştiği paçavra harekatını, büyük Türk milletinin birlik ve beraberliği ile bertaraf ettiğini söyledi.

Türk milletinin bu birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden birinin de Bayburt'ta yaşandığını anlatan Memiş, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 temmuz gecesinden beri Bayburt'ta tüm siyasi partilerin kol kola girerek demokrasi nöbetini hiç aksatmadan birlikte tuttuklarını ifade etti.

Memiş, bu birlik ve beraberlik için hiçbir parti ayrımı yapmaksızın tüm Bayburtlulara teşekkür etti.

Gümüşhane

Gümüşhane'de de "Milli İradeye Saygı ve Demokrasi Yürüyüşü" düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesince düzenlenen yürüyüşe, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla Kıbrıs Çarşısı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyerek darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah Bismillah Allahuekber", "İdam isteriz" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından Atatürk Caddesi'nde kurulan platformda demokrasi şöleni etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin birlik ve beraberlik içinde atlatıldığını belirterek, "Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar gururla söyleyebilirim ki 15 Temmuz'da sizlerin öncülüğünde kazanılan demokrasi zaferi kadar başka bir zafer hatırlamıyorum. Bizim bu duruşumuzda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın sizler için tavsiyem, bizler için direktif olan talimatları en büyük gücümüz olmuştur. Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin, darbeye karışmamış olan başta genelkurmay başkanımız olmak üzere generallerimizin, tüm şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin, FETÖ ile alakası olmayan çok değerli emniyet mensuplarımızın, kamu personelimizi ve sizlerin çok büyük katkısı olmuştur." diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte mücadelenin sona ermeyeceğini işaret eden Memiş, "Birçok soruşturma ve kovuşturma yürütülmektedir. İlimizde de buna benzer soruşturma ve kovuşturmalara şahit olacaksınız." dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane'nin 5 gündür tarih ve destan yazdığını vurguladı.

Maçka'daki terör saldırısını da kınayan Çimen, "Bu hainleri de diğer hainler gibi Yüce Allah'ın Kahhar ismiyle kahretmesini istiyoruz. Bu hain saldırıda şehit olan polislerimize yine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Programın ardından çok sayıda vatandaş, Atatürk Caddesi'nde toplanarak "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement