Gündem / 19 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 19 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk1- Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış törenine katılacak.

19.11.2016 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk

1- Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

(Trabzon/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Korgan ilçesinde toplu açılış ve temel atma töreni ile Kumru Belediyesi toplu açılış törenine katılacak, hastane, okul ve park inşaatında incelemelerde bulunacak.

(Ordu/11.00/12.40/14.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı 4. Bölge Belediye Başkanları toplantısına katılacak.

(Gaziantep/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya Valiliğini ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Sıtkı Olçar Çini Müzesi açılış törenine katılacak. Kütahya Kültür ve Sanat Merkezi ile Çavdarhisar Aizanoi Antik Kentini de ziyaret edecek olan Avcı, Gediz Gençlik Merkezi kütüphane açılış töreninde bulunacak. Bakan Avcı, AK Parti Eskişehir İl Danışma Kurulu Toplantısına iştirak edecek.

(Kütahya/10.00/15.15/Eskişehir/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dilovası'nda Eynerce Kavşağı açılış töreni ile İzmit- Kandıra yolu temel atma törenine katılacak.

(Kocaeli/11.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlerinden Necdet Özsoy'un Şuhut Büyük Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/12.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Çankaya İlçe Başkanlığınca 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler onuruna düzenlenecek kahvaltıya katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kanada'da, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşma yapacak.

(Halifax)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fi·lyos Endüstri· Bölgesi· alanında i·ncelemelerde bulunacak, basın toplantısı düzenleyecek, Vali·li·k, AK Parti· İl Başkanlığı ile Ereğli· Beledi·ye Başkanlığını ziyaret edecek, işadamları ve STK temsilcilerinin katılımıyla yapılacak toplantıya katılacak.

(Zonguldak/10.40/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesinde açılış ve temel atma törenlerine katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Aydın/12.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uşak Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışına katılacak, Uşak Sanayi Odası hizmet binası açılışı ve vergi rekortmenleri ödül törenine katılacak, Uşak Ticaret Borsası ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Uşak/13.15/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eynerce Kavşağı ve Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi açılış töreni ile İzmit-Kandıra bölünmüş yolu temel atma törenine katılacak.

(Kocaeli/11.00/12.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, TÜYAP Kitap Fuarı'nda düzenlenen "İslam ve Batı İlişkileri Tarihi" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu, Hilton İstanbul Bomonti Otel'de başlayacak. NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Michael R. Turner, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve NATO PA Genel Sekreteri David Hobbs basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/09.40/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan sonucu oluşan göçüğün ardından işçilere ulaşmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları izleniyor.

(Siirt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta heyecanı, Gaziantepspor-Atiker Konyaspor, Bursaspor- Akhisar Belediyespor, Adanaspor- Beşiktaş ve Osmanlıspor- Aytemiz Alanyaspor müsabakalarıyla başlayacak.

(Gaziantep/13.30/Bursa/16.00/Adana/Ankara/19.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 11. hafta müsabakalarında, Boluspor- Altınordu, Ümraniyespor- Sivasspor, Balıkesirspor-Büyükşehir Gaziantepspor, Elazığspor- Mersin İdmanyurdu, Göztepe- Bandırmaspor karşılaşacak.

(Bolu/İstanbul/13.00/Balıkesir/15.30/Elazığ/16.00/İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 2.Lig'de 13. hafta müsabakalarında Fatih Karagümrük, İstanbulspor'u misafir ederken, Kayseri Erciyesspor, Menemen Belediyespor'u ağırlayacak.

(İstanbul/Kayseri/13.30)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 14.hafta maçları oynanacak.

5- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki 5. maçında Bosna Hersek ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

6- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 7. hafta, Best Balıkesir- Trabzonspor Medical Park, TOFAŞ-Gaziantep Basketbol, Yeşilgiresun Belediyespor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Pınar Karşıyaka-Muratbey Uşak müsabakalarıyla başlayacak.

(Balıkesir/16.00/Bursa/17.00/Giresun/17.30/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

7- Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Belarus ekibi Minchanka'yı konuk edecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 5. hafta tek maçla, Efeler Ligi'nde ise 7. hafta 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

9- Erkekler Hentbol Süper Lig'in 8. haftasında 4 maç yapılacak. (Fotoğraflı)

10- Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. hafta maçında Portekiz'in ABC/UMinho takımına konuk olacak.

(Braga/20.00)

11- Hentbol Kadınlar Challenge Kupası 3. tur mücadelesinde Zağnosspor, Slovenya temsilcisi ZRK Mlinotest Ajdovscina ile mücadele edecek.

(Trabzon/17.00) (Fotoğraflı)

12- Amasya Taşova YİBO Hentbol Takımı, Erkekler Challenge Kupası 3. tur maçında, Moldova'nın Riviero SSSH takımıyla karşılaşacak.

(Amasya/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Pakistan'dan Türk firmalarına 50 milyar dolarlık altyapı fırsatı

DEİK Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya:

"Çin-Pakistan Ekonomi Koridoru projesi kapsamında 50 milyar dolarlık yatırımla Pakistan'ın enerji ve lojistik altyapısı yenilenecek"

"Türkiye'nin rekabetçi olduğu pek çok sektör için Pakistan önce ihracat, ardından yatırım için müthiş bir ufuk olabilir"

(İbrahim Yılmaz/Ankara)

2- Uyuşturucuyla mücadelede "Narkolog" dönemi

Düzenlediği operasyonlarla uyuşturucu satıcılarına nefes aldırmayan polis, sorunu temelinden çözmek için "Narkolog Projesi"ni hayata geçiriyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 ilde başlatılacak pilot uygulama kapsamında emniyet bünyesinde psikolog ve sosyal çalışma uzmanları istihdam edilecek

Narkotik Şube Müdürlüklerinde görev yapacak Narkologlar, kurulacak "terapi" odalarında bağımlılarla görüşerek neden uyuşturucu kullandıklarını tespit edecek, çözüm yolları geliştirecek

(Sertaç Bulur/Ankara)

3- Devletten BES kumbarasına 2 milyar lira

Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan BES'te, devlet katkısı fon tutarı 10 ayda 1 milyar 973 milyon 745 bin 214 liralık artışla 6 milyar 993 milyon 745 bin liraya yükseldi

Yılbaşından bu yana devletin cebinden BES için yaklaşık 2 milyar lira çıktı

Söz konusu dönemde sistemden emekli olan kişi sayısı 14 bini aştı

(Elif Ferhan Yeşilyurt/Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 19 Kasım 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement