Meteoroloji'den "Kuvvetli Yağış" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Meteoroloji\'den "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ çevrelerinde yağış bekleniyor.

03.01.2014 09:13  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye'nin iç ve batı kesimleri çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ çevreleri yağışlı, diğer yerleri ise parçalı bulutlu geçecek.

YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI İL VE İLÇELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimleri çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ çevreleri yağışlı, diğer yerleri parçalı bulutlu geçecek. Yağışların; Burdur'un güneydoğusu ( Bucak, Ağlasun, Çeltikçi), Isparta'nın güneyi( Eğirdir, Aksu, Sütçüler), Antalya il merkezi, Finike, Kumluca, Serik, Kemer ve Manavgat çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, sabah saatlerinde Muğla'nın kıyı ilçelerinde ( Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula ) kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ve Antalya çevresinde gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde İç Anadolu'nun batısı Afyon, Kütahya, Bilecik çevreleri ile Göller Yöresinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

Rüzgar ise, Güney ve güneydoğu, zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI

Meteoroloji gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus beklendiğine dikkat çekerken, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Burdur'un güneydoğusu (Bucak, Ağlasun, Çeltikçi), Isparta'nın güneyi(Eğirdir, Aksu, Sütçüler), Antalya il merkezi, Finike, Kumluca, Serik, Kemer ve Manavgat çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sabah saatlerinde Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula) kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Genellikle çok bulutlu, akşam saatlarine kadar yer yer hafif yağmurlu. (12)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, akşam ve gece saatlerinde güney kesimleri hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı. (2)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerine kadar yağmurlu. (15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (18)

ANTALYA: Çok bulutlu ,sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.(12)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde hafif kar serpintili geçecek. (-6)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu sabah ilk saatlerde kısa süreli yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli. (2)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri yer yer hafif yağmurlu geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Afyon ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinnin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale çevreleri yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, Orta Karadeniz bölümü çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde Erzurum çevreleri hafif kar serpintili geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, güney ve batısının çok bulutlu sabah ilk saatlerde Diyarbakır çevreleri hafif yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement