Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'ye belediye başkan aday adaylığı için Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'dan 290 kişi başvurdu

03.11.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'ye 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'dan 290 kişi başvurdu

Eskişehir'de 2'si büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere 80 aday adayı AK Parti İl Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı ve Kazım Sarıcı, büyükşehir belediyesi için müracaat yaptı.

Alpu'da 6, Beylikova'da 2, Çiftelerde 11, Günyüzü'de 4, Han'da 3, İnönü'de 8, Mahmudiye'de 4, Mihalgazi'de 10, Mihalıççık'ta 8, Odunpazarı'nda 5, Sarıcakaya'da 4, Seyitgazi'de 4, Sivrihisar'da 6, Tepebaşı'ndan da 3 aday adaylığı başvurusu yapıldı.

-Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da, merkez, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için AK Parti'ye 126 kişinin başvurduğu bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da belediye başkan aday adaylığı başvurularının sona erdiğini hatırlatarak, müracaatlar için hazırlanan evrakların AK Parti Genel Merkezi'ne gönderildiğini belirtti.

İl merkezi ve ilçelerde belediye başkan adayının belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezi tarafından 4-5 aşamalı bir çalışma gerçekleştirileceğini anlatan Zeybek, 16-17 Kasım'da il merkezi ve il merkezlerinde temayül yoklamalarının olacağını ifade etti.

Belediye başkan aday adaylığı için Afyonkarahisar merkezde tek başvurunun mevcut belediye başkanı Burhanettin Çoban'a ait olduğunu bildiren Zeybek, 17 ilçede 59, 40 beldede ise 66 kişinin aday adaylığı için AK Parti'ye başvurduğunu kaydetti.

Bu arada, AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki tek belediye başkan aday adayının Dinar ilçesinden olduğu belirtildi. En fazla belediye başkan aday adaylığının 12 kişi ile Sandıklı'da olduğu ifade edilirken, bu ilçeyi de 6 kişiyle Bolvadin, 5 kişiyle de Çay ilçelerinin takip ettiği öğrenildi.

-Bilecik

AK Parti'den Bilecik ve ilçelerinde belediye başkanlığı için 32 aday adayının başvuru yaptığı bildirildi.

Bilecik Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yanı sıra iş adamı Atif Bilir, yeminli mali müşavir Münir Şahin, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam ve Ankara Bilecikliler Derneği Başkanı Üzeyir Yıldırım ile iş adamı Orhan Şişman aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Merkez Vezirhan Belde Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Yusuf Fidan ve Bayırköy Belde Belediye Başkanlığı içinde mevcut Belediye Başkanı Mustafa Yaman aday adayı oldu.

Bozüyük İlçe Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Mustafa Aydemir Ertaş, Dodurga Belde Belediye Başkanlığı için de Selim Tuna ve Osman Güçlü aday adaylıkları için başvuru yaptı.

Gölpazarı Belediye Başkanlığı'na bir önceki dönemde DYP'den belediye başkanı olan İsmail Uzmay, avukat Semih Yavuz, Ekrem Kiraz, İbrahim Cebeci ve Remzi Öndersev müracaat etti.

Osmaneli İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Mehmet Isıkan'ın yanı sıra İl Genel Meclisi üyesi Hayati Kaba, Alparslan Üçyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa eden Erhan Döş ve emekli Muammer Yılmaz ile esnaf Murat Kaya, İlçe Başkanlığı'na adaylık dilekçelerini teslim etti.

Pazaryeri İlçe Belediye Başkanlığı'na mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kulaklı, esnaf Seyhan Akıncı ve emekli Naci Bayrak, başvuru dilekçelerini İl Başkanı Muhsin Turan'a dilekçelerini verdi.

Söğüt Belediye Başkanlığına ise mevcut Belediye Başkanı Osman Güneş, aday adaylığı için İlçe Başkanlığına başvuruda bulunmazken, belediyelikden düşen Çaltı Belde Belediye Başkanı Osman Yılmaz aday adayı oldu.

Yenipazar İlçe Belediye Başkanlığı'na da mevcut Belediye Başkanı Cengiz Arıkan ile Belediye Meclis Üyesi Zafer Atılgan olurken, İnhisar İlçe Belediye Başkanlığı içinde mevcut Belediye Başkanı İsmail Canbaz ve esnaf Osman İşleten aday adayı için başvuruda bulundu.

-Kütahya

Kütahya'da merkez ve ilçelerde belediye başkanlığı için 52 aday adayının başvuruda bulundu.

Kütahya Belediye Başkanlığı için 5 başvuru yapıldı. Belediye başkanlığı aday adaylığı için Tavşanlı'da 4, Gediz'de 1, Simav'da 8, Domaniç'te 2, Altıntaş'ta 6, Aslanapa'da 2, Çavdarpisar'da 1, Emet'te 8, Dumlupınar'da 4, Hisarcık'ta 5, Şaphane'de 3 ve Pazarcık'ta da 3 kişi müracaat yaptı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement