Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğrencileri, tasarladıkları kitap ayraçlarının satışından elde ettikleri gelir ile Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Antalya Şubesi için ihtiyaç duyulan malzemeleri temin ederek kardeşlerine ulaştırdı.

05.03.2013 12:50

Foto: Yarışmadan ve ödül töreninden foto

===

Lösemili çocuklara yardım

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğrencileri, tasarladıkları kitap ayraçlarının satışından elde ettikleri gelir ile Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Antalya Şubesi için ihtiyaç duyulan malzemeleri temin ederek kardeşlerine ulaştırdı. Yaptıkları ziyarette, LÖSEV yetkililerinden vakıfla ilgili bilgi alan ve onlara sorularını yönelten İSTEK'li öğrenciler, bu sosyal sorumluluk projesine olan destekleri, projede gönülden gösterdikleri karşılıksız emek ve çabalarından dolayı yetkililerinin de takdirini kazandı. Kampanyaya yoğun ilgi gösteren öğrenciler, cep harçlıklarından aldıkları kitap ayraçları ile toplumsal destek konusundaki duyarlılıklarını da kanıtladı.

ANTALYA (DHA)

Foto: Öğrenciler toplu

===

Jandarmada kaçak şarap baskını

ISPARTA Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 720 litre kaçak üretilmiş şarap ile 38 sahte bandrollü şişe içerisinde şarap ele geçirildi. Yakaören Köyü'nde A.İ.O.'nun kaçak olarak şarap ürettiği ve bu şarabı kendisine ait tekel büfesinde ve değişik yerlerde satacağı bilgisi üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Bir süre devam araştırmanın ardından şüphelinin Yakaören Köyü'ndeki evine ve deposuna operasyon düzenleyen ekipler, 18 bidon içerisinde toplam 720 litre şarap ile büfesinde satmak için hazırladığı sahte bandrollü 38 litre kaçak şarap ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler ve açıkta üretilen şarap Isparta Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. Jandarma, A.İ.O.'yu gözaltına aldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

====

Alternatif ürünler çiftçinin gözdesi

TÜRKİYE'nin en önemli örtü altı üretim merkezi Kumluca'da üreticilerin yeni gözdesi 'badem' oldu. Özellikle son yıllarda nar üretiminin önem kazandığı ilçede, bu ürünün bekleneni vermemesi üzerine üreticiler badem üretimine yöneldi. Ormanlık alanları kiralayan üreticilere burada badem üretimi yapılıyor. Üreticilerden Selami Cengiz, Kasapçayırı Mahallesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiraladığı 52 dekar alana 2 bin 500 badem fidanı dikerek bu alanda yatırım yaptı.

Arazi ıslah ettikten sonra badem fidanı diktiğini kaydeden Cengiz, yaklaşık 300 bin TL'lik yatırım yaptığını kaydetti. Bölgeye yaklaşık 2 bin 500 adet Amerikan Texas Nonpareil cinsi badem fidanı diktiğini anlatan Cengiz, "Türkiye yıllık 130 milyon dolarlık badem ithal ediyor. Dolayısıyla bademe çok ihtiyaç var. Bu anlamda yatırımımız çok etkili olacağına inanıyorum. İlk hasadı 3 yıl sonra yapacağız. Yıllık 7 ton badem üretmeyi hedefliyoruz. Ancak istediğimiz kalitede badem üretimine ancak 7 yılda ulaşacağız" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Fidan dikilirken

====

Milli şaire vefa

FİNİKE Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGD) tarafından düzenlenen kültür- sanat etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan 'Safahat' adlı oyun sahnelendi. Yeşilyurt Belediyesi Düğün Salonu'nda sahnelenen 'Mehmet Akif dönüyor ya siz neredesiniz? Safahat' adlı oyunu Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Uğur Uzunok'un yazdığı, Hilali Hasanov'nun yönetmenliğini üstlendiği tek perdelik oyunda, Mehmet Akif Ersoy'u oyuncu Ahmet Yenilmez canlandırdı. Tiyatroya gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ahmet Yenilmez, "Anadolu'da tiyatroya bu kadar ilgi gösteren insanların olduğunu görmek beni çok mutlu etti" dedi.

Oyunun sahnelenmesini sağlayan dernek yetkililerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş ise "Çok güzel bir program oldu. Manevi değerlerimiz ön plana çıktı. Ülke için birlik ve beraberliği pekiştiren, bizleri tekrar özümüze döndüren çok güzel bir programdı. Böyle programların devamını arkadaşlarımızdan bekliyoruz" dedi.

Programa gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden FEGD Başkanı Sedat Alpuğuz da, bu tür kültür etkinlikleri ileriki dönemlerde de devam ettireceklerini kaydetti. Gecenin sonunda Kaymakam Mesut Yakuta, usta oyuncuya çiçek, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ise plaket verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Oyundan

===

GATAB'dan temizlik atağı

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), sokak ve caddelerin temizlenmesinde kullanılmak üzere süpürme aracı aldı. Cadde ve sokaklarda yol kenarlarındaki tortu ve çöpleri temizleyen yol süpürme aracı, aynı zamanda yolları dezenfekte ediyor. Cadde ve sokakları mikrop ve virüsten koruma önlemi sağlayan araçta, özellikle gribal enfeksiyonlara karşı etkili temizlik ürünleri kullanılıyor.

Beldibi'nde kullanılmaya başlanılan araç, önümüzdeki günlerde tüm Kemer bölgesinde kullanılacak. GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, çevre temizliğinin Kemer bölgesi için vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi. GATAB'ın çevre temizliğini korumaya yönelik faaliyetlerinin yeniliklerle devam ettiğini belirten Başkan Üras, Kemer'de çok kaliteli bir temizlik hizmeti verdiklerinin söyledi.

Çöp konteynırlarının bakım ve onarımlarının yapılarak boyandığını belirten Başkan Üras, "Turizm bölgemiz Kemer'de tüm beldelerimizin ve ilçemizin temizliğini ön planda tutuyoruz. Hizmet gücümüze dahil ettiğimiz yol süpürme aracı ile Kemer'in yollarını daha temiz hale getireceğiz. Ayrıca, turizme hizmet verdiğimiz bölgemizde hem turizm açısından hem de burada yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı açısından temizlikteki hizmet kalitemizi daha da ileriye götüreceğiz" diye konuştu.

KEMER, (DHA)

Foto: Temizlik aracı, Başkan Üras

===

MANAVGAT Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda Şükrü Sözen başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, MATAB başkanlığıyla arıtma konusunda protokol yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda imar planındaki taşıt köprülerinin yatırım programına alınmasının da oy birliğiyle kabul edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu belirterek, sorunu çözmek amacıyla meclis gündemine getirdiklerini söyledi. Trafik sorununun çözümü için yapılacak çalışmalar için 2 uzman şirket tarafından çalışmalar yapılarak rapor hazırlandığını anlatan Başkan Sözen, ilçedeki trafik yükünü Antalya ve İbrahim Sözen caddelerinin çektiğini kaydetti.

Mevcut şehir içi köprüsünün hemen 200 metre yanına yeni bir köprü yapılmasının planlandığını anlatan Başkan Sözen, "Köprünün biri geliş bir diğeri dönüş olarak düşünülmekte. Konuyla ilgi fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Köprülerle ilgili çalışmaların yapılması için yatırım programımıza almamız gerekiyor" dedi.

Meclis toplantıda Hükümet Konağı yanında yeniden düzenlenen meydana Cumhuriyet Meydanı ismi verilmesi de görüşüldü. Meydana oybirliğiyle Cumhuriyet Meydanı adının verilmesi kabul edildi. Cumhuriyetin, sahip çıkılması gereken en önemli değer olduğunu belirten Başkanı Şükrü Sözen, kararın oy birliğiyle alınmasından dolayı teşekkür etti.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Meclisten ve meydandan

===

'Gönül Elçileri Projesi' tanıtıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine tanıtıldı. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir, ALTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi vererek kadının toplumdaki değerinin her geçen gün arttığını söyledi.

Toplumda kadının temel olduğunu kaydeden Özdemir, "Evde ve dışarıda, kısacası her yerde yapılandırmayı esas kılan, eğitimi veren kadındır. Bu projenin başarılı olmasında da en büyük pay yine kadınların olacaktır. Bu proje benim için büyük önem taşıyor. Gönüllülük demek fedakarlık demektir. Bu fedakarlıktan da en çok biz kadınlar anlıyoruz" dedi. Katılımcılara proje hakkında sunum yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Sevgi Abacı Eker ise herkesi 'gönül elçisi' olmaya davet etti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Cinsel tacize hapis

ALANYA'da yolda karşılaştığı eski okul arkadaşına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 24 yaşındaki Ali T., 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dereköy Köy'de 26 Nisan 2012'de annesinin evine giden 22 yaşındaki Y.K., eski okul arkadaşı Ali T. ile karşılaştı. Ali T., genç kıza 'Motosiklete bin seni gideceğin yere götüreyim' teklifinde bulundu.

Teklifinin ret edilmesine tepki gösteren Ali T., tokat atarak yere düşürdüğü genç kızın üzerine çıkarak taciz etti. Y.K., eline geçirdiği taşla Ali T.'nin başına vurarak kurtuldu. Genç kızın şikayeti üzerine gözaltına alınan Ali T., cinsel saldırı iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Olaydan sonra Ali T., çıkarıldığı mahkemece adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Tutuksuz yargılanan Ali T., Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Tanık, şüpheli ve mağdur ifadeleri ile sağlık raporunu dikkate alan mahkeme heyeti Ali T.'yi 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı bu cezayı 2 yıl 11 aya indirdi. Adli kontrollü olarak serbest bırakılan Ali T., Yargıtay'ın kararı onaylaması halinde tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Bekçinin cesedi bulundu

ALANYA'da bir konteynırda yalnız yaşayan tuvalet bekçisi 61 yaşındaki Mustafa Tek'in cesedi bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi karşısında boş arazideki konteynırdan gelen kötü kokunda rahatsız olan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine inceleme yapan polis, konteynırda çürümeye başlamış bir erkek cesediyle karşılaştı. İnceleme sonunda cesedin tuvalet bekçiliği yapan Mustafa Tek'e ait olduğu tespit edildi. Mustafa Tek'in kesin ölüm nedeni Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi sonrasında belirlenecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kız lisesinde yangın tatbikatı

SİVİL Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Alanya Kız Meslek Lisesi'nde yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tatbikatta, çıkabilecek yangınlarda ve kurtarma gerektiren felaketlerde alınacak önlemler hakkında öğrencilere bilgi verildi. Okul bahçesinde yapılan yangın tatbikatında itfaiye erleri, çıkan yangının nasıl söndürüleceğini öğrenci ve öğretmenlere uygulamalı gösterdi. Tatbikat kapsamında hazırlanan senaryo gereği, yangın dolayısıyla sınıfta mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Yangın tatbikatı ve kurtarmadan

===

Engellilere diş taraması

AFYONKARAHİSAR Belediyesi, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği işbirliğiyle engelli ve bilgi evi öğrencilerine yönelik diş bakımı yapıldı. Türkiye'nin her yerinde ücretsiz engelli bireylerin diş tedavisi ve bakımını yapan Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın daveti üzerine Afyonkarahisar'a geldi. Dernek üyeleri engelli bireylerle birlikte bilgi evi öğrencilerinin diş tedavisini ve bakımını yaptı.

Necip Fazıl Kısakürek Eğitim ve Kültür Merkezi'nde iki gün süreyle yapılan tedavi ve bakım hizmetlerinden 350 öğrenci yararlandı. 2001 yılında başlattıkları bir proje dahilinde bu hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, "Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın daveti üzerine üçüncü kez Afyonkarahisar'a geldik. Başkanımıza, engelli bireylere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, kendilerine imkan verilmesi halinde her hafta Türkiye'nin farklı bir noktasına hizmet vermeye hazır olduklarını kaydetti. Çocuklara dünya standartlarında tedavi uyguladıklarını anlatan Prof. Dr. Sabah, "Tedavilerde pek çok diş hekiminde bulunmayan yüksek standart ve malzemeleri kullanıyoruz. Tedavi ve bakımın yanında hastalara diş fırçalama yöntemlerini de öğretiyoruz" diye konuştu.

Tedavi olan engelliler ve öğrencilerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'ın ısrarı üzerine dişçi koltuğuna oturarak muayene oldu. Derneğe bir miktar para bağışında bulunan Başkan Çoban, basın mensuplarına da diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: diş taramasından fotolar

===

Mutlu ailenin sırrı eğitim

AFYONKARAHİSAR'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' uygulanmaya başlandı. AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim programına, evlilik hazırlığı yapan 35 çift katıldı. Dünya genelinde hızlı bir sosyo-ekonomik değişimin yaşandığını anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, programın aile kurumunu korumanın yanı sıra olumsuz etkileşimi en aza indirmeyi amaçladığını söyledi.

Programı Afyonkarahisar'da da en iyi bir şekilde uygulamayı istediklerini kaydeden Evcin, "Geleneksel aile yapısının geçmiş kuşaklardan devralındığı gibi gelecek kuşaklara dejenere olmadan ulaştırılabilmesi için çiftlerin üzerine düşen sorumluluklar bulunuyor" dedi. Afyonkarahisar'da 2012 yılında 1304 nikahın kıyıldığı hatırlatan Yasin Evcin, aynı yıl 1118 boşanma davasının açıldığı ve bu davalardan 300'ünün boşanmayla sonuçlandığını anlattı.

Evcin, aile birlikteliğinin en önemli unsurlarından olan iletişim faktörünün tam anlamıyla kullanılabilmesi gerektiğini söyledi. Evcin'in konuşmasının ardından program eğitmenleri 'Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Sağlık ve Aile Hukuku' konularında seminer verildi. Program soru ve cevapların ardından katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Eğitim seminerinden fotolar

===

Kalkınma Ajansı, hayır kurumu değil

ZAFER Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, ajansın yapısını ve faaliyet alanları hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Kalkınma ajanslarının birer hayır kurumu olmadığını belirten Özmen, kalkınma ajanslarının para dağıtan kurumlar olmadığını söyledi. Kalkınma ajanslarının programlarının zamana göre değişken olduğunu vurgulayan Özmen, ajansın kişi ve kurumlara destek vermediğini vurguladı.

Türkiye'deki 26 kalkınma ajansında da aynı yöntemin kullanıldığına dikkati çeken Özmen, "ZEKA 2010 yılında faaliyetlerine başladı. Bu zaman içinde kuruluş misyonumuz gereği bölgemizde çeşitli mali ve teknik destek programları uyguladık. Bölgemizin iktisadi ve sosyal kalkınmasını hızlandırmak adına planlama ve araştırma çalışmaları yürütmekte, bölgemizin tanıtımını yaparak kaliteli yatırımların çekilmesi ve yatırımcılara rehberlik edilmesi ile ilgili faaliyetlerde bulunmaktayız" dedi.

ZEKA'nın Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde hizmet verdiğine dikkat çeken Özmen, ajans misyonunun yalnızca mali destek faaliyetlerine indirgenmemesini istedi. Kalkınma olgusunun uzun soluklu olduğunu anlatan Özmen, "Başlattığımız mali destek (hibe) programları ile bölgemizde önemli projeler gerçekleşmektedir. Ancak zaman zaman hibe programlarına proje sunduğu halde destek alamayan paydaşlarımız destek süreçlerine ve ajansımıza yönelik küskünlük refleksleri gösterebilmektedir" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Özmen fotosu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement