İsviçre'den Kaş'a Yerleşen Fulya'nın Hayali, Sonu Oldu - Son Dakika
3.Sayfa

İsviçre'den Kaş'a Yerleşen Fulya'nın Hayali, Sonu Oldu

İsviçre\'den Kaş\'a Yerleşen Fulya\'nın Hayali, Sonu Oldu

6 dil bilen bankacı Fulya, Zürih'teki hayatını bırakıp Kaş'a yerleşmişti. Kaş'ta tanıştığı genç, Fulya'nın sonu oldu. Öldürülen kızının cenazesini alan baba "'Bu adam tekin değil' demiştim" dedi.

26.10.2016 08:44  Güncelleme: 11:45

29 yaşındaki Fulya Özdemir, yıllarca İsviçre'nin Zürih kentinde yaşadı. Hem İsviçre, hem Türk vatandaşıydı. 6 dil bilen bankacı Fulya'nın iyi bir işi vardı, iyi para kazanıyordu ancak hayatından memnun değildi.

Antalya Kaş'a yerleşip resim ve ağaç süsleme yapmak istiyordu. Geçen yıl bu hayalini gerçekleştirdi.


'MÜKEMMEL' KARİYERİNİ BIRAKIP TEK BAŞINA YAŞAMAYA BAŞLADI

Kimine göre 'mükemmel' olan kariyerini bırakıp, Çukurbağ Yarımadası'nda kiraladığı villada tek başına yaşamaya başladı.


BABASI, 15 EKİM'DEN SONRA HABER ALAMADI

Villada bir atölye kurdu, arkadaşlar edindi, hayatından memnundu. Ancak İsviçre'de yaşayan babası Eyvaz Özdemir, en son 15 Ekim'de görüştüğü kızına bir daha ulaşamayınca soluğu Kaş'ta aldı.


ADIM ADIM ZANLIYA ULAŞILDI

Baba Özdemir'in kayıp başvurusu üzerine Jandarma ve polisin yaptığı aramalarda bir sonuca ulaşılamadı. Kızının son görüşmelerinde Atilla Makta isimli biriyle arkadaşlığından bahsettiğini söyleyen Eyvaz Özdemir, polisten bu kişinin bulunması için yardım istedi.


Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Fulya'nın kaybolduğu gün Atilla Makta'nın evine gittiğini belirledi. Makta'nın, genç kadın kaybolduktan bir gün sonra çalıştığı otelden ayrıldığı ve ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

22 SUÇTAN SABIKALI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Cinayet zanlısı olarak aranan Atilla Makta ise Kırklareli Lüleburgaz'da yakalandı. Gözaltına alınan ve 22 suçtan sabıkalı olduğu ortaya çıkan Atilla Makta'nın parmak izleri Özdemir'in aracında bulundu.


Atilla Makta tutuklanırken, zanlıya yardımcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan İsmail Ç. serbest bırakıldı.

"YARDIM EDECEĞİNİ DÜŞÜNEREK ONUNLA TAKILMIŞ"

Antalya'nın Kaş ilçesinde öldürülen Fulya Özdemir'in babası Eyvaz Özdemir, kızını öldürdüğü iddia edilen ve gözaltında tutulan kişiyle Kaş'ta tanıştığını söyledi.


Kızının cenazesini almak için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen Eyvaz Özdemir, kızının Zürih Üniversitesi'nde banka ve finans bölümünden mezun olduktan sonra iyi bir bankada işe başladığını belirtti.


Baba Özdemir, kızının bankacılık yapmak istemediğini söyleyerek Kaş'a 13 ay önce yerleştiğini anlatan Baba Özdemir, "Kızım Kaş'ta hediyelik eşya yapıp satacağını ve sanatla ilgileneceğini söyledi. 'Kaş'ı seviyorum' diyordu. Ben de destek verdim. Burada maktül ile tanışmış, yardım edeceğini düşünerek onunla takılmış." dedi.


ŞÜPHELİYLE TANIŞMIŞ, 'TEKİN ADAM DEĞİL' DEMİŞ

Ağustos ayında Türkiye'ye geldiğinde, kızının bu kişiyle kendisini tanıştırdığını belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Kızıma 'Bu adam tekin değil' dedim. Kızım bana 'Herkes suç işleyebilir ama hata yapmış da olabilir.' dedi. Ona destek oluyordu. Eylülde bir daha geldim. Bazı eksikleri vardı onları giderdim. 30 bin lira borcu olduğunu söyledi. Bunu ödedim. Bu işleri bitirecekti. Hiçbir sorunu yoktu, Zürih'e gelecekti. Bazı eşyalarını götürecekti.

"BU CİNAYET BASİT BİR CİNAYET DEĞİL"

Bu cinayet basit bir sevgili cinayeti değil, örgütlü bir iş olduğunu düşünüyorum. Seven insan korkunç bir cinayet işlemez, bazen üzülür kırılırsınız ama cinayet işlemezsiniz. Bu işin arkasında başka bir şey var. Kızım belki bu kişilerle ilgili bir şeyler biliyordu."


"KIZIM BURAYI ÇOK SEVİYORDU VE HAYATI BURADA NOKTALANDI"

Kızının Ankara'da doğduğunu ifade eden Öztürk, "Kızım burayı çok seviyordu ve hayatı burada noktalandı." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa İsviçre'den Kaş'a Yerleşen Fulya'nın Hayali, Sonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement