İmralı Adası açıklarında batan geminin içi böyle görüntülendi - Son Dakika
3.Sayfa

İmralı Adası açıklarında batan geminin içi böyle görüntülendi

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıkan ve fırtınaya yakalanan mermer tozu yüklü gemi, İmralı Adası açıklarında battı. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar, geminin içindeki arama çalışmalarını su altı kamerasıyla kaydetti. Geminin kamaraları, kaptan köşkü ve diğer odaları görüntülendi.

18.02.2024 13:57  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batan geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları böyle görüntülendi

BURSA - İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmaları 4. gününe girerken, sabah erken saatlerde dalgıçlar batık gemiye yeniden dalış gerçekleştirdi. Ayrıca çalışmalar havadan görüntülendi.

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü gemide bulunan 6 mürettebattan biri olan aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, dün gerçekleştirilen dalışta gemide olduğu tespit edilerek çıkartılmış ve Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Diğer 5 mürettebatı arama çalışmaları gece boyunca da devam ederken, bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havadan, karadan ve denizden 852 personel ile arama çalışmaları hız kazandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, sabah erken saatlerde köpekbalıklarına karşı özel kafes sistemiyle dalış gerçekleştirdi. Jandarma, NAK, ANDA, AKUT, AFAD ekipleri de sahil kesimlerinde arama çalışmaları yaparken, saat 11.00'den itibaren TCG Akın'a ait dalış timi, Nene Hatun gemisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait rov cihazları faaliyetlerine devam ediyor.

Çalışmalar havadan görüntülendi

Sabah erken saatlerde dalış yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, 51 metre derinlikteki Batuhan A adlı geminin enkazında dalış yaptı. Deniz üstünden ise çalışmalar havadan görüntülendi.

Öte yandan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan Batuhan A isimli ticari gemide bulunan kayıp mürettebatı arama kurtarma çalışmaları 4. gününde 852 personelimizle havadan ve karadan alan tarama, denizden arama kurtarma şeklinde aralıksız devam etmektedir" dedi.

İmralı Adası açıklarında batan geminin içi böyle görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İmralı Adası açıklarında batan geminin içi böyle görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement