Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de Hastane Açılışına Katıldı - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de Hastane Açılışına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali\'de Hastane Açılışına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yaptı.

25.01.2015 14:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Somali- Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Afrika kıtası temasları kapsamında Cibuti'deki temaslarını tamamlayarak Somali'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane açılış törenine katıldı. Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan hastane açılışının ardından hastanede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaları da ziyaret etti. TİKA tarafından başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında iki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için bir protokol imzalandığı ifade edildi. Protokole göre, Sağlık Bakanlığı 5 yıl boyunca uzman personel ve finansal destek verirken hastane, 5 yıl süreyle iki ülke tarafından işletildikten sonra Somali'ye bedelsiz devredilecek.

Törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. - MOGADİŞU

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de Hastane Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement