Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor - Son Dakika
Dünya

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında bugün başlıyor.

25.01.2012 15:11

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında bugün başlıyor.

1968 yılından beri en yoğun kar yağışıyla mücadele eden Davos, Dünya Ekonomik Forumu için bugün 42. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Zirvenin açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yapacak. Krizle boğuşan Avrupa'da, Merkel'in yapacağı konuşma birçok kişi tarafından şimdiden merakla bekleniyor. 40'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılacağı toplantılara ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon da katılacak.

25-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak toplantılara bu yıl rekor sayıda, 2 bin 600'ün üzerinde kişi iştirak edecek. Davos, siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini de ağırlayacak. Dünya ekonomisinin masaya yatırılacağı Davos toplantılarının bu yılki teması, "Büyük Değişim: Yeni Modelleri Şekillendirmek" olarak belirlendi.

Davos toplantılarına Türkiye bu yıl geniş bir heyetle katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik 'One minute' çıkışından bu yana Türkiye'nin Davos'a katılımı sınırlı oluyordu. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin bu yılki Davos zirvesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını açıkladı. Bağış, heyette kendisinin yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de yer alacağını ifade etti.

Öte yandan Davos, zirve öncesi son yılların en yoğun kar yağışına maruz kaldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, yollar güçlükle açıldı. Kayak merkezi Davos'ta güvenlik önlemleri ise iyice sıklaştırıldı. Gün boyu polis helikopterleri Davos üzerinde uçarken, emniyet güçlerinin hummalı çalışmaları gözlerden kaçmadı.

- DAVOS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement