10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali - Son Dakika
Güncel

10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali

ANTALYA (AA) – 10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivalinde, Antalya, Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir'den getirilen develer yarıştı.

24.01.2016 17:31

ANTALYA (AA) – 10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivalinde, Antalya, Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir'den getirilen develer yarıştı.

Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Deveciler Derneği tarafından Karatepe Stadyumunda organize edilen etkinliğe, Kumluca'nın yanı sıra Antalya, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'den yaklaşık 100 deve katıldı.

Yaklaşık üç bin kişinin izlediği güreşlerde, bazı develer rakiplerinden kaçarken, bazı develeri ise ayırmak isteyen görevliler zor anlar yaşadı. Bu sırada aralarında arbede çıkan bazı deve sahiplerini ise araya giren görevliler sakinleştirdi.

Festivalin güreş ağalığını 40 bin lira bağışta bulunan iş adamı Ekrem Özen kazandı.

Güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupaları verildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, deve güreşlerinin bir yörük kültürü olduğunu vurgulayarak, bu kültürün yüzyıllardır sürdürüldüğünü söyledi.

Deve güreşleri sayesinde ilçede bir çok güzel hizmetin yapıldığına işaret eden Çetinkaya, "Bu yılki güreşlerimizden elde edilen gelirle ilçemizin MOBESE sistemi yenilenecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10. Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement