Ardahan'a İlkbahar Karı Yağdı - Son Dakika
Güncel

Ardahan'a İlkbahar Karı Yağdı

Ardahan\'a İlkbahar Karı Yağdı

Erzurum, Kars, Ardahan'a ilkbahar karı yağdıKaradeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Erzurum, Kars, Ardahan'a ilkbahar karı yağdı.

22.04.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Kars, Ardahan'a ilkbahar karı yağdı

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Erzurum, Kars, Ardahan'a ilkbahar karı yağdı. Kar kalınlıkları Ardahan'da 15, Erzurum'da 4 santimi, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi buldu. Palandekön Dağında sıcaklık sıfırın altında 12.7 dereceye kadar düştü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, bir süre sonra kar yağışına dönüştü. Gece yarısına kadar aralıklarla devam eden kar, Erzurum, Kars, Ardahan kent merkezinde etkili oldu. Kar kalınlığı Erzurum kent merkezinde 4 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde yarım metreyi buldu.

Dün gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Pa Palandöken Dağında 12.7 derece, Palandöken Kayak Merkezinde 11, Kop Dağında 10, Erzincan Ergan Kayak Merkezinde 9, Erzurum'un Aziziye, Çat, Erzincan'ın Otlukbeli, Refahiye, Ardahan'ın Göle'de 8, Erzurum Havalimanında, Ardahan'ın Damal'da 7, Erzurum kent merkezi, Aşkale, Şenkaya'da 6, Erzurum'un Karayazı, Ardahan'ın Çıldır'da 5, Ardahan'da 4, Kars'ta 3 dereceye ulaştı. Zirai don olayının yaşandığı Erzurum, Kars, Ardahan'da buzlanmadan kaynaklanan trafik kazaları meydana geldi.

Karakışın erken gittiği Erzurum, Kars, Ardahan'da hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte sobalar, kaloriferler yeniden yakıldı. Kışlık giysiler yeniden çıkarılırken, Erzurum'un Oltu ilçesinde 15 Nisan'dan itibaren Lale Dağında açmaya başlayan sarı ve kırmızı laleler kar altında kaldı. Yağan yoğun kar Oltu'da Lale dağında doğal olarak yetişen sarı ve kırmızı laleleri üşüttü. Oltu'nun Lale Dağındaki doğal laleler, her yıl 15 Nisan ile 30 Mayıs arasında açıyor. Lale Dağı eteklerinde ikamet eden Yılmaz Aydın, "Çocukluğumuzdan beri her yıl bu mevsimde Lale dağına çıkar o muhteşem güzelliğe tanık olurduk. Bu kar, inşallah laleleri etkilemez" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'a İlkbahar Karı Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement