Farklı Güzergah ve Yöntemlerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan Örgüt Çökertildi - Son Dakika
Güncel

Farklı Güzergah ve Yöntemlerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan Örgüt Çökertildi

Farklı Güzergah ve Yöntemlerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan Örgüt Çökertildi

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği, dün yaptıkları bir operasyonla ilgili bilgileri paylaştı.

03.02.2016 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği, dün yaptıkları bir operasyonla ilgili bilgileri paylaştı. Açıklamada 9 aydır takip edilen suç örgütünün göçmen kaçakçılığı için farklı yöntemler kullandıklarının tespit edildiği belirtildi.

'Örgütlü halde göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan 14 şüphelinin yakalanması amacıyla yapılan operasyonda 8 ilçede 14 adres ve 4 araçta yapılan aramalarda 8 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Suç örgütünün 8 Mayıs 2015 tarihinden bu yana takip edildiği, 9 aylık takip sürecinin ardından operasyon düzenlendiği açıklandı.

SAHTE PASAPORT YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon sırasında arama yapılan adreslerde, 25 adet değişik ülkelere ait kimlik, bin 100 pasaport ile 10 adet Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlimanlarına ait slikon mühürler, 1 silah, 2 adet bu silaha ait fişek ve 1 şarjör, 200 boş uçuş kartı ve pasaport yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildiği bildirildi.

FARKLI GÜZERGAH VE YÖNTEMLER KULLANIYORLARDI

Açıklama, suç örgütünün göçmen kaçakçılığı için farklı güzergah ve yöntemler kullandığının tespit edildiği ifade edildi.

Örgütünün birinci yöntem olarak, sahte pasaport ve oturum belgeleri ile birlikte resmi belgeler üzerinde sahtecilik yaparak, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen insanları yüksek miktarlarda para karşılığında İstanbul'daki havalimanlarından çift boarding direk olarak sahte pasaparotla veya benzer Avrupa ülkesi pasaportlarıyla Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Sırbistan, Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine gönderdikleri belirlendi.

Tespit edilen başka bir yöntemin ise, örgütün araçlara yükseldikleri göçmenleri Avrupa'ya sınırı olan Edirne, Terikdağ ve Kırklareli gibi şehirlerin sınırlarına götürerek, Meriç nehrinden veya yaya olarak Yunanistan ve Bulgaristan'a geçirmek olduğu kaydedildi.

Örgütün üçüncü bir yöntem olarak ise göçmenlerin İstanbul'dan araçlarla Antalya'ya götürülerek tekne, yat gibi deniz araçları ile Akdeniz üzerinden Yunanistan'a bağlı adalara gönderildiği kullandığının tespit edildiği öğrenildi.

197 GÖÇMEN VE 30 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Suç örgütünün izleme faaliyetleri sırasında; İstanbul, Antalya, Ankara, Edirne ve Kırklareli'nde 26 eyleminin tespit edildiği, 8 bin 244 gün kesilmiş cezası olan R.Ö. isimli bir kişinin sahte belgelerle yakalanıp tutuklandığı ifade edildi. Yapılan ara yakalamalarda; Suriye, Burma, Afganistan, İran, Irak ve Eritre uyruklu 197 göçmen ile 30 organizatörün yakalandığı, 195 adet değişik ülkelere ait kimlik kartı, 107 adet değişik ülkelere ait pasaport ve hudut kapılarından giriş çıkış soğuk damga ve mühürlerin yakalandığı açıklandı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farklı Güzergah ve Yöntemlerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan Örgüt Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement