İzmir Körfezi'nde Canlı Yaşamın İzleri - Son Dakika
Güncel

İzmir Körfezi'nde Canlı Yaşamın İzleri

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

16.11.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde "İzmir Körfezi Geç Kuvaterner (Holosen) Sedimanlarının Organik ve İnorganik Özellikleri ile Doğu Ege Denizi'nde Sıcak Noktaların Belirlenmesinde Bentik Foraminiferlerin Önemi" konulu konferans düzenlendi. Konferansı Prof. Dr. Engin Meriç verdi.

Prof. Dr. Meriç, konferansta İzmir Körfezi'nde ki sondaj çalışmaları ve canlı yaşamı hakkında bilgi verdi.

Konferansın ilk bölümünde Karşıyaka, Bayraklı, İnciraltı ve Urla hatları boyunca yapılan sondaj çalışmalarına değinen Prof. Dr. Meriç, ikinci bölümünde ise İzmir Körfezi'nde fark etmediğimiz canlı yaşamını gözler önüne serdi.

İzmir Körfezi, çalışma alanının ekolojik özellikleri, sondaj alanın sedimantolojik özellikleri ve yapılan çalışmaların sonuçları konularına değinen Prof. Dr. Meriç, bilinen ve bilinmeyen bir çok yaşam formu hakkında örnekler verdi. İnsanların sebep olduğu kirliliğin canlı yaşamı üzerindeki kötü etkilerini anlatan Prof. Dr. Meriç, konuyu örneklerle ve fotoğraflarla pekiştirdi.

Konferansın son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Meriç'e Prof. Dr. Ertuğ Öner plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Körfezi'nde Canlı Yaşamın İzleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement