Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı, Kartepe'de Kayak Mevsimi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı, Kartepe'de Kayak Mevsimi Açıldı

Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı, Kartepe\'de Kayak Mevsimi Açıldı

Birkaç yıl öncesine kadar zirvesinde Kasım ayından itibaren 1 metreye yakın kar bulunmasına rağmen, bu yıl Aralık ayının son günlerinde kar düşen ve Kocaeli'deki Kartepe'de kayak mevsimi açıldı.

04.01.2012 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birkaç yıl öncesine kadar zirvesinde Kasım ayından itibaren 1 metreye yakın kar bulunmasına rağmen, bu yıl Aralık ayının son günlerinde kar düşen ve Kocaeli'deki Kartepe'de kayak mevsimi açıldı. Halen 1 metrenin üzerinde kar bulanan otel bölgesindeki 14 pistini her gün kayak meraklıları dolduruyor.

İstanbul'a yakınlığının yanı sıra ulaşımın çok kolay olması nedeniyle hafta sonları günü birlikçilerin akınına uğrayan Kartepe'de kar kalınlığı 1.5 metreye kadar ulaştı. Kayak ve snowboard yapılabilmesi için ideal kar kalınlığının en az 80 santim olması kar kalınlığının bunun da üzerine çıkması, Green Park Resort Otel'e ve kayak pistlerine büyük hareketlilik getirdi.

Yılbaşı tatilini geçirmek için Kartepe'ye gelenlerin bir kısmı da kar kalınlığının uygun olması nedeniyle tatillerini uzattı. Yılbaşı için buraya gelenlerden Gühan Ilgazlı, Katar'da yaşadıklarını belirterek, "Yılbaşı tatilini geçirmek için Türkiye'ye geldik. 3.5 yaşındaki kızım Ela Ilgazlı da bizi izleyerek bugün ilk defa kayak yapmayı öğrendi" dedi.

Kartepe'de otel bölgesine iniş çıkışlarda sorun yaşanmaması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar temizliği ve tuzlama çalışması yapıyor. - Kocaeli/ Kartepe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı, Kartepe'de Kayak Mevsimi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement