Konyaaltı 4.kitap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Konyaaltı 4.kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Konyaaltı 4.kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Konyaaltı Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı, Cam Piramit'te ziyaretçilere kapılarını açtı.

18.09.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı, Cam Piramit'te ziyaretçilere kapılarını açtı.

Fuarın açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na Antalyalıların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl fuarda 77 yayınevinin ziyaretçileriyle buluşacağını belirtti. Fuarın ilk gününden bu yana korsanla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Böcek, " Türkiye'de, bu fuara ilk defa başlarken de korsan kitapla ilgili mücadele ettiğimizi bütün okurlarımız biliyordu. Hem sanata hem de yazara karşı bizim saygımızı gösterir" dedi. Düzenlenen bu tür fuarlarla Antalya'yı kültür kenti olma özelliğini kazandırdıklarını söyleyen Başkan Böcek, fuarın bu yılki temasının Kitaplar Yaşadıkça olmasına karar verdiklerini belirtti. Başkan Böcek, bu yıl ziyaretçi sayısının 120 binin üzerinde olmasını beklediklerini söyledi.

EN ÇOK İLGİYİ ÇANAKKALE ABİDESİ ÇEKTİ

Fuarda Çanakkale Abidesi'nin 1/10 ölçeğinde yapılmış maketinin bulunduğu 2023 Yayınevi'ne ait stant, ziyaretçi ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Yayınevi sahibi Suat Turgut, standın farklı tasarımıyla ziyaretçilerin ilgisini çektiğini ve bu ilgiden memnun olduğunu söyledi. Çanakkale Abidesi'nin 1/10 ölçeğinde bilgisayar ortamında hazırlandığını söyleyen Turgut, ilköğretim öğrencileri ve daha büyük yaşta olan kitapseverler için tarihi daha detaylı ve sevdirici kitapları olduğunu ifade etti.

25 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda; Sinan Yağmur, Ahmet Ümit, Banu Avar, Nihat Hatipoğlu, Uğur Dündar, Cemal Nur Sargut, Ece Temelkuran, İpek Ongun, Nihat Genç, Aret Vartanyan, Cezmi Ersöz, Kahraman Tazeoğlu, Ali Kırca ve daha birçok yazar ve sanatçı Antalyalılarla bir araya gelecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konyaaltı 4.kitap Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement