Türkiye'yle ABD arasında kritik "Suriye'de Güvenli Bölge" görüşmeleri başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'yle ABD arasında kritik "Suriye'de Güvenli Bölge" görüşmeleri başladı

Milli Savunma Bakanlığı, ABD askerî yetkilileriyle, Suriye'nin kuzeyinde tesisi planlanan 'Güvenli Bölge'ye yönelik görüşmelerin, Ankara'da başladığını duyurdu.

05.08.2019 10:07  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyinde tesisi planlanan "Güvenli Bölge"ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler başladı. Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada "Suriye'nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler bugün saat 10.00'da MSB/ Ankara'da başlamıştır" ifadesine yer verildi.

ABD askeri yetkilileriyle yapılan müşterek çalışmanın ilki 23 Temmuz'da gerçekleştirilmişti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yle, bir başka terör örgütü olan DAEŞ'e karşı ittifak yapan ABD, güvenli bölge konusunda çekinceli. Donald Trump, ABD Başkanı seçilmeden önce güvenli bölgeyi desteklediğini vurgulayan mesajlar verse de, henüz bu konuda somut bir adım atılmadı.

Türkiye ise ülkenin güvenliğinin, Suriye'nin kuzeyinin terörden temizlenmesiyle doğrudan alakalı olduğunun altını çiziyor. Ankara, bunun için Suriye'de gerekirse tek başına operasyona girişeceği mesajını vermişti.

DIŞİŞLERİ'NİN 'TEK BAŞIMIZA DA YAPARIZ' MESAJI

Cuma günü basının karşısına geçen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Bu sürecin oyalamaya dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Beklentilerimizin karşılanmaması halinde, ulusal güvenliğimizi sağlamak üzere her türlü önlemi alabilecek kabiliyete ve yeteneğe sahibiz. ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. Bunu her düzeyde ABD'li muhataplarımıza iletiyoruz" demişti.

Türkiye\'yle ABD arasında kritik "Suriye\'de Güvenli Bölge" görüşmeleri başladı

Son Dakika Güncel Türkiye'yle ABD arasında kritik 'Suriye'de Güvenli Bölge' görüşmeleri başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement