Tika'nın Cezayir Ofisi İçin Protokol - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Cezayir Ofisi İçin Protokol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Cezayir Program Koordinasyon Ofisi'nin statüsüne ilişkin protokol başkent Cezayir'de imzalandı.

20.08.2015 15:02

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Cezayir Program Koordinasyon Ofisi'nin statüsüne ilişkin protokol başkent Cezayir'de imzalandı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, protokolün yürürlüğe girmesiyle mart ayından beri faaliyette bulunan TİKA Cezayir Program Koordinasyon Ofisi, gelecek mart ayından itibaren Cezayir'de resmi statü kazanmış olacak.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine Cezayir Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Konut ve Şehircilik Bakanlığı, Cezayir Valiliği ve Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği'nden yetkililer katıldı.

Protokolü Türkiye adına imzalayan Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci, protokolün sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki ikili ilişkilerin gelişmesi için çok faydalı olacağını ve bu ilişkilere dinamizm kazandıracağını belirtti.

Cezayir adına imzayı atan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Abdülhamid Senouci Bereksi ise TİKA için Cezayir bürokrasisinin olağanüstü çaba gösterdiğini aktardı ve başka ülkelerin de Cezayir ile benzer protokoller imzalamak istediğini ancak bunların müzakere aşamasında kaldığını ifade etti.

Başkent Cezayir'de şu anda UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alan Kasaba bölgesinde bulunan tarihi Keçiova Camisi'nin restorasyonu TİKA tarafından yürütülüyor.

TİKA'nın gerçekleştirmeyi planladığı diğer projeler arasında Dayı Sarayı, Oran şehrinde bulunan Bey Sarayı ve Paşa Camisi'nin restorasyonu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'nın Cezayir Ofisi İçin Protokol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement