Atletizm Çalıştayı İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Spor

Atletizm Çalıştayı İstanbul'da Başladı

Atletizm Çalıştayı İstanbul\'da Başladı

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Sergei Bubka ve daha birçok önemli isim ile görüşmelerimiz sürüyor" "Atletizmin Türkiye’de daha fazla kitleye ulaşabilmesi için futbol, basketbol ve...

02.11.2013 19:17

Türk atletizminin yeniden yapılandırılması ve bilimsel çalışmalara hız vermek amacıyla İstanbul'da düzenlenen Atletizm Çalıştayı başladı.

Miracle İstanbul Asia Otel'de organize edilen Atletizm Çalıştayı'na Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Nuri Demirci, Teftiş Kurulu Başkanı Murat Kocakaya, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhami Koç, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Hadi Bayram, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve birçok üniversiteden bilim adamlarının yanı sıra Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, başkan vekilleri, yönetim kurulu üyeleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

?Yoğun programı nedeniyle çalıştaya katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gönderdiği mesajda, atletizm camiası adına olumlu adımlar atarak böyle bir çalışma içerisine girdikleri için Fatih Çintimar ve ekibini kutladığını belirtti.

Açılış konuşmaları ile başlayan Atletizm Çalıştayı'nda Federasyon Başkan Vekili Selim Terzi, çalıştayın tanıtımını yaptı. Daha sonra Ercan Haslofça "Çocuklar Atletizmi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ise Olimpik Hazırlık Merkezleri hakkında bilgi verdi.

Atletizm Çalıştayı'nda ilk sözü alan Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, yeni seçilmiş bir yönetim olarak atletizmin daha ileriye, daha güçlü ve hızlı gidebilmesi için camia olarak birlikte çalışmak gerektiğini belirterek, "Seçildiğimiz gün, bize vereceğiniz destekler ile yolumuza devam edeceğimizi ve bir çalıştay düzenleyeceğimizi söylemiştik. Bu çalıştayda ortaya çıkacak sonuçları Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürümüze sunduktan sonra yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Atletizm Federasyonu olarak öncelikleri arasında antrenör eğitimi olduğunu dile getiren Çintimar,  "Atletizm antrenörlüğünü sadece atletizm antrenörü olarak ifade etmemizin sancısını bugün çekiyoruz. Atletizm çok geniş bir dal ve tek bir kalıpta sınırlandıramazsınız. Atletizm branş antrenörlüklerine geçip, hocalarımızı branşlarına göre ayırmamız lazım. Okullardaki sayıyı artırıp buradan mezun olan kardeşlerimizi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"Sergei Bubka ve birçok önemli isimle görüşüyoruz"

Antrenmanların nasıl yapıldığına göre bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bunun yanında olimpik seviyedeki sporcular ile antrenörlerine, Antalya'da düzenlenecek bir seminer ile bu konuda eğitim vereceklerini vurgulayan Çintimar, şöyle devam etti:

"Atletizmin Türkiye'de daha fazla kitleye ulaşabilmesi için futbol, basketbol ve voleybolda olduğu gibi bölgesel lig düzenleyeceğiz. Aralarında 3 saatten fazla mesafe olmayan şehirler arasında düzenlenecek. Yurt dışından başantrenör getirme çalışmalarımız, sizlerin de destekleriyle devam ediyor. Sergei Bubka ve daha birçok önemli isim ile görüşmelerimiz sürüyor. Kadın sporcularımız için Fas'tan bir antrenör getiriyoruz. Üç adım ve uzun atlamada uluslararası derecesi olan bir antrenörümüzü kadromuza katacağız. Fas, Cezayir, Kenya ve Etiyopya'dan çocuklarımıza gerekli eğitimi verebilecek hocalarımızı Türkiye'ye getireceğiz. Olimpik sporcularımızın tamamına, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Caner Açıkada başkanlığında test yapılacak ve antrenman ile çalışma programları ayarlanacak. IAAF'ın Sağlık Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emin Ergen başkanlığında sporcularımızın sağlık durumlarını kontrol edeceğiz. 2016 ve 2020 vizyonumuz için de bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz."

Baykan: "Çintımar, camiayı toparlayacaktır"

Fatih Çintımar ve ekibini böyle bir çalıştay düzenledikleri için kutlayan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise "25 senedir seçim ortamlarını çok iyi bilen birisi olarak ifade etmek istiyorum ki, her seçim sıkıntıdır ama tek listeli seçimler daha sıkıntıdır. Türk atletizminin olimpiyat öncesi yaşadığı doping olayları üzüntü verici. Fatih Çintimar ve ekibine düşen görev; camiayı toparlamak, bu tür bilimsel çalışmaları sıklaştırmak ve dışarıda kimseyi bırakmayarak herkesi kucaklamaktır" şeklinde konuştu.

Son dönemlerde Türk sporunun kabusu olan doping olayı hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Baykan, şunları kaydetti:

"Başarı sağlamak ve sonuç almak adına her türlü yolu doğru bulanlar büyük bir yanlışın içerisinde yer alıyorlar. Sporda dopingi reddediyoruz. 'Dopinge Hayır' ifadesini bile kullanmak istemiyorum. İnsan fıtratına aykırı ve insan sağlığına zararlı bir olayı asla kabul etmiyoruz. Teknik adamlarımızdan yöneticilerimize kadar herkes bunu böyle bilsin. Bizim dopingi yönetmek gibi bir düşüncemiz yok. Dopingle mücadele ederken ve kontrolleri sıklaştırmış iken, özellikle Sayın Bakanımız Suat Kılıç, kendi döneminde doping olayının patlamasından dolayı haksız yere suçlamalar ile karşı karşıya kalıyor."

"Ödülleri yarı yarıya düşürüyoruz"

Mehmet Baykan, sporculara elde ettikleri başarı neticesinde verilen ödüller hakkında da bilgi vererek, "Ülkemizde sporda başarıyı sağlamak amacıyla önemli bir teşvik olan ödül yönetmeliğinde değişikliğe gittik. Doping olaylarının en önemli sebeplerinden birisi ödülün fazla olmasıdır ve bu konuda çalışma yaparak ödüllerde yarı yarıya indirime gittik. Bazı tedbirler aldık. Bu çalıştay, Türk atletizminin geleceğine yönelik adımlar atmak açısından büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Atletizm Federasyonu ile sponsorluk anlaşması imzalayan Turkcell adına Onur Yakın kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Atletizm Çalıştayı'nın ilk gün oturumu, yedi ayrı salonda farklı başlıklar altında düzenlenen paneller ile devam etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atletizm Çalıştayı İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement