14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Dünya Rabia Günü dolayısıyla Antalya, Isparta ve Burdur'da sivil toplum kuruluşu üyeleri, eylemler gerçekleştirdi.

14.08.2014 15:56

Antalya, Isparta ve Burdur'da 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla eylemler düzenlendi.

Genç Memur-Sen Antalya Şubesi tarafından, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve yaklaşık 40 sendikanın üyeleri, taşıdıkları dövizlerle Mısır ve Filistin'de yaşananlara tepki gösterdi.

Grup üyeleri, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Zalimler için yaşasın cehennem", "İhvana selam, direnişe devam" ve " Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları attı.

Grup adına konuşan Genç Memur-Sen Antalya Şubesi İl Başkanı Arif Aydeniz, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlattı.

Aydeniz, mazlumların, çığlıklarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. 14 Ağustos, insanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların, merhameti ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan Müslümanlar'ın ayağa kalkma günüdür. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'dür."

Başkan Aydeniz, Rabia gençliği olarak Mısır'ı Sisi'den, Suriye'yi Esed'den, Filistin ve Gazze'yi İsrail ve siyonizmden, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Halep, Telafer, Senegal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Patani ve Arakan'ı da zalim yönetimlerden kurtaracaklarını kaydetti.

Burdur

Genç Memur-Sen üyeleri, Filistin ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Burdur Şubesi Başkanı Hasan Taşdemir, Rabia Meydanı'ndaki zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

"Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin?" diye soran Taşdemir, şunları kaydetti:

"Ey insanlık ayağa kalk. Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin. Vahşet mühendislerinin, 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin."

Taşdemir, 14 Ağustos'un, insanlığın dünyaya sahip çıktığı, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gün olduğunu bildirdi.

Rabia'nın artık Mısır'da bir meydanın adı değil, insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adı olduğunu belirten Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esma, Sisi'nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür."

Isparta

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Mısır'daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Isparta'daki Mimar Sinan Camisi önünde eylem düzenlendi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi Abdullah Taner Türkcan, insanlığa ve ümmete "Ayağa kalkmaları" çağrısında bulundu.

Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünyayı kuracaklarını belirten Türkcan, "Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin?" diye sordu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement