AK Parti Ordu Miletvekili Şener Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ordu Miletvekili Şener Açıklaması

"IŞİD’in alıkoyduğu vatandaşlarımızı bu sabah itibarıyla kurtardık"

20.09.2014 12:20

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Genç İş Adamları Derneğince (FAGİAD) düzenlenen kahvaltı programında IŞİD tarafından kaçırılan 49 vatandaşın sağ ve salim bir şekilde kurtarıldığını söyledi.

Şener, IŞİD'in kaçırmış olduğu 49 Türk vatandaş ve 2 milyon göçmen vatandaşla ilgili açıklama yaptı.

Irak'taki Türk elçiliğinden kaçırılan vatandaşların 101 gün sonra kurtarılmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Şener, "Bugün itibarıyla vatandaşlarımızın kaçırılmasından 101 gün geçti. IŞİD'in orada alıkoyduğu vatandaşlarımızı bu sabah itibarıyla kurtardık. Bu vatandaşlarımız kaçırıldıkları ilk günlerde toplu bir yerde tutuluyordu daha sonra bu vatandaşlar operasyon yapılma ihtimaline karşın farklı bölgelere götürüldü. Vatandaşlarımızın kurtarılma süreci zor ve endişe vericiydi. Bu vatandaşlarımız devletin girişimleriyle serbest bırakıldı" dedi.

Başbakanlığa ait uçakla Türkiye'ye dönecek 49 vatandaşın burnunun dahi kanamadığını söyleyen Şener, Batılı devletlerin kendi vatandaşlarını kurtaramadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu vatandaşlarımızın ailelerine büyük geçmiş olsun. Sayın Başbakanımız da Bakü'den havaalanına gitti. Bu vatandaşlarımız inşallah Başbakan'ın uçağıyla Ankara'ya dönmüş olacaklar. Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan sağlık içinde Türkiye'ye ulaşacak olması millet olarak hepimizi büyük bir mutluluğa sevk etti. Başbakanımız Davutoğlu zamanında Dışişleri Bakanı'ydı. Bu vatandaşlarımızın kurtarılmış olmasında Davutoğlu'nun başarısı çok büyüktür. Başbakan olmadan önce tüm mesaisini bu konuya harcadı ve başardı. Bütün iş ve eylemler aleniyet kazandığında sekteye uğrayabilir. Bu konuyla ilgili olarak sonuca baktığımız zaman Devletimiz güzel bir çalışma yapmış. Batılı devletlerin hiçbiri kendi vatandaşlarını kurtarmak adına bu ince diplomasiyi yürütemedi. Bu yüzdendir ki bu vatandaşların infaz edilmelerine ilişkin görüntüleri hepimiz izledik."

Şener, 2 milyon göçmenin bakımını, eğitimini ve güvenliğini sağladıklarını, bu vatandaşların Türkiye'ye ciddi bir yükümlülük getirdiğini ve Birleşmiş Milletler'in çok cüzi bir yardımda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'de büyük bir vahşet var. Bu konuya Türkiye olarak duyarlılığımız çok büyük. 2 milyonu aşan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu kişilerin barınma, eğitim ve güvenliğini biz temin ediyoruz. Bir Avrupa ülkesinin aklından geçmez böyle bir şey. Medeni dediğimiz medeniyetin hayal aleminde böyle bir konu yoktur. Biz şu anda bölgede sığınabilecek büyük bir liman haline geldik. Türkiye Balkan harbinden bu yana göç dalgalarıyla karşı karşıyadır. Bizler de o insanların ağabeyliğini sağlıklı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu konu bizlere ciddi bir maliyettir. Bu rakamın çok cüzi bir miktarını Birleşmiş Milletler veriyor. Yeni göç dalgası olacağına dair istihbarat geldi." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ordu Miletvekili Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement