Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Isparta'nın Senirkent İlçesi'nde hayırsever işadamı Hüseyin Türkel tarafından yaptırılacak 12 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu'nun protokolü imzalandı.

31.10.2012 10:11

Foto: Yeni sinyalizasyonlar

===

Hayırseverden eğitime okul desteği

Isparta'nın Senirkent İlçesi'nde hayırsever işadamı Hüseyin Türkel tarafından yaptırılacak 12 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu'nun protokolü imzalandı. Senirkent İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen protokol törenine Vali Memduh Oğuz, Senirkent Kaymakamı Ali Yılmaz, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Süşeyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Mili Eğitim Müdürü Sabri Caner, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve ve hayırsever Hüseyin Türkel katıldı.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, hayırsever vatandaşların eğitime katkısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Okullaşama bakımından Senirkent'te güzel atılımlar yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, tüm hayırseverlere teşekkür ettiğini kaydetti. İnsana yapılan yatırımın son derece önemli olduğunu belirten Kaymakam Ali Yılmaz ise ilçeye yapılan okul yatımının önemine değindi. Kaymakam Yılmaz, "Yapılacak olan İmam-Hatip Ortaokulu son derece ihtiyacımızdı, çok isabetli oldu" dedi.

Kur-an kursuna giden öğrencilere Kuran alfabesi almakla işe başladığını kaydeden Hüseyin Türkel ise, öğrencilerin okula ihtiyacı olduğunu öğrenince okul yaptırmaya karar verdiğini belirtti. Okul yaptırma düşüncesinin bir anda içinden geldiğini kaydeden Türkel, "Okulun en kısa zamanda tamamlanması için elimizden gelini yapacağız. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

Hüseyin Türkel'in geçmişe rahmet geleceğe örnek olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, "Dünyanın değeri dünya kadardır ve bu dünyanın ne olduğunu da hepimiz biliyoruz. Ama bu dünyayı yüksek bir değere taşıyabilmek içinde böyle eylemlere ihtiyaç var" dedi. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, işadamı Hüseyin Türkel ve Vali Memduh Oğuz 12 derslikli Senirkent İmam-Hatip Ortaokulu'nun protokolünü imzaladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Protokol töreni

===

Vali çaldı, rektör söyledi, başkan oynadı

Isparta'da Barida Otel'de verilen Cumhuriyeti Bayramı resepsiyonun ardından sahneye çıkan Vali Memduh Oğuz, saz çalarak salondakilerin ilgisini çekti. Vali Oğuz'a TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer de türküleriyle eşlik etti. Vali Memduh Oğuz'a bir süre sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ve Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın da eşlik etti.

Vali Oğuz'un bağlamasıyla Kerimoğlu zeybeğini çaldığı gecede Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sahnede zeybek oynadı. SDÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu ise Teke yöresinden çeşitli türküler söyleyerek geceye damgasını vurdu. Cumhuriyeti coşkusunu yaşadıklarını kaydeden Vali Oğuz, cumhuriyeti coşkuyla kutlamanın heyecanı içinde olduğunu belirtti.

Vali Oğuz, "Cumhuriyetin büyük kurucusu Mustafa Kemal'i rahmetle şükranla anıyoruz. Büyük Önder Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kalbimizin en itina yerindesiniz sizlere neleri borçlu olduğumuzu biliyoruz. Resepsiyonun devamında ben bağlama çaldım, belediye başkanımız zeybek oynadı. Rektör hocamızda türküler söyledi. Cumhuriyeti coşkuyla kutladık" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Korkuteli'yi uçuracak yatırım

BÜYÜK Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Türkiye genelinde 81 ilde içerisinde ahır, mandıra, mazot tankı, küçükbaş hayvan, mahsul alım siloları, traktör gibi zirai aletlerin alım-satımı kısımların bulunduğu 1117 tesis kuracak. Dev yatırımın kapsamına alınan Korkuteli'nde, Büyükköy Beldesi'ne de tesis kurulacak.

Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ahmet Balcı, Genel Danışman İbrahim Bayraklı, Genel Sekreter Selma Yağız, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Dinçay'ı ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Balcı ve Belediye Başkanı Dinçay, tesisin kurulacağı 60 dönümlük arazide incelemede bulundu. Başkan Balcı, Büyükköy'de içerisinde büyük bir kesimhanenin de bulunduğu bir tesis kurmayı planladıklarını söyledi.

Tesisin yatırım tutarının 8 ile 17 milyon TL civarında olacağını kaydeden Başkan Balcı, "Türkiye genelinde 81 ilde içerisinde ahır, mandıra, mazot tankı, küçükbaş hayvan, mahsul alım siloları, traktör gibi zirai aletlerin alım-satımı kısımların bulunduğu 1117 büyük tesis kuracak. Büyükköy de bu yatırımın kapsamında. Tesisi kurabileceğimiz alanın bazı şartları var. Bu şartlara uygun arsa konusunda Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Dinçay'dan destek istemeye geldik" dedi.

Kurdukları tesislerin bir kısmıda büyük kesimhanelerin olduğuna dikkati çeken Başkan Balcı, "Uygun bir arazi bulmamız durumunda bu yatırımı Korkuteli'ne yapmayı düşünüyoruz. Yatırımlarımız 8 milyon TL ile 17 milyon TL arasında değişiyor. Yatırımımız için ilçenizden veya başkanlarınızdan hiçbir destek almıyoruz sadece arsa konusunda destek verirlerse yeterlidir" dedi. Bilgi alışverişinin ardından tesisin kurulacağı alanda incelemelerde bulunuldu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Kaymakam'dan 'yırtık bayrak' uyarısı

KORKUTELİ Kaymakamı Erkan Karahan, kamu kurum ve kuruluşları, fabrika ve işletmelerin bayrak kullanımına gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. İlçe merkezinde özellikle akaryakıt istasyonlarında yırtık ve solmuş bayraklar olduğunu belirten Kaymakam Erkan Karahan, Türk bayrağı kullanımı konusunda gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi konusunda uyardı.

Kaymakam Karahan, 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğünde, Türk bayrağının nasıl ve nerelerde kullanılacağına dair tüm bilgilerin verildiğini belirterek, tüzüğe aykırı davranışta bulunanlar hakkında Kabahatlar Kanununun 32'nci maddesine göre cezai işlem yapılacağını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine gerekli uyarıları yapan Kaymakam Erkan Karahan, "Türk bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz" dedi.

Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun masalara, kürsülere bayrağın örtü olarak serilemeyeceğini kaydeden Kaymakam Karahan, "Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise ve üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşlar, Türk bayrağını amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz" diye konuştu.

Türk bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamayacağını da anlatan Kaymakam Karahan, "Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu kanununa ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır. Kanuna ve tüzüğe aykırı davranışta bulunanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66'ncı maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesine göre cezai işlem yapılacaktır" dedi

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kaymakam Erkan Karahan,

===

Bien, seramik ustalarını buluşturdu

Dijital teknolojiyi kullanarak duvar karoları üreten Türkiye'nin ilk firması Bien, İkbal Termal Otel'de düzenlenen 'Usta Semineri'nde Afyonkarahisarlı ustalarla bir araya geldi. Afyonkarahisar'da seramik sektöründe çalışan 200'e yakın ustanın katıldığı seminerde ustalara Bien Seramik'in kuruluşunu ve üretimini anlatan Bien Seramik Pazarlama Müdürü Ebru Uzluer, fabrikada yapılan üretimi de fotoğraflarla tanıttı.

Ustalara, Bien Seramik'in puan kazandıran üyelik sistemini de tanıtan Ebru Uzluer, ustaların Bien ürünlerini alıp, kullandıkça ödül kazanacaklarını açıkladı. Bien Seramik ürünlerinin benzer seramik ürünlerinden farkını sıralayan Uzluer, "Bien olarak Avrupa Birliği'nin önemli ve kapsamlı tasarım yarışması olarak kabul edilen A'Design Award'ta 5 ödül birden kazandık. Bugün ödüllü ürünlerimizi sizlere getirdik" dedi.

Bien Seramik Kalite Güvence Şefi Uğur Yerliyurt ise seramik uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ödüllü çekilişin yapıldığı seminer sonunda 10 usta kesme makinesi kazandı. Seminere katılan tüm ustalara katılım sertifikası verilen seminer sonunda, geceye katılan ustalar hep birlikte akşam yemeği de yedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seminerden fotolar

===

Ömer Termal'den tatilcilere tarih turu

AFYONKARAHİSAR'da hizmet veren Ömer Termal, konuklarına kültürel turlar yaptırarak kenti zenginliklerini tanıtıyor. Tatilciler tur kapsamında Kocatepe ve Frig Vadisi'nde 'tarihi yerleri gezdi.

Afyonkarahisar'ın tarihi sokaklarından başlayan turda misafirler Millet Hamamı'nı gezdi. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un annesinin de mezarının da bulunduğu Mevlevi Camii ve Müzesini de ziyaret eden tatilciler, Mevlevilik hakkında bilgi aldı.

Ulu Camii'yi de gezen otel müşterileri, tarihi sokakların ardından Afyonkarahisar Müzesi'ndeki tarihi eserleri görme imkanı yakaladı. Kent merkezinin ardından Kurtuluş Savaşı'nın başladığı Kocatepe'ye giden yerli ve yabancı tatilciler, Kurtuluş Savaşı'nın stratejisini ve izlenen taktikleri yerinde öğrendi. Tarihi yerler turunda son olarak Frig Vadisi'ni gezen tatilciler, Ayazini'de Kaya Kilise'ye tırmandı.

Ayazini Beldesi'nin ardından Emre Gölü'nde devam eden tur kapsamında, gölle iç içe geçen peri bacalarını yakından gören tatilciler, Emre Gölü'nün ardından sırasıyla Döger Kervansarı, Askıtaş, Arslankaya, Yılantaş ve Memeç Kayalıkları'nı da ziyaret etti. Ömetr Termal'in konukları Frig Vadisi'ndeki yapıları hayranlıkla izledi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: geziden fotolar

===

Hastaları sevindirecek sürpriz

SAĞLIK Bakanlığı tarafından yaptırılan 100 yataklı Manavgat Devlet Hastanesi ek binasının 1 Nisan 2013'te teslim edileceği kaydedildi. Ek binanın tamamlanmasıyla Manavgat Devlet Hastanesi'nin yatak sayısının 240'a çıkacak. Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, hastanelerinde geçen yıl 850 bin kişinin sağlık hizmeti aldığını söyledi.

180 bin turizm yatak kapasitesi olan Manavgat'a, Anadolu'dan her yıl 5 bin kişinin göç ettiğini belirten Dr. Kuru, mevcut hastanenin yoğun göçten nüfus artışına bağlı hizmet vermede zorlandığını kaydetti. Yeni yapılan ek binayla hasta ağırlamada rahatlama olacağını anlatan Dr. Kuru, hastane inşaatının, sözleşme gereği 1 Ağustos'ta teslim edileceğini belirtti.

Yüklenici firmanın hastane binasını sürpriz yaparak 1 Nisan'da teslim etmeyi hedeflediğini vurgulayan Dr. Kuru, "Geçen yıl 850 bin kişiye poliklinik hizmeti verdik. Yeni binamızın yapılmasıyla birlikte daha rahat koşullarda hizmet vereceğiz. Yüklenici firma, çalışmalarını hızlı tutarak, 1 Ağustos'ta bitireceği ek binayı 3 ay önceye aldı" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Hastane fotoları

===

Yalvaç'a 'sakin şehir' belgesi

İTALYA'da toplanan Sakin Şehirler Genel Kurulu, Türkiye'den 3 ilçeye 'sakin şehir' belgesi verdi. Novellara Kenti'nde toplanan kurul, Vize (Kırklareli), Perşembe (Ordu) ve Yalvaç'ı (Isparta) 'Cittaslow '(skin şehir) ilan etti.

Şehirleri adına genel kurula katılan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram 'sakin şehir' belgesini Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Marconi'nin ellinden aldı. Sakin şehir belgesini daha önce Seferihisar, Akyaka, Gökçeada, Taraklı ve Yenipazar ilçeleri almıştı. Başkan Bayram, Yalvaç'ın aldığı belgeyle yaşanacak en sakin kent olduğunu kanıtladığını söyledi.

Nuretin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Tekin Bayram

===

Anne babalara çocuk eğitim rehberi

FİNİKE Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Betül İlhan Sert, deneyim ve gözlemlerini '29 Yaprak' adlı kitapta topladı. Kitapta, anne baba sevgisi, kardeş sevgisi, yaşlılara saygı, engellilere saygı ve yardımseverlik gibi 29 değer anlatılıyor. İlçe merkezindeki bir kırtasiyede düzenlenen imza gününe öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

17 yıllık çalışmalarını 1 yılda kitap haline dönüştürdüğünü anlatan Betül İlhan Sert, kitabında çocuk gelişimiyle ilgili 33 hikaye bulunduğunu kaydetti. 29 değerin anlatıldığı kitabın ilk baskısının 1000 adet olarak basıldığını kaydeden Sert, kitabın anne ve babalar için çocuk eğitimi konusunda referans olacağını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Betil İlhan Sert

===

Deri sayısı düştü

TÜRK Hava Kurumu (THK) Gazipaşa Şubesi tarafından Kurban Bayramı'nda 5 bin 8 adet kurban derisi toplandı. THK Gazipaşa Şube Saymanı Sema Kalaycı, kurban derisi sayısının geçen yıllara göre azaldığını söyledi. Bayram süresince 51 sığır, 720 koyun ve 4 bin 237 keçi derisi olmak üzere toplam 5 bin 8 deri toplandığını kaydededen Kalaycı, ilçede geçen yıl 7 bin 586 kurban derisi toplandığını vurguladı.

Geçen yıllara oranla toplanan deri sayısında azalma görüldüğünü anlatan Kalaycı, "Herkes hayvan derisi topluyor, bu nedenle kurban derisi sayısında ciddi bir azalma var" diye konuştu. Bu yılki toplanan derilerden 53 bin TL gelir elde edildiğini belirten Kalaycı, "Elde edilen gelirin yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na aktarılacak. Gelirin yüzde 40'ı THK'ya aktarılacak" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Sema Kalaycı ve derilerden foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement