Başkan Karabacak, Darıca'nın Yeni Projelerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karabacak, Darıca'nın Yeni Projelerini Anlattı

Başkan Karabacak, Darıca\'nın Yeni Projelerini Anlattı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 2015 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı ve 2016 yılında hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

04.01.2016 13:15

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 2015 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı ve 2016 yılında hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca sahilinde bulunan Sosyal Tesislerde 2015 yılının değerlendirmesini ve 2016 projelerini anlattığı bi basın toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen basın toplantısına Başkan Karabacak'ın yanı sıra başkan yardımcıları Metin Söylemez ve Mustafa İltekin, birim müdürleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak 2015 yılı değerlendirmesi yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "2015 yılında altyapı çalışmaları ve inşaat çalışmaları yüzünden zaman zaman yollarımızda bozulmalar veya yeni açılan yollar ile ciddi anlamda üst yapısal çalışmalar ortaya koyduk. 28 tane parkı yeniledik. Darıca sahillinin üçüncü etap çalışmasını tamamladık. Antik tiyatronun genişletme çalışmalarını bitirdik. Adnan Menderes Kültür Merkezinin açılışını yaptık. Engelliler koordinasyon merkezini açtık" dedi.

"30 DÖNÜMLÜK ALANA KENT PARKI YAPACAĞIZ"

Yeni yılda Darıca için planlanan projelerini de anlatan Başkan Karabacak, "Altyapısı biten mahallelerde üst yapıyı tamamlayacağız. Sokaklara artık asfalt yerine parke taşı döşüyoruz. Emek mahallesinde 10 dönümlük bir spor alanımız var. Buradaki 10 dönüme karşılık 40 dönümlük alan alıp bir spor tesisi yapacağız. Nenehatun mahallesinde 30 bin metrekarelik bir alana büyük bir kent parkı kuruyoruz. Kent Parkının içerisinde Cami, Kültür Merkezi olacak. Sancaktepe Bilim ve Kongre Merkezi Projemizi hayata geçireceğiz. Bayramoğlu Balyanoz Koyu ve Sahil 4.Etap Proje çalışmalarını yapacağız" şeklinde konuştu

"NENEHATUN STADYUMUNU YENİLEYECEĞİZ"

Nene Hatun Stadyumu'nun atıl vaziyette olduğunu belirten Karabacak, "Geçtiğimiz günlerde bir gazeteci arkadaşımız buranın atıl olduğu konusunda bir eleştiri yapmıştı. Ben bu eleştiriye katılıyorum. Çünkü orada bir eksiklik var. Şuanda bu alana iki tane küçük çaplı saha yapıyoruz. 8 tane amatör spor kulüplerimiz için soyunma odaları, yönetim odaları, kafeterya ve bir eğitim salonu yapacağız" ifadelerini kullandı.

"MAHALLE KONAKLARI YAPACAĞIZ"

Bazı mahallerimize mahalle konakları yapacaklarını belirten Karabacak, "Kazım Karabekir mahallesine ve Osmangazi mahallesine, Mahalle Konakları yapıyoruz. Kazım Karabekir mahallesine yapacağımız konağımızda içerisinde muhtarlık, PTT Bank'ın da olabileceği mahalle konağımız olacak. Osmangazi mahallesinde çok ciddi bir sağlık sorunumuz olduğu için burada yapacağımız mahalle konağının alt katını sağlık merkezi haline getireceğiz ve üst katını da mahalle konağı ve muhtarlık binası olarak hizmet vereceğiz" dedi.

"MEDYA EVİNİ 17 OCAK'TA AÇIYORUZ"

Basın Onur gününde Medya Evini açacağız diyen Başkan Karabacak, "16 Ocak Basın Onur Günü vesilesiyle Kent Meydanı'ndaki medya evini sizlerin hizmetine sunacağız. Darıca Cumhuriyet Meydanı'ndaki bilgi evini sizlere tahsis edeceğiz. 17 Ocak'ta da açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ GÜNLERDE ETKİNLİKLER VE GEZİLER YAPACAĞIZ"

Özel günlerde etkinlikler ve Türkiye'nin önemli merkezlerine geziler düzenleyeceğiz diyen Karabacak, "Kutlu doğum haftasında etkinlik düzenleyeceğiz. 8 Mart dünya Kadınlar gününde ve 18 Mart Çanakkale haftasında etkinlik yapacağız. Konya ve Çanakkale'ye geziler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karabacak, Darıca'nın Yeni Projelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement