Bilecik'te Toplu Köpek Ölümü - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Toplu Köpek Ölümü

Bilecik\'te Toplu Köpek Ölümü

Bilecik'in Kendirli köyü yolunan 40'a yakın başıboş köpekten 20'sinin ölü, diğerlerinin ise can çekişiyor bulunması üzerine jandarma ekipleri inceleme başlattı.

22.07.2014 14:17  Güncelleme: 14:22

Bilecik'in Kendirli köyü yolunan 40'a yakın başıboş köpekten 20'sinin ölü, diğerlerinin ise can çekişiyor bulunması üzerine jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Toplu köpek ölümü bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçirdi. Jandarma yetkililerinin olay yerinde yapmış oldukları araştırmalar sonucu, kulaklarında pembe küpe bulunan 40'a yakın köpeğin 20'sinin ölü ve diğerlerinde ölmek üzere olduğunu gördü. Bunu üzerine jandarma ekipleri durumu Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne haber verdi. Olay yerine Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları ölü köpekleri Bilecik İl Özel İdaresinde istenilen kepçe yardımı ile Kendirli köyü yakınlarında gömüldü. Geri kalan 20 köpekten durumu kötü olan 12'si Bilecik Belediyesi ait hayvan aracı ile Bilecik Belediyesi köpek barınağına getirilirken durumu iyi olan 8 köpek Kendirli köyünde bırakıldı. Köylülerin bu köpekleri Bursa veya Eskişehir belediyelerinin buraya bıraktığı yönünde iddiaların, jandarma ekiplerinin araştırmaları sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

Yaşanan olayı İHA muhabirine olayı anlatan Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, konuyla ilgili bilgiyi haber aldıkları zaman olay yerine gittiklerini ve gördükleri manzara karşısında şok olduklarını belirtti. Avcı, "Biz Kendirli köyü yol ayrımına gittiğimizde orada bir vahşet yaşandığını anladık. Etrafta 20 taneye yakın ölü köpeğin ile karşılaştık. Yaklaşık 40 köpek vardı ve bunların 20'si ölü diğerlerinde de 12'sinin durumu kötü idi. Biz ölen köpekleri kepçe yardımı ile oraya gömdük. Geri kalan köpeklerden durumu ağır olan 12 köpeği aracımıza koyup Bilecik Belediyesine ait hayvan barınağına getirdik. Durumu iyi olan 8 köpeği ise orada bıraktık. Getirdiğimiz 12 köpeğin ise pembe küpeleri mevcuttu. Bu köpekler ise kısırlaştırmak amacıyla yaraları açıkmış ve o yaralar kapanmadan köpekleri bırakmışlar. Bu köpekleri de biz tedavi altına aldık. Gerekli tüm müdahaleleri yapacağız. Köpekler zehirlenme sonucu ölmüştür" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Toplu Köpek Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement