Dört Ülkeden 74 Çocuk Simav'ı Renklendirdi - Son Dakika
Yerel

Dört Ülkeden 74 Çocuk Simav'ı Renklendirdi

Dört Ülkeden 74 Çocuk Simav\'ı Renklendirdi

Kütahya’nın Simav Belediyesi, ülkeler arasında dostluğun pekiştirilmesi amacı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri kapsamında Bulgaristan Ukrayna, Arnavutluk ve Azerbeycan’dan gelen çocukları ağırlıyor.

22.04.2014 17:24

Kütahya'nın Simav Belediyesi, ülkeler arasında dostluğun pekiştirilmesi amacı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri kapsamında Bulgaristan Ukrayna, Arnavutluk ve Azerbeycan'dan gelen çocukları ağırlıyor.

Simav'a, 25 okul yöneticisi ile gelen 74 öğrenci, değişik kıyafetleri ve sergiledikleri folklor gösterileriyle ilçeyi bir anda renklendirdi.

Simavlı aileler 74 öğrenciyi bağırlarına basarak evlerinde konuk ederken, çocukların da yabancı misafirleriyle kucaklaşıp kısa sürede kaynaşıp anlaşmaları renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Simav'ın Bulgaristan Ukrayna, Arnavutluk ve Azerbeycan'dan gelen minik konukları jeotermal enerji ile ısınan yeşillikler içerisindeki 25 bin nüfuslu Simav'ı çok şirin, halkını da cana yakın ve çok samimi buldukları için hiç yabancılık çekmediklerini bildirdi. Yabancı öğrencilere Simavlı aileler kucak açarken, birlikte geldikleri 25 okul yöneticisi Simav Belediyesi tarafından şifalı suları ile ünlü Eynal kaplıcalarında ağırlanıyor.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Uluer'i makamında ziyaret eden öğrenciler daha sonra kent merkezinde şehir turu attı. Bu esnada Simavlılar yabancı konuklarına sevgi gösterisinde bulundu. Öğle saatlerinde kendisini makamında ziyaret eden yabancı öğrencilere yemek ikram eden Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Minik konuklar, Yusuf Koyuncuoğlu, Gülizar Eren Osmanbey, Dört Eylül okullarında gerçekleştirdikleri folklor gösterileriyle büyük beğeni topladı. Gösterileri izleyen minikler ve vatandaşlar yabancı konukları alkışlarla destekledi. Simav'ın yabancı minik konukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yarın da Şehir Stadında düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliklerine katılacak. Akşam da Belediye Meydanında düzenlenecek halk oyunları gösterilerine katılarak ülkelerinin folklor zenginliklerini sergileyecek. Konuklar 24 Nisan Perşembe günü Simav'dan ayrılacak. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dört Ülkeden 74 Çocuk Simav'ı Renklendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement