Dtcf'de Bazı Öğrencilerin Okuldan Uzaklaştırılması - Son Dakika
Yerel

Dtcf'de Bazı Öğrencilerin Okuldan Uzaklaştırılması

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) bazı öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması, fakülte önünde toplanan grup tarafından protesto edildi.

06.04.2012 16:21

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) bazı öğrencilerin okuldan uzaklaştırılması, fakülte önünde toplanan grup tarafından protesto edildi.

Protesto gösterisine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de destek verdi.

Eylemci öğrenciler, okul kantinde otururken kendilerine saldırıldığını, buna yönelik bir şey yapılmadığını, saldırıya uğrayanlarla yapanların aynı kefeye koyulduğunu öne sürdü.

Aylin Nazlıaka da, üniversitelerin farklı düşünce kalıplarını içinde barındırması ve bunlara saygı duyulması gereken ortamlar olduğunu belirterek, bazı öğrencilere verilen okuldan uzaklaştırma cezasının geri çekilmesini istedi.

Konuşmaların ardından Aylin Nazlıaka ve BDP Milletvekili Nazmi Gür, dekan Rahmi Er'le görüşmek üzere fakülteye girerken, eylemci öğrenciler de fakülte kapısında bekleyişini sürdürdü.

Dekan Rahmi Er ile görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Nazlıaka, dekanın da yaşananlardan son derece üzgün olduğunu ifade etti.

Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Sayın dekandan özellikle genç arkadaşlarımızın okuldan uzaklaştırılması kararının ve soruşturmanın geri çekilmesini talep ettik. Kendisi de her iki öğrenci grubunun temsilcileri ve bizim de katılacağımız bir toplantı yapacağını belirtti. Görüşme muhtemelen Pazartesi günü 16.00'da olacak. Sorunun barış içinde çözüleceğini umut ediyoruz."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dtcf'de Bazı Öğrencilerin Okuldan Uzaklaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement