Eğitim- Bir- Sen Üyeleri Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eğitim- Bir- Sen Üyeleri Piknikte Buluştu

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Kütahya Şubesi tarafından geleneksel eğitim ve öğretim yılı sonu pikniğinin 14'üncüsü, Kent Ormanında yapıldı.

13.06.2011 12:26

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Kütahya Şubesi tarafından geleneksel eğitim ve öğretim yılı sonu pikniğinin 14'üncüsü, Kent Ormanında yapıldı.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikanın Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, piknikte yaptığı konuşmada, eğitim hizmet kolunda çalışanların sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirmek adına bu güne kadar birçok çalışma yaptıklarını bildirdi.

Geçen yıl referandum sürecinde anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesinden yana olan Eğitim- Bir- Sen'in, genel yetkili sendika olarak ilk kez yapılacak toplu sözleşme masasına oturma hakkını kazandığını ifade eden Çakırcı, "Bundan sonra ülkemizdeki vesayetçi sistemin tamamen son bulması ve ileri demokrasiye geçişin önündeki tüm engellerin kaldırılması için yeni ve demokratik bir anayasanın yapılması artık vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir" dedi.

Genel Mali Sekreter Esat Tektaş ise Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi sendikacılıkta da bu güne kadar vesayetçi bir anlayışın hakim olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, çalışanlardan aldığı gücü yine çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için kullanarak vesayetçi anlayışa son vermeye çalışmıştır ve bununla çalışanların teveccühünü kazanmıştır. Sendika olarak yalnızca eğitim çalışanlarının sorunları ile ilgilenmekle kalmıyoruz. Çalışanların sosyal ve ekonomik haklarını ileri seviyeye götürürken, ülkemizin demokratik ve insan haklarına saygılı bir noktaya gelmesi için de çaba sarf ediyoruz. "

Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, bu yıl Kütahya'da 2 bin 905 üyeyle yetkili sendika, Türkiye genelinde de 195 bin 670 üyeyle genel yetkili sendika olmanın gururunu tüm üyelerle yaşadıklarını belirtti.

Şekerbank yetkililerince SBN Sigorta ile Memur- Sen arasında imzalanan protokol kapsamında üyelere Memur- Sen Ailem Kredi Kartının tanıtıldığı piknik, Boğaziçi Eğitim Kurumlarının hediye çekilişiyle sona erdi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim- Bir- Sen Üyeleri Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement