'Evliya Çelebi Seyahatname Sergisi' Açılıyor - Son Dakika
Yerel

'Evliya Çelebi Seyahatname Sergisi' Açılıyor

\'Evliya Çelebi Seyahatname Sergisi\' Açılıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi, Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve British Council işbirliğinde ve UNESCO 2011 Evliya Çelebi Yılı etkinlikleri kapsamında 12 Mart'ta 'Evliya Çelebi Seyahatname...

09.03.2012 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi, Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve British Council işbirliğinde ve UNESCO 2011 Evliya Çelebi Yılı etkinlikleri kapsamında 12 Mart'ta 'Evliya Çelebi Seyahatname Sergisi' açılışı ve 'Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa' paneli gerçekleştiriliyor.

Evliya Çelebi'nin 400. doğum yılı olması sebebiyle ilk kez Londra'da Bethnal Green Library'de açılan serginin, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi etrafında kurgulanıp, dünyanın değişik yerlerine ve kültürlerine yaptığı fiziksel, entelektüel ve ruhani seyahatleri içermekle kalmayıp, Lady Mary Montagu, Jean de Thevenot, Thomas Coryate gibi diğer maceraperestlerin farklı zamanlar, yerler ve fikirler etrafındaki izlenimlerini ve notlarını içeren geçişlere yer verdiği bildirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve British Council işbirliği ile 12 Mart tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu fuaye alanında açılacak serginin yanısına 'Geçmişte ve Günümüzde Türkiye-Avrupa İlişkileri' konulu panel gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Esra Çayhan moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde, Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın 'Evliya Çelebi'nin Gözüyle XVII. Yüzyılda Avrupa', Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Takımı Üyesi Can Baydarol 'Euro Krizi Çerçevesinde AB'nin Geleceği Tartışmaları ve Türkiye' ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise 'Evliya Çelebi - 400 Yaşında Bir Kültür ve Barış Elçisi' konularını ele alacaklar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Evliya Çelebi Seyahatname Sergisi' Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement