İspanya Heyeti Başkan Gürün'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

İspanya Heyeti Başkan Gürün'ü Ziyaret Etti

İspanya Heyeti Başkan Gürün\'ü Ziyaret Etti

İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden Muğla'ya gelen heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün'ü ziyaret etti.

17.09.2014 12:58  Güncelleme: 13:32

İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden Muğla'da turizm faaliyetleriyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere gelen heyet çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü ziyaret eden heyette, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres, IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yetkilileri yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürün, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin sancılı bir süreç olduğunu, birçok ülkenin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediği halde sürecin uzatıldığını söyledi.

Avrupa Birliği sürecinde bu tür faaliyetlerin ülkelerin, şehirlerin birbirini tanımasını, yerel yönetimlerde kültürel faaliyetlerde, turizmde ve ekonomik alanda işbirliği yapılmasını sağladığını belirten Gürün, "Muğla ve Castilla La Mancha bölgesi arasında ekolojik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tarım gibi geniş bir alanda işbirliği yapabiliriz. İspanya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini desteklediğini biliyorum ve iki Akdeniz ülkesi olarak ortak özelliklerimiz var. İnsanlarımızın birbirini tanıması halinde birbirimizi daha yakın hissedeceğiz" dedi.

Ziyarette Gürün, heyettekilere Muğla'ya özgü hediyeler takdim etti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İspanya Heyeti Başkan Gürün'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement