Kayseri'ye 458 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Kayseri'ye 458 Milyon Liralık Yatırım

Kayseri'de, açılışları dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 50 projenin yatırım tutarının 458 milyon lira olduğu bildirildi.

18.05.2015 12:56

Kayseri'de, açılışları dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 50 projenin yatırım tutarının 458 milyon lira olduğu bildirildi.

AA muhabirinin Kayseri Valiliğinden aldığı bilgiye göre, yatırım büyüklüğünde ilk sırayı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aldı. TOKİ, Kocasinan ilçesinin Erkilet bölgesindeki Mobilyakent Projesi kapsamında, toplam maliyeti 177 milyon 129 bin lira olan 688 iş yeri ile 280 konut inşa etti.

Büyükşehir Belediyesinin Katı Atık Depolama Merkezi Projesi kapsamında 50 milyon, Geleneksel Kayseri Evleri Projesi kapsamında ise 24 milyon 500 bin liralık yatırım gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesi de aralarında spor salonu ve sağlık ocağı gibi yatırımların da yer aldığı, toplam 8,7 milyon liraya mal olan 8 projeyi Kayseri'ye kazandırdı.

Kayseri ekonomisine özel sektör de 2 proje ile katkı sağladı. Tomarza ilçesine kurulan krom işleme tesisi 44 milyon 30 bin liraya, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesine kurulan plastik ambalaj çemberi üretim tesisi de 15 milyon liraya mal oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının 17, Sağlık Bakanlığının 4, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının 3'er, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile üniversitelerin 2'şer, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ise birer projesinin yer aldığı diğer yatırımların tutarı ise 126 milyon 664 bin lira oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'ye 458 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement