Korkuteli'nde Mantarcılık ve Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Mantarcılık ve Sorunları Tartışıldı

Korkuteli\'nde Mantarcılık ve Sorunları Tartışıldı

AB Proje koordinatörlüğünde hazırlanan "Korkuteli Mantarcılığı Sorunları ve Çözüm Önerileri" paneli Korkuteli Öğretmen Evi'nde gerçekleşti.

03.05.2013 10:24  Güncelleme: 10:31

Antalya'nın Korkuteli İlçe Kaymakamlığı tarafından, Avrupa Birliği Proje koordinatörlüğünde hazırlanan "Korkuteli Mantarcılığı Sorunları ve Çözüm Önerileri" paneli Korkuteli Öğretmen Evi'nde gerçekleşti.

Panele Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Soner Balcıoğlu, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Halil Demir, siyasi parti ilçe temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Panelde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bir sunum yapılırken, kültür mantarı üretiminin 2008 yılında 26 bin 500 ton iken, 2009 yılında azalarak 19 bin 501 tona gerilediği, Türkiye kompost üretiminin ise 150 bin ton civarında olduğu belirtildi.

Korkuteli Kaymakamlığı AB Proje Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy, Korkuteli'nin Türkiye'nin kültür mantarı ve kompost üretim merkezi durumunda olduğunu belirterek, ilçede mantar üretiminin 25 bin ton civarında olduğu, Korkuteli'ne Konya, Afyon gibi illerden de kompost geldiği, toplam kompost üretiminin ise 100 bin ton olduğu belirtti.

Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir ise mantar üreticilerinin örgütlenmesinin sağlanması gerektiğini, birlikte hareket eden üreticilerin hem üretimde, hem de satışta büyük avantajlara sahip olacağını belirtti. Demir, mantar yetiştiriciliğinin diğer tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında değerlendirilerek ÇKS sistemine kayıt yaptırılması ve bazı desteklemelerden yararlandırılması gerektiğini ifade etti.

. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Mantarcılık ve Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement