Manisa Eğitim Bir-Sen Cumhuriyet Yazarını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Manisa Eğitim Bir-Sen Cumhuriyet Yazarını Kınadı

Manisa Eğitim Bir-Sen Cumhuriyet Yazarını Kınadı

Manisa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek'i, 1 Eylül 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşlerine yönelik yazısı nedeniyle kınadı.

04.09.2013 13:16

Manisa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek'i, 1 Eylül 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşlerine yönelik yazısı nedeniyle kınadı. Şirin, "Başbakan'ın dış politikaya yönelik uygulamalarını eleştirirken bir bakıyorsunuz ki konu değişip Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın eşlerinin kıyafetlerine gelmiş. Kullanılan ifadeler saygı ve edep sınırlarının ötesinde iğneleyici, daha da kötüsü kadını aşağılayıcı bir üslup içermektedir" dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Şirin, "Adı geçen yazar kronik 28 Şubat refleksleriyle hareket ederek 'benim gibi değilsen, kötüsün ve zevksizsin' yaklaşımı içine girmiştir. Kendi gibi olmayanlara fildişi kulelerden bakarak insanların giyim tarzına yönelik içindeki kini ve nefreti kusmuştur. 21. yüzyılda inanç özgürlüğüne, bireysel hak ve özgürlüklere karşı bu tutum Ortaçağ'da bile görülmemiştir. Anlaşılan o ki, bu zihniyet yapısı ayrımcı ve dışlayıcı uygulamaların halen sürmesini arzulamaktadır. Bu gibi eleştiriler, birilerinin hala temel insan hakları, kadın hakları ve inanç özgürlüğü konusunda derin bir aymazlık içinde bulunduğunu göstermektedir. Sosyal, siyasi, kültürel konumlarına bakılmaksızın kadınların hala dış görünüşleri, kıyafetleri ve fiziksel özellikleri ile değerlendirilmeleri, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık içermektedir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan eşlerine bu kadar acımasız ve gayri insani konuşan zihniyet acaba mazlum, kendi içinde yaşayan Anadolu kadınına ne tür söz ve sıfatları layık görmektedir. Bugüne kadar okuma hakları ellerinden alınan genç kızlar, çalışma hakkını kaybetmiş meslek sahibi eğitimli kadınlar bu yerleşik, tepeden bakmacı ve sömürgeci düşünce tarzının haritasını sergilemiyor mu? Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Kadınlar Komisyonu olarak bu çağ dışı ve ilkel yaklaşımı kınıyor, bu konuda duyarlı olan herkesi tepki vermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Eğitim Bir-Sen Cumhuriyet Yazarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement