Marmaralı Belediyelerden Bosna Hersek'e Yardım - Son Dakika
Yerel

Marmaralı Belediyelerden Bosna Hersek'e Yardım

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Altepe: "Birliğe üye 60 belediyenin topladığı yaklaşık 86 tır malzemeyi Bosna Hersek'e ulaştırarak Türkiye'nin gerçek dost olduğunu ve kardeş Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin de yanında olduğumuzu gösterdik"

16.08.2014 17:48

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Birliğe üye 60 belediyenin topladığı yaklaşık 86 tır malzemeyi Bosna Hersek'e ulaştırarak Türkiye'nin gerçek dost olduğunu ve kardeş Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin de yanında olduğumuzu gösterdik" dedi.

Uludağ'daki bir otelde gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısına, Altepe ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak katıldı.

Birlik Genel Sekreteri Cemil Arslan'ın birliğin faaliyetleriyle ilgili sunumuyla başlayan toplantıda 2015-2019 stratejik planı gözden geçirildi.

Toplantı hakkında bilgi veren Altepe, birlik çatısı altında ve birliğe üye belediyelerin çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Özellikle afet durumlarında birliğin aktif çalışmalar yaptığını hatırlatan Altepe, "Marmara Belediyeler Birliği'nin afet bölgelerine anında ulaşabilmesi ve sıkıntılı zamanlarda herkesin üzerine düşeni en hızlı şekilde gerçekleştirebilmesi için görev dağılımını yaptık. Marmara Belediyeler Birliği bu sayede her türlü sıkıntıda anında katkı sağlamış olacak" dedi.

Altepe, birliğin komşu ülkelerle ilgili hassasiyet taşıdığına da değinerek, şöyle konuştu:

"Son olarak Gazze ile ilgili tüm belediyelerde nakdi yardım toplanarak bölgeye ulaştırıldı. Daha önce ise özellikle Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde Bosna'daki 15 ayrı bölgeye, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerden yardımlar organize edildi ve ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birliğe üye 60 belediyenin topladığı yaklaşık 86 tır malzemeyi Bosna Hersek'e ulaştırarak Türkiye'nin gerçek dost olduğunu ve kardeş Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin de yanında olduğumuzu gösterdik."

Birliğin katkısıyla Bosna Hersek'teki seli yaşayan bölgelerin kısa zamanda toparlandığını ve halkın yüzünün güldüğünü ifade eden Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin sadece iyi günde değil kötü günde de dostlarının yanında olduğunu vurguladı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaralı Belediyelerden Bosna Hersek'e Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement