Umut" Balesi Son Kez Sahnede - Son Dakika
Yerel

Umut" Balesi Son Kez Sahnede

Umut" Balesi Son Kez Sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi genç ve yetenekli dansçı kadrosuyla 27 Mart’ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera sahnesinde “Umut” balesini son kez sahneleyecek.

26.03.2014 10:46

Antalya Devlet Opera ve Balesi genç ve yetenekli dansçı kadrosuyla 27 Mart'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera sahnesinde "Umut" balesini son kez sahneleyecek.

Beethoven'ın 9. Senfoni eserinden esinlenerek ortaya çıkan "Umut" balesinin koreografisi Makedon sanatçı Risima Risimkin'e ait. Bir saat 15 dakika süren eser, L.Beethoven'ın 9. Senfoni ve 7. Senfoni'sinin ikinci kısmının etkileyici müzikleri ile izleyiciyle buluşurken, eserin dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Blagoj Micevski, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

İnsanlığın tarih boyu savaş verdiği kavramları, iyi ve kötü arasındaki savaşı, kadın ve erkek arasındaki hikayeleri sahnede müzik ve dansın kusursuz uyumu ile izleyiciye sunan Umut balesinde Esra Taner ve Murat Özdemir "Güç", Derya Tokgöz "Umut", Meray Kartal "Mutluluk", Müge Ünal ve Tolga Burçak "İyilik" ve Evren İskender "Aşk" rolleri ile sahne alacaklar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umut' Balesi Son Kez Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement