Erzurum'da yatsı namazı sırasında cemaatten bir kişi, ayağına dolanan kediye tekme attı. Darbenin etkisiyle havalanan kedi, namaz kıldıran imamın başına çarptıktan sonra camiden kaçtı. Şüpheli, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Erzurum'un Aziziye ilçesinde bulunan Adalar Camii'nde yatsı namazı sırasında yaşanan olay güvenlik kamerasına yansıdı.
Namaz devam ederken caminin içerisinde dolaşan bir kedi, safta bulunan cemaatin arasına girdi. Bir süre namaz kılanların çevresinde dolaşan kedi, cemaatten bir kişinin ayağına yaklaştı. Bu sırada cemaatten bir kişi, ayağına dolanan kediye aniden tekme attı. Darbenin etkisiyle havalanan kedi, doğrudan ön tarafta namaz kıldıran imamın bulunduğu noktaya doğru savruldu. Savrulan kedi imamın başına çarptıktan sonra hızla camiden kaçtı.
Namaz sırasında yaşanan olayın ardından imamın kısa süreli şaşkınlık yaşadığı görüldü. İmam, namazını sürdürürken başına neyin çarptığını o anda anlayamadı.
GERÇEĞİ KAMERA KAYITLARINDAN ÖĞRENDİ
Yatsı namazının tamamlanmasının ardından başına neyin çarptığını merak eden imam, caminin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntüleri izleyen imam, cemaatten bir kişinin kediye tekme attığını ve havaya savrulan hayvanın başına çarptığını böylece gördü. Yaşanan anlar caminin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, görüntüler üzerine Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yürütülen çalışmalar sonucunda kediyi tekmeleyen şüphelinin kimliği tespit edildi ve gözaltı işlemi uygulandı.
KEDİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Olayda tekmelenerek imamın başına çarpan kedinin sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Kedide herhangi bir sakatlık bulunmadığı belirtildi.
Son Dakika › Cami › Namazda akılalmaz olay! Tekmelediği kedi imamın başına çarptı - Son Dakika
Yorumlar (13)