ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırıları başlangıç niteliğinde - Son Dakika
Dünya

ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırıları başlangıç niteliğinde

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Irak ve Suriye'deki hedeflere yapılan saldırıların sadece başlangıç olduğunu belirtti. Sullivan, Amerikan kuvvetlerine saldırı olduğunda güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini vurguladı. ABD'nin saldırıları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde tartışılacak.

05.02.2024 12:06  Güncelleme: 07:10

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu'daki İran destekli gruplara yapılan hava saldırılarının sadece başlangıç olduğunu, 3 ABD askerinin öldürülmesine karşılık vermeye devam edeceklerini söyledi.

ABD VE İRAN ARASINDA GERİLİM TIRMANIYOR

İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla birlikte Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki gerilim tavan yaptı. İran yanlısı grupların geçtiğimiz haftalarda Ürdün'de askeri üsse düzenlediği saldırıda 3 ABD askerini öldürmesinin ardından ABD'den peş peşe yanıt geldi. ABD, Irak ve Suriye'de birçok noktaya saldırı düzenledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç

BEYAZ SARAY: BU SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Jake Sullivan, ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırılarının sadece başlangıç olduğunu söyledi. Jake Sullivan, Cuma gecesi Irak ve Suriye'deki 85 hedefe yapılan saldırıların, üç ABD askerinin öldürülmesine misilleme olarak tasarlandığını belirtirken, "Bu tepkimiz son değil, başlangıçtır. Amerikan kuvvetlerine saldırıldığında, Amerikalılar öldürüldüğünde, tepki vereceğiz ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Jake Sullivan

ABD'NİN IRAK'TAN ÇEKİLMEYE NİYETİ YOK

Irak hükümetindeki İran'a yakın birçok üst düzey yetkilinin, Washington'ın bölgeyi "bir uçurumun kenarına" taşıdığını söyleyerek ülkelerindeki ABD birliklerinin varlığına son verilmesi isteğine de Sullivan kapıları kapattı. ABD'nin saldırıları, bugün New York'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde acil bir oturumda tartışılacak. ABD diplomatları, saldırıların öz savunma amacıyla yapıldığını ve Irak'taki ABD birliklerinin Irak hükümetinin talebi üzerine bulunduğunu belirtecek.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan: İran'a yönelik saldırılar son değil başlangıç

ÜRDÜN'DE 3 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den saldırıları devam ederken, Orta Doğu'da da tansiyon yükseliyor. Geçtiğimiz haftalarda Ürdün'de ABD üssüne düzenlenen İHA'lı saldırı sonrası coğrafyada gerilim tırmandı. 3 ABD askerinin öldüğü, 40'ın üzerinde askerin de yaralandığı saldırı sonrası Washington yönetimi, misilleme olarak Irak ve Suriye'de İran destekli gruplara hava saldırısı gerçekleştirmişti.

ABD\'nin Orta Doğu\'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırıları başlangıç niteliğinde

Son Dakika Dünya ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli milislere yönelik hava saldırıları başlangıç niteliğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement