Dışişleri Bakanı Davutoğlu Obama'nın Resepsiyonu'na Katılacak - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Obama'nın Resepsiyonu'na Katılacak

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Obama\'nın Resepsiyonu\'na Katılacak

67Can Kamiloğlu Bildiriyor- 67.Dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD Başkanı Barack Obama'nın BM Genel Kuruluna katılan ülkelerin heyet başkanları onuruna...

24.09.2012 12:22

67Can Kamiloğlu Bildiriyor- 67. Dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD Başkanı Barack Obama'nın BM Genel Kuruluna katılan ülkelerin heyet başkanları onuruna Waldorf Astoria Oteli'nde vereceği resepsiyona Türkiye adına heyet başkanı olarak katılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık nedenleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da son anda AKP Kongre çalışmaları nedeniyle yoğun programını gerekçe göstererek ziyaretlerini iptal etmelerinin ardından Türkiye 1996 yılından beri ilk kez BM Genel Kuruluna Dışişleri Bakanı düzeyinde katılacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 67. Dönem BM Genel Kurulunda Türkiye'yi heyet başkanı olarak temsil edecek.

-DAVUTOĞLU'NUN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLIYOR-

BM 67. Dönem Genel Kurul çalışmaları kapsamında temaslarına başlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bugün BM Genel Kurulunda "Hukukun Üstünlüğü" temalı Genel Kurul Açılış Toplantısına katıldıktan sonra, Almanya Dışişleri Bakanı Dr. Guido Westerwelle ile BM'de görüşecek. Cezayir Dışişleri Bakanı Mourad Medelci'yi Türkevi'nde kabul edecek Bakan Davutoğlu, daha sonra BM binasında gerçekleşecek "Nükleer Terörizmin Önlenmesine ilişkin Uluslararasın Sözleşmenin onay belgesinin tevdi edilmesi" ve "BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin Üçüncü Ek Protokol'ünün imzalanması" törenine katılacak.

Brezilya BM Daimi Temsilciliği Rezidansında Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek olan Davutoğlu öğle yemeğini de Brezilya ve İsveç Dışişleri Bakanları ile birlikte yiyecek. Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean'ı Türkevi'nde kabul edecek olan Bakan Davuoğlu daha sonra Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil Al Arabi ile BM'de biraya gelecek. Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial'ı Türkevi'nde kabul edecek olan Davutoğlu daha sonra ABD Başkanı Obama'nın 67. BM Genel Kurulu vesilesiyle heyet başkanları onuruna Waldorf Astoria Oteli'nde düzenlediği resepsiyona heyet başkanı olarak katılacak.

Davutoğlu daha sonra Uluslararası Barış Enstitüsü (IPI) tarafından düzenlenecek Orta Doğu'daki gelişmeler konulu Bakanlar düzeyinde gayri resmi çalışma yemeğine katılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri Bakanı Davutoğlu Obama'nın Resepsiyonu'na Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement